Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mateo Beusan: Nepriznat pogodak u Dugopolju ne spada u bitne povrede pravila

Mateo Beusan: Nepriznat pogodak u Dugopolju ne spada u bitne povrede pravila

Utakmica Dugopolje - Sesvete ne bi bila ponovljena ni da je odlučivala o prvaku

Slučaj iz 75. minute utakmice Dugopolje - Sesvete (2:2), kada je gostujući igrač Aralica postigao pogodak iz jedanaesterca, ali je lopta prošla kroz mrežu, pa gol nije priznat, nije primjer pogreške radi kakvih se ponavlja utakmica...

-  Taj nepriznat pogodak iz kaznenog udarca ne spada u bitne povrede pravila nogometne igre - kazao nam je 'Oko sokolovo' Mateo Beusan.

Prema naputku FIFA-e utakmice se nakon ovako nevjerojatnih sudačkih previda ne ponavljaju, ali bi, primjerice, bila ponovljena da je neka momčad igrala s više od jednaest ili manje od sedam igrača, da teren nema odgovarajuće dimenzije ili da je susret vodio arbitar koji nije delegiran.

Utakmica po pravilima ne bi trebala biti ponovljena niti da je baš taj gol odlučivao o prvaku ili momčadi koja ispada iz lige, a možemo samo zamisliti kakve bi reakcije izazvao ovakav previd da se, primjerice, dogodio u derbiju Hajduka i Dinama.

U Njemačkoj je ipak jedan susret ponovljen zbog slične situacije, a te 1994. godine je u utakmici Bayern - Nurnberg (2:1) priznat pogodak, iako lopta uopće nije prošla kroz mrežu. Njemački je savez tada imao oštru prepirku s FIFA-om, s obzirom da je donio odluku koja nije sukladna njihovim pravilima.

Godine 2013. u dvoboju Hoffenheima i Bayer Leverkusena (1:2) sudac Felix Brych je priznao pogodak gostima, iako je lopta s vanjske strane stative ušla u mrežu, ali taj susret nije ponovljen, iako se domaćin žalio.

Bilo kako bilo, sudac Tino Krečak ostat će upisan u povijest hrvatskog nogometa po ovoj rijetko viđenoj pogrešci, a njegov otac Zoran Krečak također je ostao jedna od povijesnih figura hrvatskog nogometa, s obzirom da je 1999. godine mahao zaleđe kojim je Rijeka ostala bez pobjede nad Osijekom, čime je prvak postao Dinamo. 

Vaša reakcija na temu