Foto: Dražen Biljak Kopić: U ovom trenutku nismo u optimalnom stanju, ali nadam se da ćemo u zadnje dvije utakmice biti pravi

Kopić: U ovom trenutku nismo u optimalnom stanju, ali nadam se da ćemo u zadnje dvije utakmice biti pravi

Za pravi rezultat treba velik broj kvalitetnih preduvjeta

Hajdukov trener Željko Kopić nakon utakmice s Osijekom (1:1) je rekao:

- Prvo poluvrijeme smo bili dosta dobri, držali smo se taktičkog plana. Zabili smo i taj gol, uz dosta muke smo usmjerili utakmicu kako smo željeli. U nastavak smo ušli jako loše, bez energije i intenziteta. Tih dvadesetak minuta nismo uspjeli pronaći pravi ritam, nije to bilo onako kako smo htjeli odigrati drugo poluvrijeme.

Potom je upitan zašto je Saida ostavio na klupi...

- Razlog je što je Said dosta pauzirao, igrao ozlijeđen. U Puli smo Futacsa koristili manje, Saida više, sad obrnuto. To je bio dio taktičkog plana, jednako kao i s Tudorom.

Zatim je nastavio:

- Kod nas se najviše s mentalnog aspekta osjeti da se približava kraj sezone. Pokušavamo držati energiju i mentalni aspekt što više gore, ali nije to lako, za razliku od onog dijela kad su stvari štimale na pravi način. Imamo tjedan dana da se regeneriramo i vidimo tko će biti spreman za zadnje dvije utakmice, da ih odradimo na pravi način.

Upitan je žali li za propuštenim...

- Sigurno da postoji žal, ali za pravi rezultat treba velik broj kvalitetnih preduvjeta. U ovom trenutku nismo u optimalnom stanju ni na najvišoj razini, ali nadam se da ćemo u zadnje dvije utakmice biti pravi.

Upitan je slaže li već s Bjelanovićem momčad za sljedeću sezonu...

- Taj dio je potvrđen jučer, mi jesmo obavili inicijalne razgovore, ali treba prvo dati Saši da proanalizira situaciju, da vidimo status igrača. Meni su prioritet ove dvije utakmice, a on je već počeo raditi u smjeru prijelaznog roka.

Na kraju je zaključio:

- Ja sam tu vodio onaj kraj jeseni i proljetni dio. Sigurno da svaki trening i utakmica meni stvaraju sliku o svakom pojedincu i sigurno da ću određene prijedloge vezane uz kadar igrača iznijeti, kao i ono o potrebama momčadi za sljedeću sezonu.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare