Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Mijo Caktaš nova je Hajdukova 'desetka'!

Mijo Caktaš nova je Hajdukova 'desetka'!

Taj dres su nekad nosili Bajdo Vukas, Zvonko Bego, Jurica Jerković, Aljoša Asanović, Niko Kranjčar, Senijad Ibričić...

Mijo Caktaš nova je Hajdukova 'desetka'. S ovim brojem premijerno je istrčao na teren na prijateljskoj utakmici protiv Orkana u Dugom Ratu, a nosit će ga i u nastavku sezone.

Zadnja dva igrača koji su nosili broj 10 na leđima bili su Artem Milevski pa Hugo Almeida. Velika imena, ali igrači koji su na Poljud došli nakon što su već prošli zenit karijere.

Pamti se da je Artem 'desetku' dobio nakon zamjene s Andrijom Balićem, tada velikom nadom 'bijelih', a Caktaš je prvi domaći igrač koji će je nositi nakon te epizode.

Hajdukov broj 10 nekada je nosio legendarni Bajdo Vukas, zatim Jole Vidošević, Pave GarovZvonko Bego, potom nezaboravni Jurica Jerković, zatim Mićun Jovanić, Nenad Šalov, Aljoša Asanović, Nenad Gračan, pa potom Goran Vučević.

Nadalje su tu od imena koja se pamte Dean Računica, Ivan Leko, Mario Carević, Niko Kranjčar, a Florin Cernat je ostavio Senijadu Ibričiću, da bi je poslije uzimali Franko Andrijašević i Dinko Trebotić...

'Desetku' su nosile najveće svjetske zvijezde poput Pelea, Maradone, Platinija, Matthausa, Zidanea..., uvijek se smatrala prestižnim brojem, makar je u Hajduku to zbog Blaža Sliškovića dugo bila 'osmica' koju će kasnije nositi Mario Pašalić i Nikola Vlašić, a sada je uzeo Mirko Ivanovski.

No, zaključimo ovu priču činjenicom da je novi Hajdukov broj 10 Mijo Caktaš, igrač koji je do sada u bijelom dresu odigrao 149 utakmica i postigao 45 golova.   

Vaša reakcija na temu