Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Kopić: Dva puta sam iskomunicirao s navijačima, u oba navrata sam znao zašto idem

Kopić: Dva puta sam iskomunicirao s navijačima, u oba navrata sam znao zašto idem

Stanje u svlačionici je sigurno kvalitetnije nakon pobjede u Puli

 Hajdukov trener Željko Kopić presicu uoči Osijeka otvorio je riječima:

- Stanje u svlačionici je sigurno kvalitetnije nakon pobjede u Puli, imamo još tri utakmice do kraja, sigurno da takva pobjeda vrati dio pozitivne energije i time je moje zadovoljstvo veće.

O protivniku je kazao:

- Sigurno nas očekuje zanimljiva utakmica, Osijek ima kvalitetu i kontinuitet vođenja momčadi. Znamo da najbolje igraju u derbijima i da se sve momčadi na Poljudu žele prezentirati u najboljem mogućem svjetlu. Svjestan sam da nas čeka zahtjevna utakmica.

'Bijeli' su odlično odigrali u Puli, ali u utakmicama prije toga nisu izgledali dobro:

- Ocjene i procjene će temeljem analitike i osobne interpretacije davati svatko kako misli da treba. To je sve na osobnoj razini kako netko nešto gleda i kako želi vidjeti. Nakon Dinama i Slaven Belupa sam se susreo s jako puno odgovora 'to se već događalo puno puta na proljeće', a nakon Rudeša sam vidio da kola idu nizbrdo i da to treba zaustaviti. Napravili smo puno toga da bi protiv Istre izgledali na način kako trebamo izgledati. Ne želim ni u jednom trenutku vidjeti da se samo broje dani do kraja sezone ili samo da odigramo finale Kupa. Za mene to nije Hajduk. Imamo Osijek, pa Rijeku pa Kup, a nakon toga analizu.

Potom je nastavio:

- Svaka utakmica nosi svoje, uvijek sam govorio da nam je svaka bitna, a sad govore 'e da smo ovako ili onako'. Jednom je Slaven Bilić imao predavanje pa govorio o stvaranju specifične atmosfera koja je jako bitna. Mi smo je imali, onda se onabila poljuljala i sad je moramo opet stvoriti prema finalu Kupa. Da bi to dostigli treba nam kvalitetna utakmica protiv Osijeka, a prije toga i dva prava treninga.

Upitan je za razlog zašto Hajduk Dinamo, Rijeku i Osijek niti jednom ove sezone nije dobio na Poljudu.

- Svaka utakmica je imala svoj kontekst, bilo ih je gdje smo dobili gol u zadnjoj minuti ili izjednačavali na isteku vremena. Da bi ekipa u derbijima bila prava treba biti posložena na svim razinama i izbalansirana po svim linijama. Sigurno je u tim utakmicama nešto nedostajalo, ali tek na kraju ćemo izanalizirati što se dogodilo.

Uslijedio je dodatak da je Hajduk u gostima svladao i Dinamo i Rijeku i Osijek, ali doma ne ide...

- U nekim je utakmicama velik pritisak, u datom trenutku smo imali problema s ozljedama igrača, imali smo i odlaske napadača. Kad gledate da su neke ekipe zaredale s pobjedama, one uglavnom igraju blok i kontranapad. Za pravu napadačku igru treba takav profil igrača i automatizam.

Nižić, Savvas, Carbonieri?

- Nižić i Savvas rade po individualnom programu, vidjet ćemo tko je u kakvom stanju. Carbonieri danas ima magnetsku rezonancu pa ćemo imati informacije što se zapravo dogodilo.

Bosančić nije u Puli bio niti među 18?

- Petar već duže vrijeme nema kontinuitet igara ni definirani status što se tiče ugovora. Imao je i nekakvih problema s ozljedama tako da je bila procjena za Pulu da on nije optimalna varijanta za taj dvoboj.

Juranović?

- Svaki igrač ima svoje pozicije koje su mu primarne i koje može odraditi. Kad je igrač u dobrom mentalnom i fizičkom stanju, onda adaptacija nije problem. Nisam ni u jednom trenutku imao problem staviti Juranovića na stopersku poziciju jer je procjena da je u izuzetno dobrom stanju-.

Dodao je da ništa još nije definirano glede prijelaznog roka, odnosno hoće li ga odraditi on, Bjelanović i Gojun.

Upitan je potom broje li Almeida i Kožulj zadnje utakmice na Poljudu?

- Trebamo podvući crtu na ovu sezonu, a onda pričati o prijelaznom roku. Kao što sam napravio na polusezoni, tako ću i na kraju sastaviti izvještaj kako vidim Hajduk, a onda je na sportskom direktoru i ljudima u klubu da to prihvate ili ne prihvate.

Hajduku treba 8.650 gledatelja da bi dosegao rekordan prosjek gledatelja u HNL-u. Kopić je upitan da pošalje poruku navijačima...

- Od prvog dana ne volim nekakve velike poruke. Dva puta sam iskomunicirao s navijačima, oba puta sam znao zašto idem. Kod mene nema skrivanja. Nije mi bitno koliko trajem, nego da se, dok sam ovdje, ne napravi ništa manje od maksimuma. Kad sam procijenio da je komunikacija potrebna kako bi navijači imali jasniji uvid i vjeru da će stvari ići na dobro, to sam i napravio. Navijače Hajduka ne treba pozivati, oni su tu bili uvijek, a bit će i protiv Osijeka i sve utakmice do kraja.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare