Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA VETERANA: Vratar Perica sačuvao Podstrani bod vrijedan titule

LIGA VETERANA: Vratar Perica sačuvao Podstrani bod vrijedan titule

Mikrofonu nema pobjede bez Solde

iGLOBE JEZICI - ČISTOĆA 0:2

U matineji kola kada niti najuža rodbina igrača ne dolazi na Gripe igrači izbornika Tihe Ninčevića arhivirali su IGlobe sa 2:0 golovima Bašića i Karadže.

FIRULE 1967 - VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE 0:4

Povratkom u sastav Firula Ante Bobana nakon tri žuta kartona, alfa i omega Firula Ivanko Gale prije utakmice upisao je tri punta protiv Monthy Phytona, dosta hrabro nema šta. Ipak nešto se pitalo i momke u žutim dresovima, pa je njihov odgovor bio brzopotezan. S po dva gola Ivana Radana i Ivice Vrankovića igrači Firula su otišli na hlađenje u obližnji bistro. 

GRAD SPLIT G. K. GRAD - CROATIA BLIZNA 2:2

Nakon pustih otkaza igrača Grada Splita izbornik Nikola Bakić u zadnji čas u sastav postavlja Niku Matkovića-Dražicu. Krajem prvog dijela spomenuti igrač skreće pozornost managera rijetko viđenim golom. Do kraja prvog dijela autogol Stojana Svetina, čime Grad na odmor ide velikom prednošću. Ipak, u drugom dijelu uporni igrači Blizne golovima Mate Delića stižu do poravnanja.

BASIC RASVJETA - MICKEY MOUSE FF LOZO 2:1

Revijalna utakmica ekipa sa začelja ponudila je dramu na Gripama. Narančasti protiv narančastih, bar je tako izgledalo zagrijavanje. Ipak, navlake idu na sveti dres Mickey Mousea, tek onako radi publike. Igrači s navlakama imaju inicijativu, pogotovo što svaki napad predvodi Mirko Hrgović i stvara šanse suigračima, ali Oliver Kahn na golu Bejzik Rasvjete, Siniša Šego, čini čuda i ne dopušta igračima Miki Mausa da se raduju. I dok su igrači Mladena Sokola vršili pritisak, braća Fradelić su pogađali za Bejzik.

Prvo mlađi Saša sam kreće sa svoje polovice te rutinski gura balun u branku pored noge nemoćnog Borkovića. Ubrzo nakon jednog prekida balun dolazi do Mile Fradelića koji ne propušta ponuđeno sada je 2:0. U drugom dijelu totalna opsada gola Šege, ali balun iza zastaje na okviru gola ili to vratar Bejzika paradama brani. Ipak, nakon još jednog proigravanja Hrgovića, Vidan ostaje sam iz kosa i tu se nema što čekati, svi već idu na centar, a bezvremenski Zlaja tek onako radi statistike pogađa mrežu.

Miki Maus ima veliku prigodu, akumulacijski penal ima Hrgović, bomba, ali Šego, glavni pirotehničar ovog kola, neutralizira je kao u najboljim danima, paradom je vadi iz samih rašlji. Izjednačenje visi u zraku, Vidanov udarac ostaje na spojnici prečke i stative. Udarac Kolića koji bi bio neobranjiv za Šegu brani vjerovali ili ne najlucidniji gogleter Gripa Boris Avramović. I kada nisu mogli prebaciti balun preko zamišljene crte gola i izvući bod, igrači Miki Mausa, točnije Ivica Kolić, rade još goru stvar po svoju ekipu. Na jedan balun istovremeno idu Kolić i Sablić. Sablić je brži, uzima balun, dok zakašnjeli popularni Kola vrhom patike dira ahilovu tetivu Sablje. Sablja uz bolnu grimasu stiže tek odšepati van terena, dok je u trećem poluvremenu poznati splitski traumatolog interventnom metodom stigao sanirati puknuće tetive. 

PODSTRANA - SPLIT TOMMY 2:2

Derbi prvenstva između Split Tommya i Podstrane vratio je vjeru u mali nogomet. Dupkom ispunjena dvorana na Gripama bila je znak važnosti derbija. Podstrani je trebao tek bod ne bi li ostali na velikih pet bodova razlike, dok je Split Tommyju samo pobjeda igrala za pokušaj napada na naslov.

Tek što je počela utakmica najpoželjniji igrač u prijelaznom roku Slobodan Gudelj-Velaga sam sebi priprema šansu i neobranivo gađa rašlje gola Podstrane. Podstrana je u konopcima, samo je pitanje kada će pasti drugi gol. Veliku priliku Aničića, koji iz poluokreta gađa rašlje, neutralizirao je boksanjem vratar Perica. Kada se činilo da će se na odmor otići tek onim golom Velage, Martin Mikuličić Mikula nudi čaroliju iz svog čarobnog šešira. Na jedan dugi balun u šestrerac Tommyja u zadnjim sekundama prvog dijela škaricama kreće Antonio Lisica, ipak vratar Bašić stiže za djelić sekunde prije njega i boksajući izbija balun, a onda se ukazuje Mikula, glavom sa 15 metara iskosa u visokom luku traži rašlje Bašićeva gola. Bašić se vraća put svoje branke, pruža ruku, ali tek dovoljno da zapne za prečku. Balun je odsjeo u rašljama.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, na dodavanje Jarnija sa 10-ak metara Duje Špalj iskušava svoju desnicu - golčina u njegovom stilu. Ipak, igrači Podstrane imaju snage za novo izjednačenje. Iz auta Tomislav Buljan na metar od gola pronalazi usamljenog Odaka, kojemu nije bilo teško pogoditi za konačnih 2:2. Do kraja utakmice Buljan stiže naciljati stativu, da bi vratar Perica sa šest velikih obrana uspio sačuvati bod vrijedan titule. 

VAGABUNDO - STAARI VUCIBALUN 1:1

Igrači Starog Vucibaluna provukli su se pored raspoloženih igrača Vagubunda, zahvaljujući iz naftalina izveđenom vrataru Boži Bažoki. Spomenuti vratar obranio je sve što se obranit može. Ipak ni svemogući Bože nije mogao ništa na udarac Žuljevića koji odsjeda u rašljama. Vrlo brzo iz uigrane akcije Međedović stiže do izjednačenja.

MIKROFON - COSMOS 2:2

Vidjevši da u sastavu Mikrofona nema Stanislava Solde, uprava Cosmosa znala je da ne mogu izgubiti utakmicu. Preko interneta su uplatili poveći iznos na x2. Ipak, već u prvom ozbiljnom napadu nakon auta napadač Mikrofona Boro Radanović ostaje sam pred Kalinićem za 1:0. Uporni igrači Cosmosa uspijevaju se vratiti u igru pa Mate Milinović stiže poravnati s metra nakon dodavanja nekog od igrača u žuto/crnim opravama. Totalni preokret donosi Gabrić rezantnim udarcem s distance. Desetak sekundi prije kraja suci sude faul za Mikrofon. U gužvi Milinović stiže inkasirati dva žuta kartona. S igračem više iz uigrane akcije igrači Mikrofona preko Kliškića dolaze do izjednačenja.

---------------

Na drugoligaškom istoku SunCity D-Projekt nakon 0:3 na poluvremenu protiv Antonice (Bubić 2 i Pešo) stižu do izjednačenja golovima Topića, Gusića i Čebe. 80-e su golom Kriste tek neriješili protiv bankara (Karanušić). Igrači Suncitya u borbi za prvu ligu unaprijed su upisali tri boda. Ipak, ovaj put popularni Petra nije mogao ništa protiv taktike Poliklinike Matulić koju kreira zna se već tko. Ostalo je 1:1 poveli su Matulići golom Strize poravnao je Novaković.

PU SD, točnije Marijo Božiković. stiže gurnuti ISSU u još jednu sedmicu punu noćnih mora. Ostalo je 1:0. Šimić Dom golovima Davida Zeke i Jure Delića dolazi u prednost protiv prvoplasirane ekipe HEP-ODS-a, u prijevodu Elektrodalmacije. Jović i Papić stižu do poravnanja, a Zeko i Delić novim golovima donose vrijednu pobjedu i priključuju se u borbu za prvu ligu. Zenta je opet trijumfirala, ovaj put glavom su platili Prometovci. Golovi Ergovića, Kokana Kobaša i Marića-Banje bili su ljepši od ljepšeg. Zenta je u direktnoj borbi za ulazak u najelitije društvo, dok ova pobjeda poput kutije apaurina donosi smirenje njihovom izborniku Miji Brhanoviću nakon ispadanja od Rome njegove Barcelone.

---------------------

La Liga45+ opet se zakuhalo u tišini Spaladium Arene. Ovaj put Miki Maus je golovima Marače 2, Jalića 2 i Marenzija sa 5:2 isprašio Fenix (Radalj, Ćubić). AB Print se nasukao na Mikrofon. Doduše Mikrofon je stalno imao prednost u golovima (Radanović, Posinković Jurlin), dok se AB Print na mišićima Kosora i Delponta dovukao do zadnje minute, gdje najbolji igrač Lige Zdravko Prkić stiže novim golom donijeti izjednačenje Tomkiću. Izbornik Tomkić stalno je nešto sugerirao sucima, dok je čašu prelilo stalno pričanje suca Mikulića s igračima Mikrofona. Iz svega toga Tomkić je poslan na hlađenje. Napokon Stobrečani skreću pažnju dama iz susjednog fitnes centra. Raspoloženi golgeteri Stobreća Knežević 3, Katavić 2, Tabak i sveprisutni Bilobrk sa sedam komada arhivirali su Lokve i spasili se od ispadanja. Ipak pažnju dama iz susjednog centra najviše su okupirali oni manje opasni što se tiče davanja golova Dado Garac i korpulentni Ivan Bogdanović. ISSA je petardom (Madžar 2, Perko, Kurelić i Repanić) torpedirala Quo Vadis.

Vaša reakcija na temu