Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić LJUT KAO NIKAD DO SADA Lino Červar: Nedopustivo je da sude amateri, ovo je bila pljačka!

LJUT KAO NIKAD DO SADA Lino Červar: Nedopustivo je da sude amateri, ovo je bila pljačka!

Mi građani Hrvatske se moramo boriti za ponos i dostojanstvo

Lino Červar nakon poraza od Njemačke je bio bijesan.

- Išlo je nama, samo suci nisu dozvolili. Moram reći jasno i glasno; ovo je bila pljačka, to nije prvi put. Danci su nam oteli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. Nedopustivo je da sude amateri. Ovakav nasilnički napad suđenja oduzme nam pobjedu. Mislim da treba dignuti glas. Ono što uvijek govorim mi građani Hrvatske se moramo boriti za ponos i dostojanstvo. Na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj mi smo imali izuzetno loše suđenje. Mislili smo da će i ovdje biti tako. Treba da se vidi ova utakmica. Način suđenja, uzeli su nam čistu pobjedu. Naši igrači su igrali herojski. Toliko su se trudili nakon poraza od Brazila. Ovo je jasna krađa, uzeli su nam pobjedu. Ovo je problem rukometnog sporta, s time se treba definitivno prekinuti. Unaprijed se zna pobjednik. Sad se slavi ovakva pobjeda, to nije pošteno. Ove suce treba po meni odmah eliminirati iz sudačke organizacije - rekao je Červar, a onda dodao:

- Ako se ne borimo krast će nas cijeli život. Tretiraju nas da smo nitko i ništa. Ovo je lopovluk, stojim iza svojih riječi. Mi smo mala zemlja, ali moramo se boriti. Ako se ovi suci ne diskvalificiraju to je onda legalizacija lopovluka. Kako je to Svjetsko prvenstvo ako se unaprijed zna pobjednik? Ovo prvenstvo odlučuje o Olimpijskim igrama. Olimpijska povelja kaže da su i žuti i bijeli, i crni svi ravnopravni. 

Hrvatski je izbornik bio ljut kao ris.

- Bio sam na 17 velikih natjecanja. Odgovorno tvrdim da su nam ukrali tri prvenstva (2008., 2009. i 2010.). Moram dignuti glas jer iza mene stoji 40 godina rada u rukometu. Zaslužili smo pobijediti pred 20.000 ljudi, krivo mi je zbog dečki. Kako ćemo ispuniti cilj, ako smo žrtveno janje. Što da kažem igračima sada u svlačionici. Bravo, borili ste se, ukrali su nam pobjedu. Danci su danas pokazali nepoštenje, to su oni svjesni. Igraš dobro, a zadovoljstvo ti uzme  netko tko nije profesionalac - zaključio je Červar.

Vaša reakcija na temu