Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA VETERANA: Vagabundo ni ovo kolo nije pronašao put do mreže

LIGA VETERANA: Vagabundo ni ovo kolo nije pronašao put do mreže

U Spaladiumu se igra nikad jača liga momaka plus 45

JADRANSKO OSIGURANJE - COSMOS 2:4

Iako sa samo šest igrača, Cosmos je uspio doći do velike pobjede protiv Mamićevih osiguravatelja. Utakmica počinje dominacijom Jadranskog osiguranja, te zahvaljujući ponajviše raspoloženom vrataru Tomislavu Budimiru-Bekanu mreža Cosmosa ostala je u tim trenutcima netaknuta. I kako to biva u nogometu, kad ne zabiješ često primiš gol. Vižljasti Jure Mišerda ispremiješao je obranu Jadranskog, oštro pucao i lopta odbijena od Jose Ivaniševića odsjela je u mreži nemoćnog Gabrila. Ipak, nije se dugo čekalo na izjednačenje s kojim se išlo na odmor, Katalinić je probio bok i gurnuo Roberta Kulušića u 100% šansu. Sam pred praznim golom spomenuti igrač ne griješi.

U drugom dijelu poklon bon Gabrila, Ante Aračić Zele puca s distance, mlaki udarac prolazi pored noge vratara Jadranskog. Osiguravatelji idu s igračem/vratarem po izjednačenje i u takvoj igri griješe, balun stiže na nogu Ivaniševića čiji udarac iz svog šesterca završava u rašljama prazne branke. U špici Cosmosa Tomislav Bašić vodio je tešku bitku s Rojom i Damjanovićem, gdje je često izlazio kao pobjednik. Posebice interesantna je akcija u kojoj se popularni Bašo s par minijatura oslobodio neugodnog dvojca obrane plavo/bijelih te nesebično gurnuo Aračića u matnu poziciju. Do kraja tek dr. Aljinović stiže ublažiti poraz.

ČISTOĆA - BIBERON MARASKA 1:1

Mučili su se igrači Biber Maraska (ex. Toni i Gogo) s bodovima siromašnim igračima Čistoće. Kad je Luka Aničić uspio pogoditi za 0:1 pred kraj poluvremena, činilo se da je Biberon blizu sva tri boda, ali netko je rekao u publici: 'Čistoća se mora vratit, par kola igraju dobro, ali ih ne ide'. Tako i bi, u samom finišu prvog dijela ukazao se Dalibor Janković i matirao Uvodića. U drugom dijelu Biberon se pošteno ispromašivao, da bi u zadnjim sekundama Janković iz akumulacije promašio sva tri boda. 

CROATIA BLIZNA - FIRULE 1967 2:2

Tijekom dana Ivanko Gale, alfa i omega Firula, zbog prevelikog broja ozlijeđenih igrača pokušavao je odgoditi utakmicu. Pogotovo kad mu je vječito bolesni, odnosno ozlijeđeni Ante Boban javio da ga trese fibra, boli kolino, zateže loža i što li sve već ne, Gale je očajnički pokušavao izbjeći poraz. Ipak, sveprisutni Boban također mu je rekao da bi fibra mogla stati oko 5, kolino prestat bolit u 6 manje kvarat, a loža prestat zatezat taman pred početak utakmice. Gali je bilo lakše. Mnogi već duže vrijeme postavljaju pitanje je li Gale neprepoznati stručnjak ili samo čovjek rođen pod sretnom zvijezdom. Pravo je čudo da Blizna nije dala gol u prvom poluvremenu, a kad je početkom drugog dijela Kalebić donio prednost Firulama, šok i nevjerica na klupi crveno/bijelih. Ipak, kvaliteta Blizne dolazi do izražaja kada se udarac Marka Zadre odbio od beka Firula i prošao pored Lučeva. Ubrzo Blizna preko Svetina Stojana preokreće rezultat i nastavlja boljom igrom u terenu. Gale traži van bank igru svojih pulena, što na kraju donosi rezultat i u gužvi se balun odbio od Kursana u mrežu za konačnih 2:2.

PODSTRANA - STAARI VUCIBALUN 3:1

Iako Staari Vucibaluni dolaze u prednost golom preporođenog Bartula Brokete, više od toga nije se moglo. U drugom dijelu branitelj naslova se lako preko Buljana (2) i Perišića vraća na put obrane naslova.

ELEKTRODALMACIJA - MIKROFON 5:2

Velika predstava igrača izborničkog dvojca Šoljan/Zeljko. Iako inferiorni u startu, nakon velikih prilika Mikrofona, Elektrodalmacija iz kontre preko Selaka stiže u prednost. Ubrzo Jović povećava vodstvo na 2:0. U kraju prvog dijela Radanović stiže smanjiti rezultat.

U drugom dijelu činilo se da će Mikrofon stići do poravnanja, ali umjesto da daju gol, olako ga primaju, Selak je opet neumoljiv. Kada u jednoj kontri 3 na 1 Veljko Dvornik iz dupkog pasa stiže u matnu poziciju i podiže rezultat na 4:1, navijači Elektrodalmacije s pravom su očekivali lagano privođenje utakmice kraju. Gustu obranu Elektrodalmacije jedno se moglo probiti s distance, to uspijeva Mati Šitumu čiji teledirigirani projektil odsjeda u rašljama nemoćnog Biočine. Da je Leo Perić minut prije kraja, izbivši sam pred vratara Elektrodalmacije, umjesto zaštitne pogodio mrežu gola tko zna što bi bilo do kraja. Ovako zaslužena tri boda Elektrodalmacije.

VAGABUNDO - SINTAKSA SUN CITY RENT A CAR 0:0

Nakon napisa o golgeterskom postu Vagabunda, stigle su prijeteće whatsup poruke upućene od Uprave Vagabunda prema mobitelu potpisnika redaka. Potpisnik redaka, iziritiran porukama, ponudio je vlasniku Vagabunda okladu po pet jumbo pizza da ni ovo kolo neće dati gol, dok je glavnom igraču protivničke ekipe Ivanu Petrušiću Petri napunio glavu kako su iz Vagabunda javili da će im dati petardu. Petra i društvo začahurili su se u šestercu i hrabro održali nulu do kraja.

ŠIMIĆ DOM - VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE 2:1

Novo čudo u režiji Zdravka Landeke. Ovaj put pali su veliki favoriti Monthy Phython. Zahvaljujući Zoranu Stričeviću koji dva puta trese mrežu, Šimić dom zasluženo staje na tablici odmah iza Croatia Blizne.

----------------------

Na drugoligaškom istoku raspoložene 80-te golovima Bokana, Borića, Radelje i Ćalete lako arhiviraju HEP Proizvodnju, ostalo je 4:0. D-projekt je golom Renata Galinovića remizirao s Mickey Mouseom (Vidan) 1:1. Artem grabi put prve lige, ovaj put golovima Margetića i Andrijića sa 2:1 dobili su Bejzik rasvjetu (Budimir). Poliklinika Matulić taktički igra opet savršenu utakmicu ne prelazeći centar sve do zadnje minute kada Malenica po naredbi izbornika kreće preko centra i trebali uopće kazat da tad stigne i postići gol.

Derbi kola Kontra PB Split završava miroljubivo 3:3. Iako je Kontra imala malo više od igre u prvom dijelu golovima Gvozdena i Tomića PB Split na odmor odlazi s velikom prednošću. U drugom dijelu veliki povratak Konte golovima Dilbera i Gračanina (2) stižu do prednosti. Ipak u samom finišu Stude pogađa za zasluženi bod PB Splita. Novi kiks Zente, ovaj put zaustavljeni su od zahuktale Antonice. Prvi gol Antonice je autogol beka Zente, kada pod pritiskom Dražena Katavića Dugog nije imao izbora nego efektrnim udarcem matirati svog vratara. Mr. Zrak alias Mijo Brhanović uzalud je urlao, ali iako s mali milijun šansi svi udarci Zente završavali su u tijelu te večeri pričuvnog vratara Zvone Knezovića. I kako to često biva, Antonica je tri puta pucala i dala četiri gola. Poslije su na piću igrači Zente slavili obrane Knezovića i nedolazak prvog vratara Mišela Timarca. Ima li uopće smisla istaknuti da je ogled PU SD-a i ISSE završio dugo najavljivanim rezultatom od strane Pep Tomića, ništa ništa.

-------------------

U Spaladiumu se igra nikad jača liga momaka 45+. Već u prvom susretu Elektrodalmacija je iznenadila ISSU sa 3:2. Prvo ime susreta Arsen Batarelo osim dva vrhunska gola stigao je asistirati kod trećeg. Vagabundo je na krilima Ferića i Pervana lako preskočio Polikliniku Matulić. Popularni Fera prvo je s distance pogodio suprotne rašlje Mlačićevog gola, dok je drugi gol iz akumulacije plasadom prevario Mlačića. Treći gol Vagabunda remek djelo je Joška Ramljaka Karepa dok je za Polikliniku iz izrađene akcije pogodio Drašinac. Stobreč je nakon prošlogodišnjeg uštimavanja proigrao. Prva dva gola protiv Mikrofona su asistencije Pave Bilobrka da bi iz jedne od njih Renato Terze volejem proparao mrežu vratara Šarića. Petardu u mrežu Šarića stigli su potpisati i Knežević, Tabak i preporođeni Dražen Katavić Dugi ostalo je 5:1. 

Mickey Mouse je prvo pet puta pogodio stativu, odnosno prečku, da bi tek onda proradio Vidan i s tri gola izbušio AB Print. Sveti Duje (Karadža 2, Januzović, Podrug) je lako sa 4:1 dobio Fenix (Radelja).

Vaša reakcija na temu