Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Momčad Sveučilišta u Splitu nastupa u Kini

Momčad Sveučilišta u Splitu nastupa u Kini

Nastup na svjetskoj smotri naši su basketaši izborili na ovoljetnim Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci

Momčad Sveučilišta u Splitu ovih dana nastupa u Xiamenu, u Kini, na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Košarci 3 na 3. Nastup na svjetskoj smotri naši su basketaši izborili na ovoljetnim Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci gdje su osvojili drugo mjesto. To je treća uzastopna medalja koju su naši basketaši osvojili na sveučilišnim europskim prvenstvima nakon zlata na prvoj takvoj smotri u Rotterdamu i srebra prošle godine u Kragujevcu.

Momčad pod vodstvom trenera Hrvoja Marina, a koju čine Bože Radoš, Stanko Kujundžić, Ivan Bilić i Ivan Jukić, smještena je u skupinu C zajedno sa sveučilištima iz Zuricha (Švicarska), Aucklanda (Novi Zeland) i Sydneya (Australija). Prvog dana natjecanja splitski su studenti započeli tijesnim porazom od Švicaraca rezultatom 20:19, no u drugom susretu su bili bolji od novozelandskih predstavnika te tako ostali u borbi za prolazak u ¼ finale.  

Split je domaćin sljedećeg sveučilišnog Europskog prvenstva u ljeto 2017. godine i zasigurno će iskustvo u Kini pridonijeti našem Sveučilištu u organizacijskom i natjecateljskom smislu. 


Vaša reakcija na temu