LEVSKI ILI SUTJESKA U DUGOPOLJU: Tko će Hajduku nadoknaditi propuštenu dobit zbog Ultre?

LEVSKI ILI SUTJESKA U DUGOPOLJU: Tko će Hajduku nadoknaditi propuštenu dobit zbog Ultre?

Ultra će se sigurno održati jer privlači brojne turiste, ali Hajduk bi protiv Bugara napunio Poljud

Hajduk će u drugom pretkolu Europske lige igrati protiv pobjednika susreta Levski - Sutjeska 13. srpnja, ali, kako sada stvari stoje, ne na Poljudu, već u Dugopolju. Razlog je, naravno, Ultra, koja počinje 14. i traje do 16. srpnja, te tjera Hajduk s Poljuda.

U taboru 'bijelih', s obzirom na atmosferu koja vlada među navijačima, ali i činjenicu da je momčad iz Bugarske protivnik koji bi mogao napuniti stadion, logično razmišljaju o propuštenoj dobiti zbog glazbenog festivala.

Hajduk je rekordnu dobit ostvario u mandatu Marina Brbića protiv Intera iz Milana od 4,1 milijun kuna, a računa se da bi ona za Levski na Poljudu mogla doseći 2,5 do 3 milijuna kuna.

Hajduk i Ultra još nisu potpisali ugovor, a sporno je što je glazbeni festival do sada plaćao tek milijun, čime su 'bijeli' u minusu, a još im pati i travnjak, koji će ovog ljeta nakon festivala opet u obnovu. Dakle, od tog milijuna najprije moraju sanirati napravljenu štetu.

Ne zaboravimo koliko je Hajduk imao problema kad je mijenjao travnjak 2014. godine (Rijeka u Dugopolju i kažnjavanje praznim tribinama). Igralište je bilo potpuno devastirano nakon Ultre, Rogera Watersa i Thompsona, koji su istog ljeta nastupili na Poljudu, s tim da je najviše štete nanijela konstrukcija The Wall, ali teren niti nakon Ultre ne izgleda isto kao prije nje.

Sada Hajduk računa s tim da će za drugo pretkolo Europske lige 4.000 pretplatnika moći nazočiti utakmici u Dugopolju, a u slobodnoj prodaji će se naći možda tek oko petstotinjak ulaznica. To su poražavajuće brojke s obzirom na trenutnu atmosferu oko kluba, gdje se smatra da bi na Poljud došlo 25 do 30.000 ljudi, čime bi profitirao i fan-shop, odnosno prodaja svih klupskih artikala od kojih se očekuje dodatna zarada.

Na kraju se jedino može reći da će se Ultra sigurno održati jer privlači brojne turiste i od velikog je značenja za grad Split, ali pitanje je kako obeštetiti Hajduk, s obzirom na propuštenu dobit i velik broj navijača koji će umjesto na stadion morati pred televizor.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare