Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Uz bakljadu otvoren mural u čast Frane Matošića: 'Već dugo vremana Hajduk nema takvu igračku i ljudsku veličinu'

VIDEO Uz bakljadu otvoren mural u čast Frane Matošića: 'Već dugo vremana Hajduk nema takvu igračku i ljudsku veličinu'

Bio je pravi kapetan, lider, borac na terenu i izvan njega

Upravo se službeno otvara mural u čast Frane Matošića u centru Splita. Mural u Ulici bana Josipa Jelačića  je oslikala Torcida, a inicijatori izrade murala su Frane Dražen Spain, unuk Frane Matošića, te Boris Vrdoljak Mandeta, autor buduće knjige o Frani Matošiću.

Tu su predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj, predsjednik Torcide Željko Mamić, gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predstavnik Našeg Hajduka Ante Krnić, nekadašnji Franin suigrač Bogdan Kragić...

Predsjednik Torcide Željko Mamić je rekao:

- Ove godine slavimo 100. godina od rođenja 100. Frane Matošića i 68. rođendan Torcide, povodom toga smo odlučili napraviti mural Frani Matošiću, to je najmanje što smo mogli učiniti za njega.

Ante Krnić iz Našeg Hajduka je rekao da je Frane dao veliki doprinos tadašnjem Hajduku i dao zalog za buduće generacije.

- Frane Matošić je bio pravi kapetan, lider, borac na terenu i izvan njega. Već dugo vremana Hajduk nema takvu igračku i ljudsku veličinu, stoga se nadamo da će današnji mural, mnoge kronike o Frani Matošići i nadolazeća monografija biti poticaj svim budućim genercija. Barba Frane, hvala na svemu!

Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj je rekao.

- Hajduk uvijek mora uvijek cijeniti svoju tradiciju i povijest te učiti iz nje. I da sve svi klinci iz ovog grada ugledaju na Franu i na ostale hajukovce



Vaša reakcija na temu