Foto: UMN Split LIGA VETERANA: Sveprisutni Boban odveo Firule do tri boda

LIGA VETERANA: Sveprisutni Boban odveo Firule do tri boda

Zlodre, Biliškov, Goreta i Mornar matirali su Vucibalun

STAARI VUCIBALUN - GRAD SPLIT GK GRAD 2:4

Bez prvog vratara Hrvoja Aljinovića na golu Staari Vucibaluni nisu imali velikih izgleda protiv zahuktalog stroja ekipe Grada Splita. Umjesto Aljinovića na gol je stao Vukašin i solidno branio. Kod Vucibaluna iz naftalina izvađeni Saša Sekulić dobro je odreagirao i s dva gola podsjetio na svoje mogućnosti iz doba dok je igrao za Zentu. Ipak, favorizirani Grad Split u niti jednom trenutku golovima Zlodre, Biliškova, Gorete i Mornara nije dopustio nikakvu pomisao Vucibalunima da s parketa Gripa otiđu s ponekim bodom

COSMOS - VAGABUNDO 0:2

U otvorenoj utakmici u kojoj igrači Cosmosa stižu pet puta pogoditi okvir gola Ćovića, a napadači Vagabunda su se propisno ispromašivali, točnije vratar Kalinić je u više navrata iskazivao reprezentativnu formu. Ipak, razliku na terenu čini Edo Radmilo. Prvi put okružen trima igračima Cosmosa idealno podvaljuje balun na drugu stativu gdje se dobro snalazi Robi Parać i pogađa rašlje gola Kalinića, da bi u zadnjim trenucima Radmilo napravio presing na zadnju liniju crno-žutih i u duplom pasu s Paraćem se ušetao u branku za konačnih 0:2.

MICKEY MOUSE FF LOZO - iGLOBE JEZICI 2:6

U igri mačke i miša, popularni miševi izvukli su deblji kraj. Raspoloženi Šimunac vrlo brzo otvara golijadu. Eurogol Ramađe objektivna publika morala je nagraditi pljeskom. Ramađa izblokiran od dva igrača Miki Mausa koristi protrčavanje Jankovića. Oba igrača iz bloka, iz samo njima poznatog razloga nastavljaju pratnju Jankovića. Ramađa ostaje sam, kalun s desetak metara. Borkoviću ne preostaje ništa drugo nego da se teatralno ljuti na svoje igrače. Potez utakmice ipak ide na adresu igrača Mladena Sokola, nakon prekršaja Damjanovića na rubu šesterca, igrači Miki Mausa izvode onu svoju poznatu akciju iz prošlog tisućljeća i dovode Vidana u matnu poziciju gdje ni Komar nema šanse za kvalitetnu reakciju. Kad je Jere Pešić podigao rezultat na 1:4, golom koji ide na dušu vrataru Borkoviću, vidno iznerviran legendarni vratar Jozo Puljiz skočio je s klupe u trećem redu tribina i viknuo: 'Filipe, ako nećeš branit pusti Gazzija (op.a. Dario Gazzari dugogodišnji vratar Miki Mausa sada rekovalescent) da stane na branku'. Do kraja susreta Miki Maus na mišiće preko čudesnog Borisa Avramovića stiže smanjiti na 2:4. Ipak, Iglobe, kojega je ovaj put vodio Petar Gabrilo, povećava rezultat golovima Šimuca i Gugića. 

CROATIA BLIZNA - SPLIT TOMMY 1:4

Poslastica polusezone na parketu Gripa, gdje je Anton Tomkić odlučio voditi svoje pulene do velike pobjede. Tomkić je poput Ćire Blaževića (koji je u utakmici protiv Hajduka poslao deset napadača i vratara) na parket poslao pet napadača i vratara Uvodića. Taktika Tomkića došla je kao naručena za voditelja Blizne Ivicu Oštrića i prvog čovjeka Blizne Kursana.

Već u prvoj minuti File Paraman na turbo pogonu slijeće u šesterac Uvodića, te na idealno dodavanje Delića pogađa mrežu Tommyja. Iz sekunde u sekundu igrači Blizne stvarali su šanse pred vratima Tommyja, gdje je vratar Uvodić ostajao kao na streljani. Ipak, velike šanse Paramana, Nuića, Zadre, Delića i Stojana završavale bi u tijelu Uvodića ili na stativama gola Tommyja. Na drugoj strani tek jedna stativa Aničića i par udaraca koje je stari/novi vratar Blizne Davor Ban lakoćom neutralizirao. Da je u prvom dijelu Blizna višeznamenkastim brojem golova napunila mrežu Uvodića ne bi bilo ništa čudno. Na tribinama iskusni voditelj Čistoće Tiho Ninčević osim osvrta na stanje vode u Splitu i smirivanja stanja na Karepovcu komentirao je Tommyja će ovo okrenuti na što mu je mladi i nadobudni vratar Čistoće netom oporavljen od varičela Nedo Kovačević rekao: 'Ma je, nema šanse da se to dogodi'.

I dok su se igrači Čistoće išli pripremati za meč s Firulama, preokret započinje dalekometnom bombom Duje Špalj, da bi odmah u slijedećem napadu Ivica Osibov Riba nakon kornera skroz promijenio stanje na semaforu. Treći gol Tommyja postiže Aničić i to u trenucima kada igrači Blizne staju korektno tražeći prekid utakmice radi Špalja koji se našao na parketu traživši pomoć medicinske službe. Gol Aničića nije naišao na odobrenje publike niti na odobrenje simpatizerki iz obližnjeg fitnes centra. Blizna je imala prilika i u drugom dijelu, ali samopouzdanje njenih napadača totalno je potonulo. Posljednji gol Tommyja sigurno će ući u top tri gola sezone. Na dubinsko dodavanje Jarnija (liva vanjska) Branko Jakić prima balun u teškoj situaciji, gdje mu je na leđima Delić. Jakić se vanjskim dijelom kopačke u žonliranju stiže osloboditi Delića, te je iz drop-kicka pod prečku poslao balun marke Select.

FIRULE - ČISTOĆA 2:1

U velikom solinskom rivalstvu između Ante Bobana i Tihe Ninčevića, sada već sa svih strana traženi Ante Boban odnosi bodove prestiža. Na dupke popunjenim orbitrecima u susjednom fitness centru navijačice su već u ranim satima zauzele pozicije, sve su htjele vidjeti solinskog Kazanovu. Sredinom poluvremena erupcija na Gripama, Boban stiže pogoditi gol Čistoće, reakcije iz fitness centra jednostavno nisu za portal. Firule predvođene sveprisutnim Bobanom (igra tri lige veterana i četri lige mladih) dominiraju terenom, te preko Eleza dolaze do sva tri boda. Pred kraj Lauš stiže ušminkati rezultat. 

VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE - MIKROFON 1:0

U tvrdoj utakmici Cipci u zadnjoj minuti riješava stvari za tri boda Monthy Phytona

PODSTRANA - BASIC RASVJETA 2:0

Teže od očekivanog igrači Podstrane arhivirali su Bejzik Rasvjetu. Ipak favorizirana Podstrana preko Baraća i Odaka u istoj minuti s tri boda ide na megdan Čistoći.

--------------------------

Na drugoligaškom istoku veliki pokušaj otimačine igrača Ante Puljića od uprave Zente. Prvo je uprava Zente izvukla nekakav lihvarski ugovor na toaletnom papiru gdje se Ante Puljić obvezao doživotno nastupati za Zentu, ali nije išlo glatko jer im je na putu otimačine stala Uprava Dobrog i Konobe Pimpinele u čijem je vlasništvu spomenuti igrač, te tražila kao odštetu dva janjca. Uprava Zente za to nije 'tila niti čut' i tek onako teatralno ponudila dva bureka po članu uprave Dobrog. Na ponudu se izjasnio samo jedan član Dobrog traživši i jogurt kao prilog. Uprava Zente predvođena Jokom Ergovićem i Antom Rakuljićem brzopotezno je stisla ruku žednome jogurta ponudivši mu uz jogurt po nagovoru Brhanovića i sveprisutnog Hrvoja Grubišića Grubu kao žuntu, te time zaključila posao. Puljić je očekivan u derbiju kola protiv Petrušićevog Rentacara, ali nije došao, nije se pojavio ni Grubišić!?

U derbiju half Suncitiya Uvodić zarana matira Milišu, da bi nakon toga Petrušić naredio voditelju Čaglju parkiranje autobusa Litre Transa pred golom Vukašina. Sve akcije Mije Brhanovića i njegove Zente završavale su u karoseriji autobusa, ipak u finišu utakmice Kokan uspijeva progurati balun za 1:1. Ostale utakmice nisu se igrale, dok status ponajboljeg igrača Zente Grubišića ostaje nedefiniran.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare