Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hns-cff.hr Mladi igrači, oprez: Benković i Kalaica eliminirani iz reprezentacije jer nisu prihvatili Mamićeve uvjete u Dinamu

Mladi igrači, oprez: Benković i Kalaica eliminirani iz reprezentacije jer nisu prihvatili Mamićeve uvjete u Dinamu

Nije u pitanju bila visina plaće, već period na koji ih je Mamić želio vezati uz klub

U vrijeme kada U-17 i U-19 reprezentaciju Hrvatske očekuju utakmice elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, u nevjerojatnoj tišini, protiče agonija dva mlada igrača, još jesenas standardna reprezentativca. Radi se o Branimiru Kalaici i Filipu Benkoviću.

Obojica su članovi Dinama, gdje im stipendijski ugovori ističu za godinu i pol, te nisu prihvatili nove uvjete koje im je ponudio Zdravko Mamić za potpis profesionalnog ugovora. Prema našim informacijama, nije u pitanju bila visina plaće, već period na koji ih je Mamić želio vezati uz klub, u odnosu na propisima predviđen minimum od tri godine, koji bi obojica prihvatili.

Kalaica je jesenas bio kapetan U-17, a danas nije ni pozvan, dok je stoper Benković igrao u prvih 11 za U-19, ali je eliminiran s popisa.

- Igrači koji nisu u natjecateljskom ritmu utakmica nisu pozivani u reprezentacije - kratko nam je kazao tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, koji je kao šef škole Dinama svojedobno i predložio Benkovića i Kalaicu za potpis ugovora na Maksimiru.

Obojicu igrača Dinamo je eliminirao iz svojih momčadi, tako da oni treniraju na Maksimiru, ali od ovog proljeća ne igraju ni za juniore ni Dinamo II, dakle odstranjeni su od bilo kakvih utakmica.

Ako vam se možda čini i logičnim da igrač koji ne nastupa u klubu nema sada mjesta u reprezentaciji, onda se postavlja pitanje zašto nisu pozivani ranije, kada su odigravane prijateljske utakmice selekcija, a službeno u Dinamu nisu suspendirani.

U svakom slučaju, nakon 'slučaja Murić', koji je uspio pobjeći u Ajax, otvaraju se dva nova slučaja mladih igrača kojima se rasplet još ne nazire...  

Vaša reakcija na temu