Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI TEKST DINA RAĐE: Zamislite mene kako vozin Fiću, policajac je zavarija od smija kad me vidija!

NOVI TEKST DINA RAĐE: Zamislite mene kako vozin Fiću, policajac je zavarija od smija kad me vidija!

Kad smo osvojili Minhen meštar Jera je zidić zapadne obale sve do Rive prolija petrolejen i čeka nas da zapali. Nažalost, nije nan dalo tuda proć...

Dino Rađa je objavio novi tekst na svojoj Facebook stranici. Prenosimo ga u cijelosti...

- Autoelektričar. Vjerovatno malo ko zna da san prije završenog fakulteta bija po struci autoelektričar. U ono doba išlo se u srednju školu dvi plus dvi godine. Prve dvi opće a onda usmjeravanje dvi godine u neki zanat. Meni je stara rekla. Zanat u ruke, stari ima garažu pa uvik možes u njoj otvorit servis i radit. Tako san ja završija za autoelektričara. Prvu godinu san jednom tjedno radija praksu u Prerade di mi je stari vozija autobus. Iša bi s njin na posal ujutro oko 4 ure i vraća se doma oko 4 popodne. Stari je inače vozija radnike na posal pa bi triba sve pokupit i odvest doma iza posla. Ja san mora s njime sve obavit. Kad bi doša dali bi mi da peren dijelove i rastavljan alnasere i alternatore. Oni bi popravili a ja sastavlja i montira nazad. Inače mi je zadatak bija donosit marendu meštrima. Ić u pekaru uzest vrućeg kruva sa trake i u menzu po salamu i sir. Drugu godinu san iša kod privatnika Brace Jere u Labuda 2-3 puta tjedno. Tu san zarađiva više nego u košarci. Svaki dan bi mi Braco uvalija neku kintu. Radilo se dosta a on je bija ludi navijač Jugoplastike i Hajduka pa me zavolija odma. 

Možete zamislit mene ispod zadnjeg sica od Fiće vadit alnaser. Jedan dan me posla da provan Fiću nakon popravka. Provaću ričima nacrtat situaciju. Dakle, zamislite mene na mistu vozača. Glava sagnuta jer tuče u krov. Za ubacit u prvu moran gurnit mjenjač ispod desnog kolina između nogu. Druga isto tako a za treću pribacit mjenjač ispod kolina vanka. Tako ja vozin do Instituta i nazad a u povratku me zaustavi policija. Kad me vidija u drugoj brzini sa mjenjačen između nogu lik je zavarija od smija i pustija me da iden ća. U ono doba su auta dolazila bez radia pa san ja svojin suigračima postavlja radia u auto. Danas sa puston elektronikon ne bi se usudija taknit ništa osin osigurača. Kad smo osvojili Minhen meštar Jera je zidić zapadne obale sve do Rive prolija petrolejen i čeka nas da zapali. Nažalost, nije nan dalo tuda proć. 

Prvi je počeja donosit bengalke na stadion. Poslušajte zadnjih 30 sekundi šta kaze.

Ostali smo dobri i nakon šegrtovanja. Meštre, počivaj u miru. 


Vaša reakcija na temu