Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka LIGA VETERANA: Nakon što je namučio Dinamo, Barać je bio koban i za Biberon Marasku

LIGA VETERANA: Nakon što je namučio Dinamo, Barać je bio koban i za Biberon Marasku

Laura je inkasirao drugi žuti karton, navodno se nije makao na pet metara u živom zidu, nego je bio na 4 metra i 90 centimetara

PODSTRANA - BIBERON MARASKA 4:3

Derbi prvog dijela prvenstva ponudio je sve što nogomet može ponuditi, veliki broj prilika, obrane vratara, lucidne poteze,  a i sedam rijetko viđenih golova. Zbog otkaza u zadnji čas prvog vratara Zlatka Runje, managment Biberona na gol je bio prisiljen poslati Sinu Gudelja, koji se u prvom dijelu iskazao s pet velikih obrana. Na drugoj strani pred golom Podstrane napadači Biberona tek nakon tri velike prilike od kojih jedna odsjeda na stativi Peričinog gola uspijevaju pogoditi mrežu. Udarac Luke Aničića potonji vratar odbija na noge Biliškova. Bivši half Hajduka, Wolfsburga itd., puca ravno Perici u glavu, odakle se balun nevjerojatno odbija u koljeno Biliškova i onda nazad u prazna vrata.

Ubrzo Biberon podiže rezultat na 2:0, ovaj put nakon idealnog dodavanja Špalja iz slobodnog udarca Branko Laura oštrim udarcem iz prve pronalazi prazna vrata gola Podstrane. Mnogima, tako i halfu Perišiću, nije bilo jasno što je vratar Perica radio u živom zidu Podstrane? U drugom dijelu na naplatu dolaze velika ulaganja uprave Podstrane u igrački kadar. Antonio Lisica u slalomu prolazi pored skamenjene obrane Biberona i od stative ubacuje balun u praznu branku. Odmah u slijedećoj akciji Ante Barać, igrač koji je dobrano namučio Dinamov vezni red u onoj čuvenoj utakmici kad je Sloga nesretno ispala iz Kupa, s nekih 15-ak metara skida paučinu gola Gudelja. Inače, spomenuti igrač je dugo vremena bio u drugom planu, često čekavši priliku s klupe i tek kada bi se najbolji igrač Podstrane Martin Mikuličić umorio, ulazio bi u igru. Pošto su popularnom Mikuli stradale prepone, voditelj Podstrane Ante Milković potpuno povjerenje pružio je Baraću. Popularni Doktor je ukazano povjerenje vratio već u završnici božićno-novogodišnjeg  turnira u Solinu, gdje je bio najbolji igrač i strijelac, a u ovom susretu potvrdio je raskoš svog talenta. 

Za 3:2 pogađa sveprisutni Tomislav Buljan, na idealno dodavanje Baraća spomenuti golgeter nonšalantno prebacuje istrčalog Gudelja. Nakon toga Laura stiže inkasirati drugi žuti karton, navodno se nije makao na pet metara u živom zidu, nego je bio na 4 metra i 90 centimetara, što je bilo dovoljno pedantnom sucu Roguljiću da bivšeg reprezentativca pošalje na tuširanje. Iako s igračem manje, igrači Biberona jurišaju na gol Perice, tako Aničić iz polukontre dobro puca, ali stativa je nemilosrdna. Nedugo zatim Buljan se promovira i u asistenta, ovaj put na njegovo dodavanje iz zicer pozicije Jurčić posprema balun u praznu mrežu.

Biberon se ne predaje, do tada samozatajni Duje Špalj izvodi potez kola, lažnjakom šalje Buljana po sandwich, da bi onom manje ubojitom nogom s desetak metara lako probušio mrežu Podstrane. U samom finišu utakmice vratar Perica na zgražanje sedme sile stigao je razvodniti draž nogoloptanja među momcima preko 35 godina. S tri velike obrane, dvije Gogi Boljatu i jednom Rajčiću u zadnjoj minuti, Perica ne dopušta izjednačenje i time već nakon prvog dijela promovira 'modre' u prvake, odnosno šalje ih na velikih sedam (čitaj osam) bodova prednosti u odnosu na prve pratitelje, Tomkićev Biberon. 

ADRIATIC OSIGURANJE - VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE 1:3

Novo ime na vratima Adriatic osiguranja Joško Rogić Miš zaslužan je što Osiguravatelji idu sa skoro minimalnim porazom. U prvom dijelu popularni Miš radio je čuda i u očaj dovodio Radmila i društvo. Ipak, početkom drugog prvo Edo Radmilo pogađa za promjenu stanja na semaforu, zatim Goreta u solo prodoru dolazi sam pred Rogića i laganim potkopavanjem povećava prednost, da bi Goreta nakon slobodnog udarca iz odbijanca pospremio balun u mrežu. Za osiguravatelje tek je Gugić stigao u jednom trenutku smanjiti rezultat na 1:2. 

SINTAKSA SUN CITY RENT A CAR - MIKROFON 1:1

U izjednačenoj utakmici prvo je desni bek Mikrofona Soldo pogodio mrežu Vujnovića, balun je prolazu zakačio nekog igrača iz uže obrane kričavo žutih. Sintaksa je dugo pritiskala vrata Mikrofona koja je čudesno zaključao Ivan Triva. U zadnjoj minuti najbolji igrač Sintakse Ivan Petrušić Petra prvo je tražio penal kad je sam samcat naletio na stativu gola Trive. Suci nisu nasjeli na trik Petrušića. Ipak lukavi Petrušić ostaje na gol crti Mikrofona i onako nezainteresirano gleda šta rade igrači Cosmosa iza branke. I u jednom trenutku, kad to nitko nije mogao očekivati, popularnom Petri kao na pladnju dolazi balun na praznu branku. Petra iz dva-tri pokušaja uspijeva prebaciti balun preko crte gola. Na pitanje kako je znao da će mu doći balun na praznu branku, Petra je nonšalatno odgvorio: 'Ja sve znan'.

STAARI VUCIBALUN - COSMOS 3:3

U prvom dijelu igrači Vucibaluna su višekratno napucavali balun put branke Cosmosa, gdje je goropadni vratar Tomislav Bašić bez velikog znoja neutralizirao sve pokušaje bijelih. Na drugoj strani potez utakmice Marka Rosandića, jedan dugi balun Rosandić uštopava desnom nogom i iz prve lijevom nogom pogađa od stative mrežu Aljinovića. Ubrzo Rosandić Vlatka Gabrića gura u zicer iz čega potonji igrač povećava prednost. U drugom dijelu povratak Vucibaluna, prvo Vlahović pogađa praznu mrežu, da bi u slijedećoj akciji na dodavanje Sekulića Broketa prebacio istrčalog Bašića. Cosmos vraća prednost preko Zvone Bakule čiji neobranjivi volej završava u rašljama nemoćnog Aljinovića. U zadnjim sekundama utakmice Tomić pogađa za konačnih 3:3. 

ŠIMIĆ DOM - FIRULE 1967 1:0

Iako je utakmica mirisala na 0:0 i kada su svi zaintersirani mislili da će tako i ostati, ukazao se Saša Đuričić i u zadnjim sekundama svladao do tada odličnog Lučeva. 

ŠIMIĆ DOM - BIBERON MARASKA 1:4

Zahuktali (već je na 13 golova) i nezaustavljivi Luka Aničić brzopotezno je došao do hat-tricka, tek ga je na tom putu pogurao Ivan Rajčić. Iako bez gola terenom je vlado briljantni Branko Laura. Inače nesavladivi Runje ovaj put je morao po balun u mrežu, nakon penala Đuričića. 

CROATIA BLIZNA - ELEKTRODALMACIJA 5:1

Croatia Blizna je već u prvom dijelu s po dva gola Vrlete i Zadre, te jednim Milata zapečatila utakmcu, da bi u drugom dijelu Selak uspio svladati Ujevića. Poslije utakmice voditeljski dvojac Elektrodalmacije Šoljan/Zeljko tješio se, aludirajući na Meštra iz Velog Mista i njegov komentar poraza Hajduka protiv Sparte 1:11 (0:11), ...'ako smo izgubili prvo poluvrijeme, a dobili drugo, to bi onda trebalo bit neriješeno...'.

ČISTOĆA - VAGABUNDO 2:1

Utakmicu koju niti uža rodbina nije gledala kasno u noć izbornik Čistoće Tiho Ninčević poslao je SMS poruku 'dobili smo 2:1, golovima Karadže i Jurčića dok je za njih da gol oni visoki (op.a. Siniša Poljak)'.

--------------------

Na drugoligaškom Istoku prvi bod nakon par mjeseci Osandesete su odnijele Issi, iako da je bilo malo sreće lob Joze Ćubića u zadnjoj minuti mogao je završiti u mreži. Poliklinika Matulić imala je više od igre, ali vratar PB Splita Mario Šimac radio je čuda. PB Split poveo je preko Marjan Saše, da bi igrači Dragana Mučića izjednačili nakon auta i lucidnog poteza Drašinca. Bejzik Rasvjeta je neriješila protiv HEP-a, ostalo je 1:1. Promet (Ribičić, Križana, Knezović) je pomeo Peruzovićev D-Projekt (Barbir) sa 3:1, da bi PU SD (Maretić 2, Milanović-Trapo, Božiković) sa 4:1 nadigrao Mickey Mousea (Rudan 2).

Vaša reakcija na temu