Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Kopić: Očekujem da budemo na najvišoj razini hrabrosti, te da svi koji dođu na Poljud prepoznaju kako idemo u dobrom smjeru

Kopić: Očekujem da budemo na najvišoj razini hrabrosti, te da svi koji dođu na Poljud prepoznaju kako idemo u dobrom smjeru

Hajdukov trener je održao presicu uoči utakmice protiv Cibalije

 Hajdukov trener Željko Kopić uoči utakmice protiv Cibalije je rekao:

- Što se tiče izostanaka, Carbonieri, Memolla i Almeida još uvijek nisu spremni za natjecateljski ritam i nema Caktaša zbog tri žuta kartona. Cibalia je u borbi za ostanak i sigurno da u svakoj utakmici pokušava doći do pozitivnog rezultata, a na nama je da u našem domu budemo pravi i odigramo dobar nogomet.

Upitan je je li gledao dvoboj Vinkovčana protiv Dinama...

- Cibalia protiv svih ekipa iz gornjeg doma tablice igra sa čvrstim blokom i kontranapadom pokušava doći do prilike. Tako je bilo i protiv Dinama. Mi ćemo se pripremiti i napraviti sve da dobijemo utakmicu.

Upitan je potom stvara li mu ozračje gdje se lovi rekord prosječne posjećenosti dodatni pritisak?

- Dosta smo pričali o pritisku, on je svakodnevnica u Hajduku. Svi zajedno imamo pregršt motiva u svim utakmicama do kraja sezone. Bilo bi mi drago radi kluba i tradicije da se dođe do te brojke, ali ja se bavim ekipom i želim da svi koji dođu, bez obzira na broj, budu zadovoljni s prezentacijama Hajduka.

Još je dodao:

Za mene je neprihvatljivo da nam bilo koji protivnik bude veći motiv od onoga što mi samo jesmo. Uz sve uvažavanje Dinama, Hajduk je dovoljno velik sam za sebe.

Upitan je i da detaljnije objasni ozljede igrača, posebno Carbonierija...

- Carbonieri je ušao u trening s ekipom, ali još uvijek ne ide u duele na pravom intenzitetu, tako da nisam siguran koliko će to potrajati. Mislim da ćemo njemu trebati dati još dovoljno vremena da tu ozljedu ostavi iza sebe. Memolla je u najboljem stanju od ozlijeđenih, a Hugo još uvijek osjeća bolove u slomljenom prstu. Očekivalo se da će to biti kraće, ali nije u treningu s nama.

Savvas?

- Savvas se vraća u konkurenciju, on je skroz ok, jučer je najnormalnije trenirao s ekipom.

Je li već u glavi i utakmica s Dinamom?

- Svjestan sam toga da za vikend dolazi Dinamo, nisam još bio sudionik takve utakmice na Poljudu. Ne znam što se igračima vrti po glavama, ali činim sve da fokus bude na prvom sljedećem treningu i utakmici. Nadam se da ćemo tek nakon Cibalije početi razmišljati o Dinamu.

Gosti su ovog proljeća mijenjali trenera...

- Što se tiče promjene trenera, to je onaj aspekt u klubovima donjeg doma gdje je nestabilnost velika, a posezanja za psihološkim aspektima su svakodnevica u našem nogometu. Neće to biti puno drugačija igra, trenera Rupnika poznajem i respektiram njegov rad, a na nama je da taktički i s psihološkog aspekta pripremimo utakmicu na pravi način i budemo na najvišoj razini.

Vratio se potom igri Cibalije...

- Cibalia je ekipa koja je posebno na domaćem terenu agresivna i iz tog bloka gleda prema kontranapadima. Takvu igru očekujem sutra, a na nama je da se preko stabilnosti posjeda lopte i reakcija po izgubljenoj lopti nametnemo i dominiramo od prve minute.

Poruka navijačima...

- Nemam prevelike poruke, za mene je uvijek isto, očekujem da svi igrači i mi u stožeru budemo na najvišoj razini davanja i hrabrosti te da svi koji dođu na Poljud prepoznaju da idemo u dobrom smjeru.

Koliko će nedostajati Caktaš i komentar igre Gyurcsa...

- Što se tiče Caktaša, taj proces dolaska u formu ide u dobrom smjeru, pokazuje kvalitet, konkretan je, a očekujem još više u narednom utakmicama u segmentu organizacije igre. Imamo dovoljan broj igrača u kadru i njegv izostanak je prilika za onoga koji će početi da odigra na pravi način. Adam kad je došao nije bio u najboljem stanju, u Poljskoj je igrao u ekipi iz donjeg doma i inzistirao sam da mu se da malo vremena. Bilo je određenih oscilacija u izvedbi i formi, sad to sve skupa izgleda bolje i od njega, kao i Caktaša, očekujem dodatan iskorak u preostalih mjesec i pol dana do kraja sezone.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare