Leopold Burčul novi trener Zadra

Leopold Burčul novi trener Zadra

Zadar je zahvalio dosadašnjem treneru Ivanu Pudaru na suradnji

Leopold Burčul novi je trener prve momčadi Nogometnog kluba Zadar. Uprava Kluba i Burčul dogovorili su jednogodišnju suradnju, a službeno predstavljanje novog trenera bit će u srijedu, 21. lipnja u 10:00 sati u prostorijama NK Zadar na Stanovima. Press konferenciji će, uz trenera Burčula, nazočiti i Svetko Ćustić, predsjednik Uprave NK Zadar.

Leopold Burčul rođen je 17. travnja 1969. godine u Zadru. Nogometom se počeo baviti u Galovcu, a kasnije je igrao i za Bagat, Raštane, Velebit, DOŠK, Primorac Biograd, HV Posedarje, s kojim je bio prvak 3. HNL jug i Zadar, u čijem je dresu 1992. godine ubilježio i jedan nastup u Prvoj HNL.

Kao trener Burčul je najveće uspjehe postigao vodeći Raštane, s kojima je 2011. i 2012. godine osvojio naslov prvaka 3. HNL jug, a 2012. proglašen je i najboljim trenerom u Dalmaciji. Osim toga, vodio je i Velebit, Dinaru, biogradski Primorac i dubrovački GOŠK te juniorski sastav Zadra.

- Mjesto trenera Nogometnog kluba Zadar za mene predstavlja čast i obvezu. Ambicije kluba u sljedećoj sezoni su plasman u viši rang i pred nama je mnogo posla kako bismo složili momčad koja će moći ispuniti taj cilj. Dobro poznajem prilike u 3. HNL jug i znam da nas očekuje sezona puna izazova, ali uvjeren sam da će moj Zadar biti spreman na to i da ćemo na kraju imati razloga za zadovoljstvo - kazao je Burčul.

Ovim putem Nogometni klub Zadar želi se i zahvaliti dosadašnjem treneru Ivanu Pudaru na korektnoj suradnji tijekom prošle sezone i poželjeti mu sve najbolje u nastavku karijere.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare