Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: UMN Split LIGA VETERANA: Visok poraz Mornara, Karamana i društva

LIGA VETERANA: Visok poraz Mornara, Karamana i društva

Promet se poigrao s protivnicima, Tommy promarširao pored Mikrofona

SPLIT TOMMY - MIKROFON 4:3

Igrači Tommyja na krilima napadača višestrukog osvajača Torcide Kupa, Torcide Mertojak, Slobodana Gudelja-Velage i Luke Aničića promarširali su pored igrača Mikrofona. Tomkićeva laka konjica na brzinu je promijenila stanje na semaforu od onih početnih 0:0 do 3:0. Tada se budi Leo Perić i s asistencijama daje nadu voditelju Miletiću, prvo najbolji igrač Mikrofona Stanislav Soldo uspijeva smanjiti na 3:1, da bi Ivica Osibov Riba pomogao autogolom Mikrofonistima da smanje rezultat. Ipak, Gudelj-Velaga ne dopušta infarkt igraču/treneru Tomkiću, te po drugi put matira Trivu za 4:2. Do kraja utakmice Kliškić smanjuje na konačnih 4:3. Poslije, na druženju u foajeu, Anton Tomkić je nudio prvoj perjanici Tommyja Aničiću: 'Kralju, kaži di oćeš da podignem spomenik tebi i Velagi, odgovara li ti doli u parku na Mertojaku ili na Peristilu?'.

CROATIA BLIZNA - FIRULE 1967 0:2

Novi podvig igrača Firula, ovaj put ponajbolji igrač solinske Žute Podmornice nosi epitet igrača utakmice, gdje je pored gola briljirao potezima. Drugi gol je djelo Eleza. Ne treba biti dosadan i stalno ponavljati da je Ante Boban oduševljavao publiku potezima ala Robinho, te da stalno izaziva kontroverze u svim segmentima, kako dvorane, tako i društva. Neki bi ga za predsjednika, neki bi ga na klupu, neki bi ga za zeta, neki ne bi, to je tako u životu.

ČISTOĆA - PODSTRANA 0:4

Igrači Ante Miljkovića lako su izašli na kraj sa igračima Čistoće. Kad je nakon kornera i uspješno izvedenog bloka Perićića, Barač pogodio mrežu Kovačevića oni koji su se kladili na Podstranu već su znali da je taj par siguran ko kuća. Podstrana je pritiskala i samo zahvaljujući raspoloženom vrataru Kovačeviću nije mogla do novog gola. Ipak, iz penala Perišić je neumoljiv. Čistoća ima svoje prilike, ali vratar Perica bez puno znoja nonšalatno neutralizira solidne pokušaje Pavele i Lovrića.Treći gol postiže Barač dok kod posljednjeg gola Podstrane Tomislav Buljan podiže publiku na noge. Rijetko viđeni golgeter došavši pred Kovačevića lažnjakom šalje istog vratara po hercegovačke kobasice (nešto slično je na Starom placu Jure Jerković napravio Boroti) i gura balun u prazna vrata. Čistoća je imala veliku priliku otići s Gripa s nekoliko golova, ali najveću ne koristi Miro Delić. Ostavši sam pred praznim vratima Delić stiže pogoditi samo stativu.

GRAD SPLIT GK GRAD - VAGABUNDO 2:8

Rapsodija igrača Vagabunda, ovaj put teško su stradali igrači Grad Splita. Umjesto da lagano vode s par razlike igrači Grada olako primaju tri gola. Prvo se nakon greške Vejića Edo Radmilo sjurio pred vrata Karamana gađavši nepokriveni dio mreže. Drugi i treći gol djelo su Roberta Paraća, gdje spomenuti igrač prekida napade bijelih i gura svoje suigrače u kontru 3 na 2, iz kojih se u strijelce upisuju Budimir i sveprisutni ponajbolji igrač solinske Žute Podmornice Radmilo. Početkom drugog dijela Mornar smanjuje rezultat na 1:3, da bi izbornik Vagabunda Joško Pervan Peco sa sada već promuklim glasom vikao: 'Igrajte kako smo se dogovorili'. I tako i bi, kreće tornado u modrim majicama za 1:4 i 1:5 mrežu trese Budimir, 1:6 Ferić, 1:7 Grbeša, 2:6 Jurić i konačnih 2:7, a tko bi drugi nego Radmilo, drugi najbolji igrač Ramljana i okolice svih vremena.

COSMOS - BASIC RASVJETA 2:1

U ljutoj borbi za opstanak igrači Cosmosa uspjeli su u svom naumu doći do tri boda. U prvom dijelu bez velikih prilika, tek ona jedna Jerka Ćesića Ljudina kada je na dodavanje Bašića dobro pucao, a Šego krajnjim naporom spasijo siguran gol. U drugom dijelu na dodavanje Alebića Jurica Karabatić nakon dugog golgeterskog posta preciznim udarcem pogađa malu mrežu Šege. I Bejzik Rasvjeta ima svoje prilike, tri zicera Nikše Bašića i Dražena Peze spašava bacanjem u noge vratar Kalinić. Drugi gol Cosmosa remek djelo je Tomislava Bašića Baše kada na jedan centaršut reagira kao Oliver Bierhoff i trzajem glave pogađa rašlje. Do kraja braća Fradelić uspijevaju iskreirati thriller, prvo Mile Fradelić pogađa mrežu iznad nemoćnog Kalinića, da bi u zadnjim trenucima udarac Saše završio za malo pored gola Cosmosa. 

MICKEY MOUSE FF LOZO - VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE 1:3

Suspendirani voditelj Mickey Mousea pokušaje napraviti tihi prevrat na golu svoje ekipe i pošto je pod suspenzijom ograditi se od tog poteza i poput Poncija Pilata oprati ruke od svega. Prvo je zamolio jednog čovjeka s rupturom križnih ligamenata da odvrati pažnju prvom vrataru Miki Mausa Fići Borkoviću, te da mu pogleda koljeno u svlačionici. Dok je trajao pregled, Sokol je gurnuo na branku Hrvoja Sunaru. Kad se vratio u dvoranu Borković je samo izustio 'Oli ste već počeli bez mene'. I jesu, počeli su, i već je Cipci stigao načeti mrežu Sunare. Miki Maus stiže poravnati nakon čudesnog gola Nejašmića, kada spomenuti golgeter iz poluokreta hvata Mišu Lončara na krivoj nozi. Ubrzo novi preokret na semaforu, ovaj put nakon eurovoleja Maria Depedera Sunara vadi ponovno balun iz mreže i traži zamjenu radi bolova u koljenu. Borković zauzima svoje prirodno mjesto među vratnicama i u prolazu dobacuje Sunari: 'Pričekaj da završi utakmica pa ću ti pogledat kolino, u stvari moš pitat onog čovika šta sam mu pregleda kolino malo prije, on sve zna'. Ipak, ni Borković nije svemoguć, ovaj put potez dana ide na račun Ivice Vrankovića, gdje se potonji igrač u seriji lažnjaka stiže osloboditi više igrača Miki Mausa, da bi u samom kraju lažnjakom bacio i Borkovića na pod i lagano 'panjenkom' poslao balun u mrežu.

STAARI VUCIBALUN - iGLOBE JEZICI 1:1

Dolaskom pored klupe Vucibaluna Ivice Vilenice Gume igrači u bijelim dresovima naglo su počeli igrati nogomet pogotovo otkad je kupljen Andrija Vuka, bivši lijevonogi napadač Kljaka. Ipak, igrači IGlobea prvi dolaze do prilika pa nakon auta Dale Janković ostaje sam na desetak metara i oštim šutom lijevice šalje balun u nebranjeni dio mreže Aljinovića. Aljinović dobro reagira u par sljedećih situacija, da bi Vuka nakon slobodnog udarca sa 20 metara pogodio gol Damjanovića (prvi vratar Komar nije mogao doći). Do kraja Vucibaluni imaju dvije velike prilike, prvu Damjanović-Batina izvodeći povaljku boksanjem neutralizira, da bi u zadnjoj sekundi Međedović promašio tri boda, opet je Damjanović fantastičnom paradom skrenuo pažnju na svoje vratarske mogućnosti.

-------

Na drugoligaškom istoku Osandesete su iznenadile PU SD golovima Ćalete (2), Martića i Maroša, dok su za policiju strijelci bili Milanović-Trapo i Lujo Matić.

Antonica je golovima Novaka i Papca dobila sa 2:1 Kontru. Poliklinika Matulić dobro brodi. Ovaj put je njihov izbornik (inače izbornik i solinske Žute Podmornice) dobrom taktikom na pleća položio Šimić Dom, golovima Armande i Strize. Za Šimić Dom gol je pogodio Kraljević.

Tražeći nakon utakmice izjavu izbornika Poliklinike i njegov osvrt na stanje njegovih ekipa, kako u Splitu tako i Solinu, dobili smo odbijenicu odmahivanjem rukom s tek dvije riječi - silenzio stampa.

U derbiju začelja, u utakmici koja život znači, Peruzović je odveo svoj D-Projekt u pobjedu sa 2:1, golovima Frane Pavlovića. Ako D-Projekt dobije sljedeće dvije utakmice, eto ih u borbi za ulazak u prvu ligu, a do jučer su organizirali svoj budući život na način da petkom igraju mali balun u trećoj ligi.

Promet se poigrao s IS Deutche, (Križanac 2, Kulišić i Pivac), da bi Elektrodalmacija neriješila sa 2:2 protiv Splitske banke. Elektrodalmaciji nisu pomogli golovi napadača solinske Žute Podmornice Svete Papića i Marinka Škaričića, da bi za bankare golove postigli prekaljeni malonogometaši Dado Garac i Davor Tomić.


Vaša reakcija na temu