Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Kopić: Bavim se samo time da budemo dostojni finala Kupa i Hajduka!

Kopić: Bavim se samo time da budemo dostojni finala Kupa i Hajduka!

Hajdukov trener održao je presicu uoči finala Kupa protiv Dinama

Hajdukov trener Željko Kopić uoči putovanja na finale Kupa u Vinkovce je rekao:

- Mislim da smo u puno utakmica ove sezone pokazali da možemo igrati jako dobar nogomet, ali ne želim bježati od toga da u ovom trenutku nije situacija kakvu bismo željeli. Borba za trofej i Hajdukov dres su dovoljan motiv, dat ćemo sve od sebe kako bismo došli do uspjeha.

Dinamo stiže s novim trenerom Bjelicom...

- Oni će, kao i mi, biti motivirani, vidjet ćemo na koji način će se oni postaviti. Očekujem otvorenu utakmicu i vjerujem da ćemo u konačnici mi biti ti koji će slaviti.

Upitan je tko može, a tko ne može nastupiti u finalu...

- Nižić će najvjerojatnije biti spreman za utakmicu, a što će tiče Letice, vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga. Nema Lopeza zbog kartona i Juranovića zbog ozljede.

Uslijedila je konstatacija da se očekuje kišno vrijeme, što znači da bi teren u Vinkovcima mogao biti težak...

- I nas zanima kakav će biti teren u Vinkovcima, pratili smo vremensku prognozu i napravit ćemo sve da se adaptiramo na pravi način. Zahtjev je jedan jedini, a to je da damo sve što možemo za osvajanje Kupa. Pokazali smo već u utakmicama do sada da možemo odigrati kvalitetno i beskompromismo, u ovoj jednoj utakmici nema niti jedne zapreke da izađeš na teren i daš sve od sebe pa to apsolutno i očekujemo.

Ovo je Kopićevo drugo finale Kupa...

- Hajduk sam po sebi nosi daleko veći pritisak od Slavena. Tamo je to bila nagrada za sve što je dobro napravljeno, izgubili smo nespretnim golom. Hajduk je jedna dimenzija više, bez potcjenjivanja ikoga, sigurno da su ambicije i sve ostalo usmjereni isključivo na trofej.

Upitan je i o vlastitom statusu i ugovoru...

- Samim dolaskom u Hajduk spreman si da stvari mogu biti fantastične, ali se mogu dogoditi i one koje nisu dobre. Nemam straha da će se nešto dogoditi, radim sve što mislim da je dobro za klub i momčad. Nisam opeterećen kako će završiti nego da odradimo sve na najvećoj mogućoj razini. Moramo napraviti sve da dođemo do trofeja.

Zatim je nastavio:

- Osobno sam rekao da nemam namjeru kupovati vrijeme, sam ugovor mi ne znači ništa, postoje momčad i teren. Do onog trenutka dok to ima smisla i dok je procjema da se za klub rade dobre stvari, sve je u redu, a kad se procijeni da to nije najoptimalnija i prava varijanta, nemam problema ni s tim, najvažnije je da je sve u interesu kluba.

O problemu s prekidima je kazao:

- Mi smo u zadnje vrijeme sve utakmice izgubili na defanzivnim prekidima i individualnim greškama. Protiv Dinama, Rijeke, Rudeša smo primali golove nakon kornera i loših individualnih reakcija. Za bolje reakcije nam treba najviša moguća razina koncentracije i priprema svakog igrača ponaosob.

O stanju Almeide je kazao:

- Almeida je jučer odradio trening, vidjet ćemo danas kakav će biti.

Upitan je potom zašto juniorima nisu bili priključeni Šego, Kovačević i Matijaš...

- Što se tiče Matijaša, iskomunicirano je da je s nama, nije bilo potrebe za niim. Kovačević niti jednu utakmicu nije igrao ni za jjuniore ni drugu momčad. Što se tiče Šege, mi smo dosta izlazili u susret, ali od utakmice s Rudešom smo imali puno problema i procijenjeno je da nam je potreban u prvoj momčadi jer ni u jednom trenutku nisi znao tko će moći, a tko neće moći igrati. Šegu smo ranije davali za B ekipu i juniore, ali nakon Rudeša je to bilo drugačije. Sigurno da bi bila idealnija varijanta da su Šego i Kovačević više odigrali za prvu momčad, ali na Rijeci se to dogodilo u kontekstu crvenog kartona, gdje smo pred kraj pokušali s dugim loptama, što je utjecalo da Šego njije igrao, ali cijelo vrijeme je tu s nama.

O proljetnim susretima s Dinamom je kazao:

- U Maksimiru je Dinamo više pokušao ofenzivnom organizacijom, a mi smo bili jako dobri u bloku, te još zabili pogodak za pobjedu. Doma je utakmica kvalitetom i ofenzivnom organizacijom bila bolja nego ona u Maksimiru, ali smo izgubili. Očekujem tvrdu utakmicu, Dinamo će se pokušati nametnuti posjedom, ali vjerujem da ćemo na pravi način odgovoriti defanzivno i prema naprijed.

Upitan je koliko je hendikep neigranje Juranovića...

- Što je tiče Juranovića i Borje, imate uvijek igrače koji kalkuliraju i one koji daju sve od od sebe. Juranović je bio osporavan, pa je svojim zalaganjem došao do toga da mu 10.000 ljudi plješće za 100 odigranih utakmica. Što se isključenja Lopeza tiče, može netko reći 'što mu je ono trebalo', ali to pokazuje koliko je Borja timski igrač, na svaku loptu reagira kako je reagirao. Za mene su to igrači pobjednici koji će dati sve za ekupu i sigurno da če nam nedostajati.

Uslijedio je upit: ako neki kalkuliraju, zašto ih ne odstranite?

- U svakoj ekipi na svijetu ima beskompromisnih koji daju u svakom trenutku sve i to svi koji prate nogomet prepoznaju, a prepoznaju se i oni koji to ne rade. Postoji vrijeme i mjesto kad se neke stvari događaju.

Još je dodao:

- Tičinović je odigrao jako dobro na Rujevici i smatram da može zamijeniti Juranovića.

Na pitanje je li protiv Rijeke odmarao Radoševića i Futacsa, te vraća li se Fomitschow, je odgovorio:

- Rekao sam prije Rujevice da neće biti kalkuliranja. Imao sam još od ranije ideju isprobati nešto, bila je to isključivo stvar taktičkog opredjeljenja. Dobio sam neke odgovore, a Fomitschow se vraća u ekipu.

Na pitanje da prokomentira igru Filipa je odgovorio:

- Nisam zadovoljan kako je igrao.

Potom je dugo analizirao igru u Rijeci, konstatiravši da njegova momčad kompletno prvo poluvrijeme nije taktički izgledala kako je trebala.

Presicu je zaključio riječima:

- Bavim se samo time da budemo dostojni finala Kupa i Hajduka.

Vaša reakcija na temu