Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Naš Hajduk: Prikupljeno je 4,43 milijuna kuna, prvu ratu smo otplatili, a sad idemo dalje!

Naš Hajduk: Prikupljeno je 4,43 milijuna kuna, prvu ratu smo otplatili, a sad idemo dalje!

Najveći uplaćeni iznos je 20 tisuća kuna, a najmlađi donator je star tek jedan dan

Udruga Naš Hajduk organizirala je konferenciju za medije na kojoj su izneseni podaci o ostvarenim rezultatima u prvoj donatorskoj akciji 'Ili jesmo ili nismo', a u kojoj su prikupljena sredstva za isplatu prve od dogovorenih deset rata za otkup dionica Hajduka.  

Dakle, u 48 dana trajanja projekta prikupljeno je 4,43 milijuna kuna, što je i više nego dovoljno za uplate već spomenute prve rate. Troškovi iznose nešto više od 12 posto tog iznosa, a odnose se ponajviše na bankarske troškove i trošak koji je bio potreban uplatiti Hajduku za pravo na treći dres.  

Tajnik Ivan Rilov zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovom projektu, posebno je istaknuo niz poznatih sportaša, glumaca,  glazbenika, koji su prepoznali važnost trenutka i priključili se akciji, a posebno je podcrtao ulogu Marija Pašalića...

Ante Krnić, jedan od glavnih operativaca udruge, istaknuo je kako su zahvaljujući inovativnom pristupu, fokusiranjem na bitno i odličnom projektnom organizacijom ostvareni rezultati koji su bili zacrtani...

- Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, hvala donatorima i navijačima, koji su prepoznali ovaj projekt i priključili mu se. Vizija je uvijek bila da udruga jednog dana postane vlasnik kluba, a ta ideja sada postaje stvarnost - kazao je Krnić i dodao:

- Treba odati veliko priznanje volonterima, koji su odradili više od 1000 radnih sati. Ovo je povijesna godina, članstvo je poraslo za 200 posto. Svi zajedno smo pridonijeli tom uspjehu.

Voditelj projekta Tomislav Mikulić nije krio zadovoljstvo odrađenim poslom, a otkrio je i neke zanimljive brojke.

- Donacija od 1911 kuna, koliko je bilo potrebno za ime na dres, bilo je 2199, a 894 donacije su bile s iznosima manjim od 1911 kuna i one su se najčešće vezale za iznos cijene pojedinačne dionice. Najveća uplata je iznosila 20 tisuća kuna i to odmah prvog dana, od strane čovjeka kojeg nitko od nas nije poznavao. Najmlađi donator imao je tek jedan dan - kazao je Mikulić i dodao: 

- Posebno se zahvaljujemo gospodinu Danijelu Križeku, 100-postotnom invalidu Domovinskog rata, koji je stigao jednog jutra vlakom u Split samo da bi donirao u odjelu za članstvo, i kako je rekao, popio kavu na Rivi.  Mikulić nije otkrio koliko je plaćeno Hajduku pravo na treći dres, ali je kazao kako to sigurno nije bila neka simbolična brojka, već tržišno realna.  Na koncu je zaključio:   - Ispunili smo tri važna cilja. Prvi je da smo proširili svoju bazu, uspjeli smo ideju prenijeti na ogroman broj ljudi, odgovorili smo na sva pitanja koja su nam postavljena. Druga stvar je ta što je naš rad prepoznat i u poduzetničkom, poslovnom sektoru, pa već sada vodimo pregovore u nekim partnerskim odnosim. A treći je taj da smo još jednom spoznali kolika je ljubav svih navijača, oni su nam punili baterije kada je bilo najteže. Pogotovo u onim trenucima, kada se dogodilo zatišje, ali smo svi zajedno smogli snage da u završnih 10 dana akcije oživimo priču.

Dodajmo kako je već 3000 članova uplatilo članstvo za 2017. godinu...

Vaša reakcija na temu