Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kopić: Ova ekipa može više, ona ima određenu psihološku blokadu

Kopić: Ova ekipa može više, ona ima određenu psihološku blokadu

Moramo prebroditi strah od greške, znam da igračima to nije lako i jednostavno

Hajdukov trener Željko Kopić nakon utakmice je rekao:

- Utakmicu smo prvih 15 minuta otvorili s dobrom energijom, poslije toga smo imali pogrešaka u pasu. Osijek je bio dosta defanzivan, kontroilirali smo njihove kontranapade. Iz prvog njihova udarca smo dobili gol. Drugo poluvrijeme smo neke stvari promijenili, poremetio nas je ranije izlazak Nižića. Ulaskom Savvasa u zadnje liniju pokušali smo dobiti kvalitetniju organizaciju, na kraju smo utakmicu završili sa četiri napadača, bilo je dobrih stvari, ali i onih koje nisam očekivao.

Potom je nastavio:

- Prvo poluvrijeme u Puli protiv Istre je dalo naznaku što želimo igrati, a prvih 15 minuta ovog susreta ide u taj kontekst. Svjestan sam da kasnije ideja igre nije štimala, jednostavno smo išli sa svom artiljerijom koju imamo da uguramo loptu u gol. Nadao sam se da će se to dogoditi koju minutu prije pa da ćemo moći zabiti i drugi gol.

Gol je bio poklon Memolle, konstatirano je potom...

- Mi imamo određene probleme u igri, toga sam svjestan, ali nisam tip koji će upirati prstom u bilo koga. Zbog grešaka smo mijenjali i nastojali biti bolji.

Sljedeći ispit je Kup...

- Nama je prvi cilj dobro se regenerirati s psihološkog i fiziološkog aspekta. Ja sam svjestan gdje sam došao, kao trener imam odgovornost, a mi svaku utakmicu idemo pobijediti. Napravit ćemo sve da prođemo u iduću rundu Kupa.

Upitan je i je li mirno spavao uoči svoje prve utakmice na klupi hajduka na Poljudu...

- Vodim se načinom na koji dečki treniraju, cijeli tjedan sam ih vidio dobrima, a onda imaš i mirniji san. Nisam nervozan tip, osjetio sam poštovanje kad sam izašao na Poljud, a želim to opravdati napretkom Hajduka.

- Ova ekipa može više, ona ima određenu psihološku blokadu. Puno sam s njima razgovarao, oni respektiraju sve što se događa, imaju uteg više na plećima. Na treningu kažem da se gazi, danas je to u jednom trenutku nestalo, ali ok, napravit ćemo sve da bude bolje.

Na kraju je zaključio:

- Pritisak se smanjiti neće, ali trebamo naći optimum u njihovim glavama da se to još kvalitetnije posloži. Moramo prebroditi strah od greške, znam da igračima to nije lako i jednostavno, ali moramo inzistirati. Žao mi je zbog Nižića jer je cijeli tjedan bio jedan od pokretača motivacije i vjerujem da će za srijedu biti spreman.

Vaša reakcija na temu