Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Kopić: Vjerujem da imamo dovoljno snage, mudrosti i kapaciteta za odigrati dvije prave utakmice!

Kopić: Vjerujem da imamo dovoljno snage, mudrosti i kapaciteta za odigrati dvije prave utakmice!

Almeida opet ima određenih problema, tako da neće konkurirati za utakmicu protiv Rijeke

Uoči sutrašnje utakmice protiv Rijeke, Hajdukov trener Željko Kopić je rekao:

- Ulazimo u finiš sezone, ostali smo živi u natjecateljskom smislu u oba natjecanja. Bilo koji oblik kalkulacija protiv Rijeke ne dolazi u obzir, to nije Hajduk. Sutrašnja utakmica nam je prioritet, učinit ćemo sve da ostvarimo rezultat. Vjerujem da su svi svjesni važnosti obje utakmice, s naglaskom na ovu prvu. Svi znamo da su navijači čekali cijelu noć da se dobije karta za Kup i želim da momčad u obje utakmice bude na najvišoj mogućoj razini.

O ozljedi Letice je kazao:

- Karlo ne ide s nama, ostat će ovdje raditi po posebnom programu, a onda ćemo vidjeti što će to značiti prema finalu Kupa. Grbić isto ima problema s ozljedom.

Zatim je nastavio:

- Mi smo imali u zadnjem periodu dobrih stvari i onih koje nisu bile na razini. Ne bih se želio previše vraćati na to što je bilo. Vjerujem da imamo dovoljno snage, mudrosti i kapaciteta da odigramo dvije prave utakmice na način kako se to od nas očekuje.

Nakon toga je potvrdio kako se na Rujevicu ide sa sto posto raspoloživih kapaciteta...

- Nijedan od igrača koji ide na put nema prostora za kalkulacije, Nižić još uvijek nije spreman za utakmicu, Bašić i Fomitschow imaju kartone, Letica i Grbić su ozlijeđeni. određenih problema ima i Almeida, a Carbonieri je također ozlijeđen. To nisu kalkulacije, nego je takvo stanje.

Rezervni vratar će biti Matijaš, a Savvas i Caktaš su svoje probleme riješili tako da se vraćaju u konkurenciju.

- Sama borba za drugo mjesto i trofej su sve dodatni motivi, stalno naglašavam da je svaka utakmica dodatan motiv.

U atmosferi u momčadi je kazao:

- Težimo, što se tiče atmosfere, da sve stvari koje se događaju ostavimo iza sebe, da maksimalno budemo odgovorni prema klubu, a onda sve iza toga da svatko rješava na način kako treba. Hajduk je taj koji nas motivira bez obzira na sve kako vidimo nastavak i budućnost. Želim da svatko iz odgovornosti prema sebi i klubu da sve od sebe.

Uslijedilo je pitanje koliko su na Saida djelovali događaji izvan terena?

- U životu, sportu, nogometu, imate stvari koje vas drže u stabilnoj situaciji i koje vas destabiliziraju. Sigurno je kod Saida bilo situacija koje ga uznemire i odvedu fokus negdje drugdje, ali pripremamo se za ove dvije utakmice da izvučemo najbolje moguće, on je dobro trenirao i vjerujem da će za utakmice biti ok.

Na konstataciju kako se na prošloj presici spomenulo da je Jurčević najslabija Dinamova karika, Kopić je kazao:

- Rekao sam i tada da konstatacija nije primjerena, neke su stvari, što se Jurčevića tiče, otišle u krivi smjer, ali to je nogomet. Sve ostalo, što se tiče Dinama, ćemo ostaviti za poslije utakmice s Rijekom. Bjelica veliki profesionalac, kvalitetno radi, ima određeno europsko iskustvo i učinit će sve da svoje iskustvo prenese na ekipu.

O Futacsu i Almeidi...

- Za Marka je bio plan da kroz minutažu dobijemo igrača koji nam može osigurati napadački potencijal, a Almeida opet ima određenih problema tako da za ovu utakmicu sigurno neće konkurirati, a za finale Kupa ćemo vidjeti.

Na kraju je upitan za komentar o oeventualnom povratku Ercega...

- U ovom trenutko ne bih išao u kontekst prijelaznog roka. Najbitnije nam je završiti sezonu na pravi način, biti maksimalan u ove dvije utakmice, a onda će biti dovoljno vremena za razgovor o tim stvarima.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare