Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Blaž Duplančić Nike Cup: RNK Split pobijedio Hajduk i plasirao se u završnicu na nacionalnoj razini

Nike Cup: RNK Split pobijedio Hajduk i plasirao se u završnicu na nacionalnoj razini

'Crveni' su na Poljudu slavili sa 1:0, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je Tino Blaž Lauš

RNK Split je pobijedio Hajduk sa 1:0 u finalu splitskog izdanja turnira 'Nikie Cup' i tako se plasirao na završnicu za prvaka, gdje će se ogledati najbolje momčadi iz cijele Hrvatske.

Strijelac odlučujućeg pogotka za 'crvene' bio je Tino Blaž Lauš, koji je početkom nastavka preciznim udarcem sa 12 metara matirao vratara 'bijelih' i time Splitu osigurao prvo mjesto. Najbolju priliku za izjednačenje imao je Šarić, ali njegov je jak udarac malo iskosa s lijeve strane obranio vratar Brdar.  

Za momčad trenera Dalibora Filipovića nastupili su u finalu: Ivan Brdar, Adrian leon Barišić, Mario Vušković, Ante Milanović, Bruno Galić, Zvonimir Glavaš, Marko Bibić, Roko Vivodinac, Luka Buble, Tino Blaž Lauš, Marko Domančić. U nastavku je s klupe ušao Karlo Vodanović, a u momčadi su bili još Nikola Radić, Ante Vuković, Duje Ljubić, Ivan Jelović.

Za sastav trenera Krešimira Režića počeli su: Bože Damjanović, Nikola Mihanović, Raul Milinović, Marin Vujčić, Luka Džaja, Mario Čuić, David Iličić, Krešimir Ormož, Ivan Šarić, Bruno Jenjić, Jakov Anton Vasilj. U nastavku su ušli Luka Božić i Domagoj Jelavić, a u sastavu su bili još Sven Vojnović, Davor Žilić i Lovre Lukić.

Sudila je Jelena Pejković.


Turnir su otvorili pioniri Hajduka pobjedom nad Adriaticom od 1:0. U drugom susretu su Split i Solin odigrali 0:0, a u trećem je Adriatic pobijedio Junak sa 1:0.

Potom je Solin pobijedio Šibenik sa 1:0, a Hajduk Junaka 2:0, da bi finale uvjerljivom pobjedom nad Šibenikom od 5:0 izborio i RNK Split. 

Poredak po skupinama bio je sljedeći:

Skupina A:

1. HNK Hajduk

2. NK Adriatic

3. NK Junak

Skupina B

1. RNK Split

2. NK Solin

3. HNK Šibenik

Nakon toga su pobjednici skupina odigrali finale, poslije kojega su se radovali 'crveni'.

Vaša reakcija na temu