Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com NIKAD GORI U POVIJESTI: Nakon 16 kola Fenerbahče na 17. mjestu

NIKAD GORI U POVIJESTI: Nakon 16 kola Fenerbahče na 17. mjestu

Predsjednika Alija Koca dočekao je šok: klub je dužan 700 milijuna eura

Bilo je to ljeto promjena. Nakon 20 godina za kormilom Fenerbahčea Aziz Yildirim je otišao. Na izborima za novog predsjednika izabran je 51-godišnji Ali Koc, biznismen koji se školovao u SAD-u. Bogatstvo njegove obitelji procjenjuje se na milijardu i pol eura, no po dolasku na funkciju šokirao je svih.

- Dug Fenerbahčea je oko 700 milijuna eura - otkrio je Koc. 

Već tada bilo je jasno da ga čeka puno posla. Na ljeto nije previše mijenjao (ulagao) u momčad. Kosturi iz ormara svakim danim su izlazili na vidjelo, no unatoč tome ambicije nisu bile male. Na klupu je stigao Nizozemac Phillip Cocu koji je prije dolaska u Tursku imao jedan samostalan angažman, vodio je PSV. No, kako to obično biva u velikim klubova, strpljenja nema previše. Fenerbahče je najtrofejniji turski klub i kao takav ne trpi prosječnost, bez obzira na otegotne okolonosti. Cocu je na klupi izdržao do kraja listopada. Devet bodova u deset kola bio je preslab učinak za momčad koja je očekivala borbu za titulu.

Nakon odlaska Cocua nekoliko je susreta odradio i Erwin Koeman koji je bio njegov asistent, no pomaka nije bilo. Kada su 9. prosinca poraženi od Akhisara sa 3:0 i prvi put stigli u opasnu zonu borbe za ostanak predsjednik Koc odlučio se na kaznu. Na put od 400 kilometara umjesto aviona igrači su krenuli autobusom. 

Nakon toga je otišao i Koeman, a Fener je dobio trećeg trenera u sezoni. Riječ je o Turčinu Ersunu Yanalu koji je potpisao posljednju titulu 2014.

Prvi susret na klupi Yanal je imao u ponedjeljak. Na papiru se činilo lagan, no kada ste u situaciiji da vam ništa ne ide od ruke, onda je sve teško. Na Sukru Saracoglu je stigao Erzurumspor, momčad koja je u 14 kola sakupila isti broj bodova kao i Fener, 15. Golovima Ayeva i Škrtela nakon pola sata igre Fenerbahče je imao 2:0, no gosti se nisu predali. Prvo su početkom nastavka smanjili na 2:1, a onda je Nijemac Thy u 92. minuti zaledio svih zabivši za 2:2. Nakon 16 odigranih kola Fenerbahče je na 17. mjestu. U klupskoj povijesti koja je stara 111 godina nikad nisu bili lošiji. Momčad koja se navikla boriti za trofeje ove se sezone bori za ostanak. Predsjednik Koc najavio je u siječnju nekoliko novih igrača kako bi Yanal počeo slagati kockice momčadi za iduću sezonu. Zanimljivo je da su unatoč silnim nedaćama koje ih prate uspjeli izboriti plasman među 32 u Europskoj ligi. Tamo ih čeka Zenit, no prije toga moraju se okrenuti domaćem prvenstvu. U ponedjeljak ih čeka gostovanje kod Antalyaspora...

Vaša reakcija na temu