Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA VETERANA: Tomkić lrenuo tragom PSG-a pa doveo Aničića, Gudelj-Velagu, Njegića i Mišerdu

LIGA VETERANA: Tomkić lrenuo tragom PSG-a pa doveo Aničića, Gudelj-Velagu, Njegića i Mišerdu

Cosmos je svladao Grad Split

CROATIA BLIZNA - PODSTRANA 3:4

Derbi kola između Croatia Blizne i Podstrane odmah je ponudio poslasticu za objektivnu splitsku publiku. Revija šansi i golova na obje strane, gdje je ipak prvo ime na parketu bilo ono vratara Podstrane Ivana Šabića. Što je sve čudesni Šabić obranio napadačima Blizne definitivno se može ugurati na naslovnicu svih boljih portala. Najveće obrane ipak su proizašle nakon udaraca Marka Milata koji su završavali u jednom kantunu, u drugom kantunu, u rašljama, ali već spomenuti vratar Podstrane reagirao bi kao Zoran Simović u najboljim danima. Kada Blizna nije uspjela napuniti mrežu Podstrane, na drugoj strani je to lakoćom uradio novokomponirani igrač 'crnih' Ante Jerčić da bi usput izveo i potez utakmice. Na dodavanje Perišića izbija sam pred Ujevića kojeg nonšalatno vara Panenkom za u tom trenutku visokih 1:4. Uporni igrači Blizne preko Zadre i Delića uspijevaju dovesti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. Definitivno će obje ekipe do zadnjeg kola biti u borbi za naslov prvaka. 

STAARI VUCIBALUN ELEKTROPRIJENOS - SPLIT TOMMY 1:3

Anton Tomkić Toni alfa i omega Split Tommyja kada je vidio što je sve pokupovao vlasnik PSG-a ovo ljeto, rekao je: 'Sad će ovi na Gripama da vide tko je Toni'. I tako i bi. Početkom rujna pukla je ne atomska, Split Tommya će pojačati Luka Aničić (najbolji strijelac prošle sezone), da bi poslije toga pukla i hidrogenska bomba. Tomkić je potpisao najtraženiju robu na malonogometnom tržištu Slobodana Gudelja-Velagu čudo od golgetera iz Torcide Mertojak. Uz to Tomkić je doveo Gorana Njegića iz D-Projekta, da bi u utrci s mnogim aspirantima na naslov prvaka danima u portapaku jednog crnog mercedesa skrivao Juru Mišerdu (ex. Osandesete) koji se u konačnici na dan utakmice sam otišao registrirati za Tommyja u ured Udruge izbjegavši nepotrebna objašnjavanja i povlačenja za rukave s mnogim menadžerima zainteresiranim za njegove usluge. Tomkić, vidjevši da današnji protivnik Staari Vucibalun na jedvite jade skuplja igrače do početka utakmice, Mišerdu šalje na tribine riječima: 'Pripremi se za sljedeće kolo kada nam dolazi Blizna, tu mi trebaš poput sunca zimi i hlada ljeti'.

U samoj utakmici u igri mačke i miša igrači u dresovima furije hat-trickom Aničića lako dolaze do bodova. Najljepša akcija utakmice pripada Nikoli Tomičiću koji se poigrao bekom Staarog Vucibaluna Zokijem Matasom i trostrukog strijelca poslao u 100% šansu. Da na vratima Vucibaluna nije bilo Hrvoja Aljinovića rezultat bi bio višeznamenkasti ovako, kad je Pere Matenda na drugoj stativi ugurao gol za 1:3 poraz je ostao u podnošljivim razmjerima. Do kraja Vucibaluni dolaze do tri velika zicera, koje je vratar Uvodić bez problema neutralizirao. 

BASIC RASVJETA - GLOBE JEZICI 0:3

Cijelo prvo poluvrijeme utakmica je bila u egalu pogotovo dok su na terenu briljirali Uroš Cipci i Zdravko Prkić Prka, nova imena među pulenima Željka Bašića i njegove Bejzik Ravjete. Ipak, početkom drugog dijela veliko pojačanje Iglobea (ex.Jadransko Osiguranje) Mislav Mišić u par minuta postavlja stvari na mjesto, te s dva gola opravdava sav uloženi novac. Do kraja Lukša Roje potvrđuje pobjedu Iglobea. Navijačice i navijači Bejzika opravdano su se pitali zašto je Željko Bašić sebe postavija samo za voditelja, umjesto da bude igrač/voditelj kao prošle godine gdje je po tko zna koliko puta pokazao da još nije za staro željezo. U sljedećim kolima očekuje se njegov povratak na parket.

ČISTOĆA - MIKROFON 0:0

U utakmici u kojoj su i ono malo šansi oba vratara bravurozno neutralizirala, rezultat je na kraju ostao identičan onome na početku susreta. 

VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE - VAGABUNDO 1:1

U zadnji čas bod voditelju Vagabunda i još jednom od najvećih aspiranta za naslov Jošku Pervanu Peci spašava Edo Radmilo (ex. Monty Python). Do tada je od prve minute golom Vrankovića Monty Python vodio, da bi na kraju sve pokvarija gore spomenuti igrač.

COSMOS - GRAD SPLIT G. K. GRAD 5:3

Nakon osvojenog prvenstva i slavlja u SuperKupu (Grad Split-Jadransko Osiguranje 4:1) Uprava Grada Splita olako je shvatila novu sezonu. Ušavši u susret protiv Cosmosa bez Vejića, Biliškova i Gorete, (u zadnji čas su registrirali nekadašnju veliku zvijezdu malog baluna Niku Matkovića-Dražicu) vidjelo se da je motiv Grada Splita za novim naslovom ovo ljeto na rubu ponora. Usput, dalo se naslutiti da je i životni san Nikole Bakića ostvaren. Nikola je osvojio sve šta se da osvojiti u malom balunu: prvenstvo, Kup, Superkup i sada čeka na zasluženo umirovljenje?!

Već u prvoj minuti na idealno dodavanje Hrvoja Ercega, Radman vara vratara Karamana i dovodi Cosmos u prednost. U zadnjoj sekundi prvog dijela briljantni potez Slavena Alebića, driblingom se rješava dva igrača Grada i pogađa sam donji kut nemoćnog Karamana. Da je kojim slučajem udarac Marina Mihovilovića umjesto u stativi završio u mreži Grada utakmica bi već u prvom dijelu bila riješena. Početkom drugog dijela Tomislav Bašić gubi balun na centru igrališta gdje se najbolje snalazi Ivica Mornar Moka, te dubinskim balunom upošljava Denisa Putnika Pinkilija. Iz dosta teške situacije Putnik pogađa suprotni kut Matka Kalinića.

Tada na scenu stupa tandem Bašić-Vranjković, avion na mlazni pogon. Prvo se nakon pick and rolla s Bašićem Vranjković ušetao u branku za 3:1, da bi nakon kornera i ostavljanja petom Bašića Vranjković opet ostao u matnoj poziciji za 4:1. Grad Split se vratio u igru preko Joke Jurića, da bi minutu poslije projektil Putnika odsjeo u rašlje nemoćnog Kalinića za 4:3. Gradu Splitu se ponudila šansa za potpuni povratak, Moka Mornar šalje projektil u lijeve rašlje, ali refleksom spidermana paradom Kalinić gura balun u korner, te se opravdano nudi za rubriku Obrana kola. U zadnjim sekundama Grad Split ide na sve ili ništa što koristi Vranjković i trećim golom sa svoje polovine zatvara utakmicu.

MICKEY MOUSE FF LOZO - FIRULE 1967 0:3

Firule su, iako to rezultat ne sugerira, teško došle do bodova protiv pulena Mladena Sokola.

Vaša reakcija na temu