Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KO(Š)MENTAR: Filipović stasa u najboljeg playa u Hrvatskoj, a kad zagusti dobitna kombinacija nosi ime 'spusti loptu Kedži'

KO(Š)MENTAR: Filipović stasa u najboljeg playa u Hrvatskoj, a kad zagusti dobitna kombinacija nosi ime 'spusti loptu Kedži'

Pod koševima je lavovski posao odradio Najev, a Jukićev skok u napadu zaslužuje posebnu pažnju

'Pred oko, ove sezone rekordnih, 500 gledatelja najefikasniji u momčadi Splita je bio Filipović s 19 postignutih poena'... Tim smo riječima započeli izvještaj s utakmice KK Split - Zabok, koja se odigrala prije točno godinu dana na Gripama.  

'Žuti' su tog 16. siječnja 2016. strepili hoće li doći do Lige za prvaka, koju dvije prethodne sezone nisu uspjeli uhvatiti, pa su prvoligaški status čak i morali spašavati u dvije kvalifikacijske utakmice protiv Hermes Analitice.  

Simbolično, i jučer je Filipović bio najbolji na terenu, zabio je opet 19 poena, a Split je stigao do prvog mjesta na tablici A1 Lige košarkaša preskočivši Jollyja i to pred skoro 2200 gledatelja. Uz to, nije sada to više ni ona krnja liga bez Cedevite, Cibone i Zadra...  

Odličnim ulazom u utakmicu, otvaranjem serijom 10:0 'žuti' su odmah pokazali tko je gazda na Gripama. Sjajan start usmjerio je utakmicu, pa Split u nijednom momentu dvoboja nije gubio prednost.  

Kada smo prije utakmice vagali, secirali poziciju po poziciju jezičak na strani Jollyja je bio na poziciji razigravača. Međutim, Filipović i Subotić su nas potpuno demantirali. Prvog ćemo istaknuti maestra, kapetana Subotića, čovjek koji unatoč tome što ima 37 godina na leđima, već drugu utakmicu zaredom odigrava sjajne dionice i pokazuje kako se košarka treba igrati. Sigurno će se dugo pamtiti i ona NBA trica iz kuta, okreta...  

Definitivno je očito kako Filipović uz Subotića stasa u najboljeg mladog playmakera Hrvatske. Iz tjedna u tjedan potvrđuje svoju kvalitetu, odlučuje utakmice, pa će mu se koja pogreška i oprostiti. Ali isto Gorane, onaj gaf na kraju je skupo mogao koštati momčad.  

Kada je bilo je najteže, kada su Šibenčani stizali prednost, formula je bila jasna: 'Spusti loptu Kedži'. Pun je pogodak što je uprava kluba uspjela privoljeti ovog krilnog centra da ostane na Gripama cijelu sezonu.  

Pod koševima je lavovski posao odradio Najev, hrabro se suprotstavio snažnoj, visokoj centarskoj liniji Jollyja, pickom sa Subotićem radio ogromne probleme obrani i on je jedan od junaka pobjede vrijedne prvog mjesta.  

Baš kao i Josip Jukić. Onaj njegov skok u napadu na samom kraju utakmice simbolizira cijeli put Splita od kvalifikacija za ostanak u ligi i utakmice u polupraznoj dvorani Kemijske škole u Zagrebu do punih Gripa i prvog mjesta na ljestvici. On i Filipović moraju biti stupovi nekog novog Splita. Momci koji su u kadetskim i juniorskim godinama bili u drugom planu, sada su motori 'žutih'.  

'I nije to slučajno, karakter su godinama gradili dokazivajući se onima koji nisu vjerovali u njih' - reći će sadašnji pomoćnik Ante Marović, koji se svojevremeno i rukama i nogama izborio da ovaj dvojac ne ode u zaborav amaterske košarke.  

Sada na Gripe dolazi Cedevita, a kakav su Splićani napravili posao dovoljno govori i činjenica da strateg Zagrepčana Veljko Mršić već danima kalkulira koga sve od glavnih vedeta poslati u Split s 'drugom' momčadi.   

A sigurno niste znali tko je ovog ljeta odbio poziv da vodi tu drugu momčad. Ivica Skelin. Ne, hvala, kazao im je, ovdje sam započeo posao. Uostalom, lijepo mi je u svom gradu.  

Pa nađite još nekoga tko odbija poziv i sigurnu plaću u metropoli. Hvala, Skela!

Vaša reakcija na temu