Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nigerijski kapetan Obi Mikel kritizirao najavu Zlatka Dalića da će protiv Islanda poštediti najvažnije igrače

Nigerijski kapetan Obi Mikel kritizirao najavu Zlatka Dalića da će protiv Islanda poštediti najvažnije igrače

Najoptimističniji od svih Nigerijaca u najavi ogleda s Argentinom je Musa

Nakon poraza od Hrvatske u prvom susretu na Svjetskom prvenstvu, nigerijska javnost bila je kritična prema igri 'super orlova', ali i taktičkoj postavci izbornika Gernota Rohra. Za drugi ogled s Islandom iskusni je Nijemac napravio tri promjene. I očito je pogodio. Umjesto Shehua, Iwobija i Ighala krenuli su Omeruo, Musa i Iheanacho. Nigerija je slavila sa 2:0, a baš je Ahmed Musa s dva pogotka razveselio cijelu naciju. Uz to je oborio i dva rekorda. Sa četiri je pogotka postao najbolji nigerijski strijelac na svjetskim prvenstvima, a upisao se u knjige i kao jedini Nigerijac koji je zabio na dva Mundijala. Unatoč pobjedi koja ih je vratila u igru za prolaz Rohr smatra da njegovoj momčadi ne treba stavljati imperativ na leđa.

- Mlada smo momčad, vrijeme je naš saveznik. Smatram da će ova generacija svoj najbolji nogomet moći prezentirati za četiri godine, no to ne znači da ovdje nećemo znati ugrabiti priliku - rekao je Rohr nakon pobjede protiv Islanda.

Sada ih pak čeka ogled s poljuljanom Argentinom. S njima se sastaju često, ovo je čak peti put da se nalaze u istoj skupini na Svjetskom prvenstvu! Sastali su se i u Brazilu prije četiri godine, Argentina je slavila sa 3:2. Dva gola zabio je Messi, a za Nigeriju je dvostruki strijelac bio Musa. Tada su i jedni i drugi prošli dalje, no u Rusiji to neće biti slučaj. Jedna će reprezentacija sigurno kući, a možda i obje. Ovisno o rezultatu ogleda Hrvatske i Islanda. Najavu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića da će protiv Islanđana poštediti najvažnije igrače komentirao je i nigerijski kapetan John Obi Mikel.

- Smatram da to nije najbolja stvar. Ovo je veliki turnir, sastaju se najbolje momčadi i trebali bi igrati najbolji igrači. Takva situacija može pomoći drugoj momčadi, Hrvatska bi trebala biti profesionalna - rekao je Mikel koji je 2005. predvodio nigerijsku reprezentaciju do 20 godina do finala.

Tu su, pogađate, poraženi od Argentine sa 2:1. 'Gaučose' je predvodio Leo Messi, a od igrača koji su sada u Rusiji igrali su još Lucas Biglia i Sergio Aguero. Zanimljivo je da je od Nigerijaca iz tog doba samo Mikel danas dio seniorske reprezentacije.

Najoptimističniji od svih Nigerijaca u najavi ogleda s Argentinom je Musa.

- Osjećam da ćemo ostvariti dobar rezultat, a ja ću sigurno zabiti - samouvjeren je Musa. Nigerija bi za prolaz mogao biti dovoljan i bod, ovisno o rezultatu ogleda Hrvatske i Islanda. 

Vaša reakcija na temu