Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajdukov navijač ispunio zavjet za Žana Ojdanića

Hajdukov navijač ispunio zavjet za Žana Ojdanića

Đala je istrčao 47 kilometara, te se poklonio na grobovima Torcidinih legendi

Jakov Vastelica Đala je istrčao 47 kilometara, od mjesta Primorski Dolac do splitskog Lovrinca, kao svojevrsni zavjet povodom Uskrsa i godišnjice smrti Žana Ojdanića. Legendarni torcidaš i Đalin prijatelj poginuo je 2. travnja prije dvije godine, a da se nije dogodila ta tragedija koja je zavila u crno cijelu hajdučku obitelj, Žan bi sada imao 47 godina. Zbog toga je Đala odlučio istrčati 47 kilometara, zapalio je na Uskrs svijeću na počivalištu svog djeda te nakon 4 sata i 40 minuta stigao na Lovrinac, gdje se poklonio na grobovima Ivana Mate Blaževića i Žana Ojdanića. Zadnje kilometre, po kiši, jedva je izdržao, ali odustajanje nije bila opcija.



- Blato i Žan su posvetili živote za prijatelje i borbu protiv nepravde, ujedinili su cijelu obitelj 1950 i učinili da budemo još složniji i jači - kratko nam je rekao Đala nakon što smo čuli za njegov pothvat.

Jakova i Žana, inače, veže još jedna nevjerojatna priča: Đala je 2015. godine imao tešku padobransku nesreću, samim čudom je ostao živ, a Ojdanić je tada bio uz njega. Ni u najcrnjem scenariju nitko nije mogao naslutiti da će nedugo nakon toga Žanov skok padobranom biti posljednji...

Dodajmo još da su u ponedjeljak ujutro vijence za Žanov grob postavili predstavnici Torcide, Našeg Hajduka i Hajduka, među kojima je bio i predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović.

Vaša reakcija na temu