Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Labrović: U Šibeniku mi nisu dali da 'diplomiram', a nakon ponude Solina nisam imao što kalkulirati

Labrović: U Šibeniku mi nisu dali da 'diplomiram', a nakon ponude Solina nisam imao što kalkulirati

Prvi dojmovi u Solinu su pozitivni, vjerujem da je momčad dobro radila

Mirko Labrović je preuzeo klupu Solina, nakon što je prošlog tjedna iznenada istu napustio Grgica Kovač. Labrović je tako nakon tek tri kola, preuzeo momčad s kojom je Kovač prošle sezone ušao u 2. HNL...

- Moja intencija je bila da ostanem minimalno na toj razini 2. HNL, a iako je bilo nekih kontakata s trećeligaškim klubova, nisam htio žuriti i dobio sam priliku praktički na startu prvenstva preuzeti Solin. Ovo mi je prvi put u karijeri da sam sjeo na klupi i da nisam ušao u prvenstvo s momčadi koju sam selekcionirao. Svakako je to novo iskustvo, ali nema se tu što ni kalkulirati, ponuđeno se uzme, ako se već želi biti u tom žrvnju - započeo je Labrović razgovor, pa nastavio:

- Prvi dojmovi su pozitivni, ali trebat će vremena da se izbliza uvjerim o stvarnoj vrijednosti ekipe. S druge strane, vremena je malo, već nas čeka utakmica s Dugopoljem, a u subotu s Imotskim. Teško je nešto mijenjati. Vjerujem da je momčad dobro radila, zapravo uopće ne sumnjam u to i u samom startu ćemo forsirati stvari koje je i do sada momčad prakticirala.

Dakle, težak ispit je pred njegovom momčadi, Dugopolje je dobro ušlo u sezonu, nakon poraza u prvom kolu, slavili su protiv Gorice, a zatim uzeli bod na gostovanju u Kranjčevićevoj kod Zagreba.

- Zagreb je jedan od favorita za prvaka, svakako nije lako tamo uzeti ijedan bod. Susjedski derbi uvijek ponudi živ i žustar nogomet, nijanse će odlučivati. Prednost domaćeg terena gotovo da i ne postoji, svi momci se međusobno poznaju. Nadam se dobroj utakmici, a pobjednika će odlučiti inspiracija pojedinca i koncentracija momčadi u cjelini.

Iza Labrovića je zapažena epizoda u Šibeniku, a iako je taj period u njegovoj trenerskoj karijeri završen, nismo ga mogli ne upitati kako gleda na taj angažman s obzirom da je smijenjen nekoliko kola prije kraja, kada je praktički bio pred pragom Prve lige. Podsjetimo, ista ta momčad je sezonu ranije igrala i osvojila 3. HNL Jug...

- Ta priča je iza mene, pamtim one lijepe uspomene, ružne pokušavam zaboraviti i ostaviti iza sebe. Teško je objasniti cijelu tu situaciju, jednostavno mi je žao što me nisu pustili da odradim taj posao do kraja i uvedem Šibenik u 1. HNL. Uvjeren sam da bih u tome i uspio, uostalom Šibenik je svojim igrama tijekom cijele sezone, bez obzira na nešto lošije proljeće, to zaslužio - rekao je Labrović, pa zaključio:

- Očito nikada nećemo saznati što bi bilo kad bi bilo. Kad sam došao, rekao sam da sam u Šibenik došao maturirati, a odmah i diplomirati. Gledali su me u čudu. Nisu mi dali da diplomiran, ali takav je posao. Moja satisfakcija je da sam 28 kola bio prvi na ljestvici, nisam otišao s drugog ili trećeg mjesta na ljestvici, nego sam ostavio iza sebe drugoga pet bodova, a do kraja je bilo pet kola. To svakako nije malo. Neke stvari treba ostaviti vremenu, treba ih ostaviti iza sebe i krenuti dalje.

Vaša reakcija na temu