Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nevjerojatna priča iz Omiša: Matej Rudan ima tek 13 godina, a već je zabio prve seniorske poene!

Nevjerojatna priča iz Omiša: Matej Rudan ima tek 13 godina, a već je zabio prve seniorske poene!

U susretu A2 lige tricu je za prvu momčad Omiša postigao dječak rođen 21. ožujka 2001. godine

Rijetko viđena sportska priča dolazi nam ovoga tjedna iz Omiša: u utakmici A2 lige košarkaša prve seniorske poene zabio je mladi Matej Rudan kojemu je, pazite sad - tek 13 i pol godina! Pogodio je Rudan tricu u posljednjoj četvrtini, a njegov Omiš je svladao Cetinu sa 91:64...

- Da, dobro ste čuli, on je u svom drugom seniorskom nastupu upisao prve poene. Radi se o velikom talentu, s kojim je Omiš prošle godine u njegovom uzrastu osvojio treće mjesto na prvenstvu Hrvatske, a on je izabran u najbolju petorku prvenstva - kazao nam je pomoćni trener Omiša Igor Kuvačić.

Matej Rudan je rođen 21. ožujka 2001. godine, treneri za njega kažu da je polivalentan, no nitko ne zna je li ikad igdje tako mlad igrač već upisao prve poene u seniorskoj konkurenciji. Niti oni najveći i najbolji nisu već u toj dobi igrali s duplo starijima od sebe...

- Ma što duplo, i puno više - kazao nam je trener Omiša Boris Marušić, koji ga je prvi gurnuo 'u vatru'.

- On igra s navršenih 13, a pored njega Đapo sa 36 godina i Kaliterna, koji mu je i napravio blok za tricu, sa 34 godine. Moj je moto da uvijek kvalitetnom mladom igraču treba dati priliku, imali smo i ranije sličnih primjera mladih igrača, ali, doduše, nikada ne nekoga tko je baš ovako dječački izgledao. No, moram reći da se Rudan u igri sa seniorima jako dobro snalazi. Kvalitetan je igrač i dobro se razvija - zaključio je Marušić.

Priču smo zaključili pozivom obitelji Rudan. Matejeva majka Gordana, djevojački Ćato, bila je početkom devedesetih dio šampionske generacije KK Splita, a popričali smo i s tatom Joškom, koji je već imao brojne pozive iz većih sredina, ali odlučio je ostaviti dijete još neko vrijeme u rodnom gradu...

- Matej igra za Omiš, ali često na turnirima nastupa i za KK Split. Moje je razmišljanje da je premlad da odmah preseli i da se kvalitetno može razvijati nastupajući za različite kategorije Omiša, te odlascima sa Splitom na jače turnire. Bio bi Omiš u njegovoj generaciji još jači da je ostao Fulgosi, još jedan veliki talent i unuk nekadašnjeg Hajdukova prvotimca Fulgosija, ali on je otišao u Split, a mi smo još uvijek ostali. Neka ga još doma, on je živo dijete, a smatram da i ovdje može dosta napredovati - zaključio je Joško Rudan.

Je li Matej najmlađi košarkaš koji je ikada poentirao za seniore nekog kluba, nitko nam nije znao reći, no radi se o uistinu rijetkom primjeru i bit će baš zanimljivo pratiti kako će se njegova karijera dalje razvijati.  

Vaša reakcija na temu