Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Mario Branco: Imali smo za Ohandzu ponudu dva dana prije Cibalije, ali ga nismo pustili

Mario Branco: Imali smo za Ohandzu ponudu dva dana prije Cibalije, ali ga nismo pustili

Doveli smo igrače s kojima mislim da je ekipa izbalansiranija

Hajdukov sportski direktor Mario Branco na današnjoj press-konferenciji je rekao:

- Zadovoljan sam onim što smo napravili. Sada smo u poziciji vraćati igrače kao što su Caktaš, Radošević, Tičinović, te dovoditi reprezentativce kao Gyurcso ili Filip. To ranije nismo mogli. To znači da rastemo, a igrači vjeruju da je Hajduk pravo mjesto za njihov razvoj. Utakmice i rezultati će pokazati je li momčad bolja, izgubili smo Ercega, Pešića i Šehića, a doveli smo igrače s kojima mislim da je ekipa izbalansiranija i da trener ima više opcija - rekao je sportski direktor nakon svog četvrtog prijelaznog roka na Poljudu.

O novom ugovoru je Branco kazao:

- Nema prijelaznog roka za sportskog direktora, tako da to danas nije bitno. Odlučit ću kasnije, ali koliko god ostanem, nastavit ću raditi na isti način.

O Ohandzinom ugovoru je kazao:

- U dobroj smo komunikaciji s njim i agentom. Igrač je tražio da pričekamo kraj prijelaznog roka. Mi smo 48 sati prije utakmice s Cibalijom imali ponuda za njega i odbili. Moramo biti fer prema njemu. Razumijem igrača da je profesionalac i ima obitelj, supruga mu je trudna s drugim djetetom. Mi ga želimo zadržati, mislim da imamo dobre šanse za to. Preuzimam na sebe da pričekamo kraj sezone i vidimo koje su njegove i naše opcije. Bit će Hajduk i nakon Ohandze, ali mi ga želimo zadržati, ali i biti fer prema njemu. Njegova će odluka biti zadnja.

Upitan je konkretno o ponudi za Ohandzu...

- Odakle je došla i kolika je, nije fer da govorim prema tom klubu. Nudimo mu ugovor na sljedeće dvije sezone. Ako igrač zadrži ovakvu razinu igre nemam problem s tim da igra te da ode na kraju sezone. Moramo ići na proljeće na rezultat.

Upitan je razmišlja li već o sljedećoj sezoni...

- Doveli smo dva igrača na posudbu i dvojicu na deficitarna mjesta. Mislim da je rano za pričati o sljedećoj sezoni jer se imamo za što boriti do kraja tekuće.

Koja su mu očekivanja u utakmici protiv Dinama...

- Moje je da pričam o prijelaznom roku. Mislim da još nismo u maksimalnoj snazi, s obzirom da imamo ozlijeđenih igrača. To će biti teška utakmica, nadam se dobrom rezultatu, ali o tome možete više sutra s trenerom.

O Tičinoviću je kazao:

- On će igrati ono što trener odluči. Izgubili smo Pešića, Šehića, Jandreka, krilne igrače. On može igrati desnog beka kao Juranović, a Tudor se može vratiti na krilo. No, o svemu tome će trener odlučiti.

Jesu li Pešić i Šehić bili dobri potezi za Hajduk.

- Ja sam ih doveo i doveo bi ih opet da vratim vrijeme. Pešić igra dobro i pokazuje se u Dinamu Bukurešt, a Šehić je u tri pripremne utakmice zabio četiri gola. Nekad igrači trebaju drugačiju atmosferu da bi se iskazali.

Na pitanje o tome da je u jednom intervjuu kazao kako je napravio 22 milijuna eura prometa, te koliko je od toga ušlo u blagajnu Hajduka, Branco je odgovorio:

- Naši financijski podaci su javno dostupni, u svakom trenutku ih možete pogledati, a uobičajeni i normalni troškovi poreza, provizija i naknada se kreću od 20 do 30 posto.

Vaša reakcija na temu