Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA VETERANA: O Kliškiću, Pešiću, Simoviću i lažnjacima

LIGA VETERANA: O Kliškiću, Pešiću, Simoviću i lažnjacima

Rosandić je bio najbolji igrač na terenu u pobjedi Cosmosa

COSMOS - VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE 2:1

Vidjevši da Cosmos nema na klupi niti jednu zamjenu navijači Monthy Pythona zadovoljno su trljali ruke, dok su kladioničari koji su uplatili novce na Monthy Phytona već zaokruživali tip 2 na svojim tiketima kao siguran pogotak.

U prvom dijelu pritisak Monthy Pythonovaca urodio je velikim brojem prilika koje nisu mijenjale stanje na semaforu. Na drugoj strani Marko Rosandić sam sebi stvara priliku, dolazi sam pred vratara Mišu Lončara koji rutinski blokira njegov udarac. U istoj minuti Joke Jurić puca, vratar Cosmosa kratko odbija balun na kojeg natrčava spomenuti napadač, te pogađa malu mrižu. Cosmos nešto pokušava preko Ive Gabrića kojeg u dva navrata Vjeko Tomić poput Hulka slaže na parket Gripa.

U drugom dijelu opet ista priča Monthy Phython ide po drugi gol, dok igrači Cosmosa prema dogovoru s poluvremena idu po preokret. Veliki teret pada na nejaka leđa halfa Cosmosa Jose Ivaniševića koji je preuzeo odgovornost za čuvanje najopasnijeg igrača modrih Uroša Cipcija koji se u konačnici nije naigrao. Minute su prolazile, da bi wunderkind splitskog nogometa popularni Rose podigao svoju igru u najvišu brzinu, gdje sam sebi stvara tri velike prilike, ali Lončar izlazi kao pobjednik. Nakon jedne velike obrane Lončar degažira balun rukom, ali sudac Miketek sve vidi, tako vidi i da je Lončar rukom izašao van šesterca. Slobodni udarac za Cosmos, odgovornost preuzima Rosandić i odigrava najneočekivaniji potez, idealno proigrava Matu Milinovića koji iz dubokog zaleđa sprovodi balun u prazna vrata. Nije se dugo čekalo da bi na dodavanje Ive Gabrića najbolji igrač na terenu Rosandić iz prve uspio iznenaditi Lončara za veliki preokret. Do kraja Joke Jurić uspijeva doći u dvije situacije jedan na jedan s golmanom Cosmosa, ali vratar spretno reagira i odbija balun daleko u polje. Nakon utakmice na upit 'Šta kažete na obrane vašeg vratara' siva eminencija Cosmosa često mrzovoljni Ante Škovrlj glatko je odbrusio sedmoj sili 'Ne pitajte me gluposti, to mu je posao da brani i zato je više nego dobro plaćen'. 

ADRIATIC OSIGURANJE - MIKROFON 1:2

Tek što se krenilo sa centra, bek Adriatic osiguranja Ivan Katalinić iz kosa puca u drugu stranu gola nemoćnog Šarića, gdje se balun od stative stiže zakoprcati u mrežu. Odmah je na tribinama sveprisutni vratar Jozo Puljiz sve objektivne gledatelje poučio da je vratar Mikrofona morao skratiti kut i baciti se, a ne ostati ukopan ka' drvena Marija. Osiguravatelji traže drugi gol, ne bi li riješili rezultatsku neizvjesnost u utakmici koja osim bodova donosi i prestiž među dvije sestrinske ekipe.

U međuvremenu vratar Šarić s dvije parade stiže utišati svepristunog Puljiza na tribinama, da bi na drugoj strani Marijo Mijočević skrenuo udarac Jurlina zbunivši vratara Rogića za poravnanje. U drugom dijelu vratar Šarić pretvara se u Buffona, skida sve udarce igrača Tadije Mamića. Na poklonu za najboljeg igača utakmice već se gravira ime Denisa Šarića, a onda se ukazuje omaleni Vojko Kliškić. Kliškić prvo serijom lažnjaka podiže publiku na noge, da bi neki mrtvi balun s korner crte, okrenut leđima, petom sproveo između vratara Rogića i stative u malu mrežu u suprotnoj strani.

Nakon gola Kliškića netko u publici je ispričao priču od prije 40 godina. Naime, prije svake utakmice na Poljudu Hajdukova dica igrali su predigre i kako urbana legenda kaže pokojni Špaco Poklepović je negdi na kupanju jedne nedjelje vidio malog Kliškića i pošto je falio jedan igrač za predigru zvao ga je da dođe. Kliškić je bio stariji od svih igrača, ali manji za glavu od svih. Vojko je to nedjeljno popodne driblao, prodavao lažnjake po travi Poljuda, da bi u jednom trenu tadašnji golgeter Hajduka Dušan Pešić, vidjevši majstorije maloga u bilom dresu mrtav ozbiljan iz sveg glasa zaurlao: 'Simke (op.a. vratar Zoran Simović), brzo dođi da vidiš ovog malog šta igra ko Maradona'. Ni dan danas, a prošlo je četiri desetljeća, Vojko nije izgubio ni 'L' od gore spomenutih lažnjaka.

ČISTOĆA - CROATIA BLIZNA 1:2

Sredinom prvog dijela lucidni Dalibor Janković uspijeva nakon drugog pokušaja svladati Ujevića. Igrači Čistoće koji definitivno ne leže igračima Blizne, traže i osmu uzastopnu utakmicu bez poraza. I umjesto da dođu na teško dostižnih 2:0, igrači Tihe Ninčevića gube balun, da bi Blizna iz kontre stvorila situaciju iz koje File Paraman ostaje sam na stativi za poravnanje rezultata. Na klupi Blizne za riječ se javlja Svetin Tomaš Pici i od izbornika traži da ga uvede u igru.

- Nikidan san obra dvi iljade komada salate, igra 4+1 dva termina, uvedi me u igru dat ću gol - uporan je Pici.

Izbornik Blizne Oštrić nakon opservacije spomenutog igrača jednostavno nije mogao odoliti pritisku i uveo ga je u igru. I za ne povjerovati je, nakon samo tri sekunde provedene u igri, nakon udarca Kursana put branke Čistoće, nekada najbolji igrač Blizne Svetin Tomaš spretno proveo balun u branku za preokret. Zli jezici se zaklinju da Pici nije niti reagirao, te da mu se balun odbio od noge, dok ovi drugi kažu da je sve bilo po najvišim nogometnim standardima što se tiče reakcije bijele devetke. 

ŠIMIĆ DOM - SINTAKSA SUN CITY RENT A CAR 0:2

Sintaksa je bez po muke arhivirala igrače Šimić Doma gdje je vratar žutih Mijo Vujinović obranio sijaset udaraca i povratniku vratara Vukašinu (lom prsta) bit će teško opet uzesti jedinicu. Golove su dali Dalibor Vujević i Neven Banić.

STAARI VUCIBALUN - VAGABUNDO 0:3

Vagabundo je trenutno 'in' svi bolji portali vrište o preporođnim igračima Joke Pervana. Nakon Cosmosa ovaj put stradali su još jedni davljenici u borbi za goli prvoligaški život, igrači Starog Vucibaluna. Kao i u prehodnom kolu golove su postizali isti igrači Roglić, Ferić i Bilić.

PODSTRANA - FIRULE 1967 3:0

Još jedna prepreka je preskočena od igrača Podstrane prema obrani naslova. Ovaj put sa zelenostolnim 3:0 arhivrali su Firule Ivanka Gale, da nije bilo vratara Lučeva rezultat bi bio docifren, ovako nije strašno. Raspoloženi za golove bili su Mikuličić, Perišić i Lisica.

ELEKTRODALMACIJA - BIBERON MARASKA 4:6

U zadnjoj utakmici dana na samom početku Gogo Boljat svojim karakterističnim lažnjacima riješava se obrane Elektrodalmacije i lijevon nogom matira nemoćnog Kokana. U trećoj minuti Biliškov s odstojanja neobranjivo pogađa za povećanje rezultata. Nakon tog gola svi osim vratara Joze otišli su kućama, a kad je do poluvremena Biberon podigao rezultat na 4:0 golovima Njegića i opet Biliškova i vratar Jozo je otišao doma. I onda nevjerojatni rasplet u drugom dijelu. Elektrodalmacija u samo četiri minute stiže do poravnanja. Selak, Jović Stanković i Škaričić (prvi gol u životu glavom) nude vijest dana skuplju nego F-16-tice. Kod 4:4 promašuju zicer za najveći preokret na Gripama. Ipak, rutineri iz Biberona preko Njegića i Luke Aničića ne dopuštaju iznenađenje. 

-----------------------

Na drugoligaškom Istoku Zenta na putu povratka u prvu ligu uspijela se obračunati sa solidnom ekipom D-Projekta koji su imali 5-6 velikih prilika, ali novi vratar Zente Milardović je sve udarce lako neutralizirao.

Bejzik rasvjeta (Bogetić) je u rovovskoj bitci sa 1:0 dobila Kontru. Sada već moćna ekipa PU SD (Maretić 2, Ivčević 1) sa 3:1 dobili su PB Split (Gvozden). HEP Proizvodnja (Begović) protiv Isse (Karoglan) teško je mogla dobiti, a još teže izgubiti jer Issa od 100 utakmica njih 95 završi neriješeno, ostalo je 1:1.

Artem (Morača, Žanko, Predovan i Andrijić) je teže od očekivanog sa 4:3 dobija Mickey Mousea za kojeg je napokon proradio Andrija Bogdanović s dva eurogola. U najočekivanijoj utakmici kola 80-e su dugo vodile golom Čalete, ali do kraja superiorni igrači Poliklinike Matulića iz filigranski uvježbanih akcija dolaze do tri boda golovima Strize i Drašinca. Starija garnitura Poliklinike Matulić, ona iz lige 45+, i to u najjačem mogućem sastavu šaptom je pala (poraz 0:2) protiv Elektrodalmacije gdje su prva imena osim Kreše Bogdana bili golgeterski dvojac Carew i Batarelo

Vaša reakcija na temu