Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVO VRIJEME OBJAVILO RAZLAZ S ČETVORICOM IGRAČA: 'Polako ide smjena generacija, momci hvala na stvaranju povijesti'

NOVO VRIJEME OBJAVILO RAZLAZ S ČETVORICOM IGRAČA: 'Polako ide smjena generacija, momci hvala na stvaranju povijesti'

'Tri momka iz Makarske i jedan iz Splita'

Malonogometni klub Novo Vrijeme iz Makarske objavilo je razlaz s četvoricom igrača. Jakša Herceg, Mate Vuković, Marin Musinov i Vedran Kazazić u idućoj sezoni neće nositi dres hrvatskog prvoligaša.

Novo Vrijeme stiglo je do 540 službenih utakmica što prvenstvenih, kup, superkup i europskih. Ova četiri momka odigrali su ukupno 1150 utakmica za Novo Vrijeme. Osvojili su sve što se osvojiti moglo. Tri puta prvaci Hrvatske, dva osvojena superkupa i jedan kup. Tri momka iz Makarske i jedan iz Splita, sličnih godina, ista ljubav, strast.

Jakša Herceg je najstariji (15.02.1989.), debitirao je davno kao makarski srednjoškolac u našim drugoligaškim danima na splitskim Gripama, protiv Adriacinka, 22.12.2007. godine. Vratarski talent i želja za studiranjem odvela ga je u Zagreb i NK Zagreb. Devet godina prvoligaškog nogometa u Veslačkoj i u Kranjčevićevoj nisu baš rezultirala ozbiljnijim prvoligaškim minutama. Povratak u Makarsku i poziv u NV i u Apfel. Od listopada 2017.g. standardna pratnja svom prijatelju Filipu Baškoviću. Uvijek podrška, a kad treba, vrhunska zamjena. Ostaje zauvijek zamrznuta slika, obranjenih penala u 'dvojci', u majstorici polufinala i plasman u “ono finale”. Dalje je sve bilo… 220 službenih zapisnika, malo godine, malo obitelj i Jale je donio odluku o povlačenju sa parketa.

Mate Vuković (15.02.1991.), nogometaš, koji se kao klinac 'zalipio' za ćaću, za Dadu, za mali balun, za Novo Vrijeme. Debitirao je 31.10.2007. godine u kup utakmici na splitskim Gripama protiv Torcide Hansa flex. Skupljao utakmice u nekim dolascima doma (nogometni put ga vodio iz Zmaja u Zadar, pa zagrebački HAŠK i nakon bolesti, natrag u Zmaja). Ni njemu ni generaciji (kao ni mnogim drugima), nije bio “suđen“ Zmaj i iz paralelnog igranja futsala i nogometa (Jadran Tučepi), dogodio se i naš ulazak u 1. HMNL i zaluđenost cijele njegove generacije kroz turnire i Novo Vrijeme - za futsalom. Često osporavan jer je 'mali Boćin', skupio je rekordnih 365 zapisnika za NV. Kao kapetan podizao je pobjedničke pokale, a sudbina se poigrala da nastrada u 'svebiokovskom derbiju' (2. kolo u Makarskoj), kada doživljava težu povredu, pa operaciju, dug oporavak i ciao. Kapetane, došlo je vrime…

Vedran Kazazić, najmlađi u ovom kvartetu (19.12.1992.), a najbolji strijelac u klupskoj povijesti. Odigrao je 328 utakmica i postigao 185 golova. Najpopularniji makarski igrač futsala, postizao golove kao na tekućoj traci. Nekadašnji 'makarski dijamant', kako su mu tepali treneri, posljednji je došao u NV od generacije. Nije mogao odoliti čarima ove brze, atraktivne igre. Debitirao u kup utakmici 17.12.2009.g. u Vrgorcu. Strijelac redovito u svim važnijim utakmicama, igrač za trofejne utakmice, ali… Kako je vrijeme odmicalo, tako je i naš Veki padao u statistici i u rubrikama postignutih golova.

- Tek nakon nekog vremena biti će nam svima jasnije, šta smo mi iz jedne male Makarske napravili. Šest finala, pet u nizu i treća titula - Vekijeva je izjava nakon onog trilera sa Puležanima u finalu kasnog svibnja 2022. Polako su došle i godine i obitelj i posao... česte povrede su uzele svoj danak. Veki, legendo, brojka od 200 golova ostaje.

Marin Musinov (24.11.1991.) došao iz posrnulih Mejaša i debitirao 24.02.2015. godine u kup utakmici protiv Uspinjače u Zagrebu. Uz pauzu jedne sezone, kada igra za splitski Tommy, popularni Musi proveo je 9 godina igrajući za naše boje. Skupio je 240 nastupa i postigao 62 zgoditka, od kojih će ostati zauvijek u sjećanju svih prijatelja našeg kluba, onaj volej za trofej, volej velikom Luketinu za prvu titulu. Tisuće prijeđenih kilometara na relaciji Split-Makarska-Split, tisuće prijeđenih kilometara diljem Lijepe naše (Musi je gotovo uvijek bio 'za volanom'). Umorio se i neumorni Musinov Marin. Makarski Marin Musinov.

Polako ide smjena generacija u Novom Vremenu, istina, nešto ranije od planiranog, ali…… Mate i Jakša ostaju u klubu, gdje će od jeseni raditi kao treneri, a nadamo se uskoro i našem Vekiju u adekvatnoj ulozi. Momci, zaista, veliko HVALA na stvaranju povijesti ovog kluba. Jedna listopadska subota biti će rezervirana za vašu utakmicu - stoji u objavi na društvenim mrežama. 

Vaša reakcija na temu