Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MALI ZMAJ: Dva prva mjesta Dinamu, jedno Osijeku

MALI ZMAJ: Dva prva mjesta Dinamu, jedno Osijeku

Zanimljivo je da se na jednoj utakmici za poredak na tablici bacao novčić

Nakon četiri sunčana dana turnira podno Biokova, 10.međunarodni nogometni turnir 'Mali Zmaj 2018.' je dobio svoje pobjednike. Igralo se u skupinama, po principu svatko sa svakim, pa kroz play-off do osmine finala, pa četvrtina, polufinale i na kraju finale! 

Najbolju igru, kolektiv, ali i pojedince su pokazale dvije momčadi - Dinamo Zagreb i Osijek. Na krilima toga su odnijeli pobjede u kategorijama U9, U11 i U14. 

Turnir će osim svoje izjednačenosti u kvaliteti ostati upamćen po jednoj nesvakidašnjoj situaciji. Naime za prolaz u play-off u kategoriji U14 se bacao novčić! Momčadi Zmaja i Olimpika su imale isti broj bodova, pogodaka, primljenih pogodaka te se za redoslijed na tablici bacao novčić. Kapetani i treneri su birali 'pismo ili glava' te je na taj naćin Zmaj završio na prvom, a Olimpik na drugom mjestu. 

Četvrtfinale u kategoriji U9 su izborili: Bambinosi, Vojvodina, Kustošija, Domžale, Hajduk, DU Talent, Dinamo, Zmaj. Najviše su pokazali GNK Dinamo i Bambinosi, koji su pobjedama nad Zmajem i Vojvodinom, odnosno Kustošijom i Talentom, došli do finala! 

Obje momčadi do finala nisu primile zgoditak, da bi ipak kvaliteta GNK Dinama na kraju došla do izražaja. Pobjedom od 5:1 su uzeli prvi 'mali' pehar! Talent je 'riješio' Kustošiju i sa 1:0 uzeo treće mjesto. 

Slična situacija je bila i u kategoriji U11. Četvrtfinale pripada: Opatiji, Hajduku, Domžaleu, Vojvodini, Dubravi TK, Željezničaru, Arbanasima i GNK Dinamu. Kao i u 'manjoj' kategoriji GNK Dinamo je preko Abranasa i Želje došao u finale, gdje ga je čekao vječni rival Hajduk. Opatija i Domžale su bili lagan zalogaj, ali ipak GNK Dinamo odnosi drugi 'malo veći pehar' u finalu. Hajduku su to bila jedina dva primljena pogotka na turniru, dok je GNK Dinamo primio jednog od FK Željezničara u polufinalnom susretu. Za treće mjesto su Domžale i Željo morali nakon 0:0 u izvođenje penala! Slovenci su bili pripremljeniji i mirniji i sa 2:1 uzeli medalju na turniru. 

Kategorija U14, najzanimljivija na turniru. Počevši od bacanja novčića za prolaz, preko penala u polufinalu, te pogodcima za 1:0 skoro s posljednjim zviždukom sudca za kraj finalnog susreta! Split, Zmaj, Kustošija, Osijek, Abeceda sporta, Lučko, Zadar, Olimpija su se ogledali u četrvrtfinalu. Zadar i Osijek su pokazali najviše te završili u finalu. 0:0, 1:0, 0:0 su rezultati kojim je Zadar na 'mišiće' gurao do finala. Najstresniji trenutak je bio susret s RNK Splitom koji je završio 0:0 u regularnom dijelu da bi nakon sedam serija penala  Zadar prošao dalje rezultatom 4:3 (promašeni i obranjeni jedanesterci op.a). Osijek je doninirao cijeli turnir pa tako i u finalnom susretu, ali lopta nije htjela u gol sve do 70-ak sekundi do kraja, kada jednom školskom nesebičnom akcijom u 4 dodira Osiječani pogađaju za 1:0 i 'najveći' pehar i veselje turnira. Treće mjesto je zasluženo pripalo NK Kustošiji koja je pokazala veću želju za pobjedom u posljednjem susretu na turniru te tako uzela 'najmanji najveći' pehar turnira!

Rezultati finalnog dana : 

U9

za 3. mjesto : NK Kustošija : ŠN DU Talent 0:1

za 1. mjesto: GNK Dinamo : ŠF Bambinosi 5:1

POREDAK :

1. GNK Dinamo

2. ŠF Bambinosi

3. ŠN DU Talent 

4. NK Kustošija 

U11

za 3. mjesto: NK Domžale : FK Željezničar  2:1

za 1. mjesto: HNK Hajduk : GNK Dinamo 0:2

POREDAK:

1. GNK Dinamo

2. HNK Hajduk

3. NK Domažale

4. FK Željezničar

U14

za 3.mjesto: NK Kustošija : RNK Split 1:0

za 1.mjesto: NK Osijek : NK Zadar 1:0

POREDAK:

1. NK Osijek

2. NK Zadar 

3. NK Kustošija

4. RNK Split 

Vaša reakcija na temu