Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr Mario Branco predstavio Huga Almeidu: Ako nam dozvole, borit ćemo se za naslov prvaka!

Mario Branco predstavio Huga Almeidu: Ako nam dozvole, borit ćemo se za naslov prvaka!

Vlašić će nedostajati Hajduku, ali bilo je ovo najbolje vrijeme za njegovu prodaju - kazao je Branco

Hajdukov sportski direktor Mario Branco o prodali Nikole Vlašića u Everton je rekao:

- To je važan dan za Hajduk jer smo osigurali klupsku stabilnost za naredni period i zbog toga sam zadovoljan. Nisam fokusiran na povijest ni rekorde nego ono što je najbolje za Hajduk. Ne treba kriti da će puno nedostajati Hajduku, čestitam mu i želim sve najbolje, čestitam i njegovoj familiji, ali bilo je ovo najbolje vrijeme za njegovu prodaju.

Potom je dodao:

- Čestitam i Joanu Carrillu jer Niksi nikad prije njega nije igrao na tolikoj razini.

Uslijedio je upit je li se razmišljalo i prije Evertona o Vlašićevoj prodaji...

- Čekali smo play-off Europske lige, ali ne mogu sakriti da smo njegovu prodaju imali u mislima, no tek nam je nakon njegove igre u Liverpoolu bilo jasno da ćemo ga teško zadržati.

Spomenute su mu riječi Slavena Marasovića da će Hajduk potrošiti milijun eura na pojačanja, te je upitan je li to i potrošeno.

- Nismo potrošili toliki novac, nego 500.000 eura maksimalno na igrače koji su došli. Kada bih ja u ovom trenutku otišao iz Hajduka sigurno bih ga ostavio u boljoj situaciji nego što je bio kada sam dolazio prije 15 mjeseci i na to sam ponosan.

Bit će interesantno vidjeti tko će zaigrati na Vlašićevoj poziciji...

- Niti jedan potez se neće vući bez trenerova mišljenja. Teško je naći igrača koji će naslijediti Nikolu i odigrati na toj razini. Ne mogu reći da će to biti Hamza, Šehić, Pešić, Tudor, ali mislim da imamo dva-tri igrača koji će moći zamijeniti Vlašića. Poslali smo također ponudu za jednog igrača, kojega smo htjeli dovesti i mislili smo da može zamijeniti Vlašića, ali je njegov klub nije prihvatio i nismo ga uspjeli dovesti.

Još jednom je spomenut i Nižić, upitan je postoji li još ikakva mogućnost njegova odlaska, s obzirom da u Turskoj još traje prijelazni rok.

- Nitko više neće napustiti Hajduk. Mogli smo prodati još četiri ili pet igrača, neki su ranije navikli da ovdje mogu kupiti jeftinije igrača zbog financijske stabilnosti, ali nećemo prodavati igrače ispod cijene, želimo raditi velike transfere poput ovoga Vlašićeva.

Almeida?

- Počet će trenirati s momčadi u ponedjeljak. Ozlijedio se Futacs i tražili smo igrača sličnih karakteristika. A ja vjerujem da je Hugo igrač koji ima karakteristike koje su potrebne ovoj momčadi. Ako pogledate Hugovu karijeru, jedina razlika između njih dvojice su godine. I Marko je krenuo nakon puno promjena klubova. Almeida je u prošloj sezoni za AEK odigrao 27 utakmica i zabio pet golova, mislim da će nam donijeti ono što treba. Za strijelca nisu bitne godine.

Potom je dodao:

- Hugo je jedno od najvećih imena koja su igrala u hrvatskom nogometu.

Upitan je i je li se moglo ranije potpisati produljenje ugovora s Vlašićem, odnosno planira li se produžiti Ohandzi?

- Imali smo džentlmenski dogovor da će Vlašić potpisati novi ugovor u slučaju da se ne proda. Nije pitanje ima li ili nema ugovor. U rujnu ćemo sjesti s igračima koji su u zadnjoj godini, ali nekad nije sve u ugovorima. Ako igrač ostane bez ugovora, a pomogao ti je da osvojiš naslov prvaka, on ti se isplatio bez obzira što ga nisi prodao. Ali pustite mene da brinem tome.

U novinarski salon je potom ušao Hugo Almeida, što je bilo veliko iznenađenje. Prigodno mu je uručena 'bijela' desetka, a prve riječi Portugalca bile su:

- Cilj mi je postići golove, pomoći momčadi i osvojiti titulu. Ja sam fizički u redu.

O Hajduku je kazao:

- Nitko mi ne trebao govoriti o Hajduku, svi znaju puno o klupskoj povijesti. Hajduk je velika momčad, želim mu pomoći da osvoji titulu.

Dodao je da je sretan u svakom klubu za kojega potpiše, a posebno pamti vrijeme provedeno u Portu. Spomenuo je i da mu je Slaven Bilić bio trener u Besiktasu, te općenito pohvalio hrvatske igrače.

Upitan je i kada misli završiti karijeru.

- Ne zanima me što ljudi govore o mojim godinama, kada mi tijelo kaže, prestat ću.

Mario Branco je potom dodao da je Almeida dolaskom u Hajduk izgubio 50 posto prihoda, što nije zanemarivo s obzirom na njegove godine.

- Naravno da možemo biti prvaci. Da ne mislim tako ne bih ovdje bio. Dva boda u Zaprešiću smo izgubili našom greškom, u Maksimiru smo bili ravnopravni, ali smo izgubili zato što je netko poremetio ravnotežu utakmice, ali to nije bio Dinamo. Ako nam dozvole, borit ćemo se za naslov prvaka.

Još je kazao da je Hajduk ukupno jači kao klub, ima sedam reprezentativaca, s čim je zadovoljan i na što je ponosan. Potom je Almeida ponudio zanimljiv odgovor na pitanje voli li noćni život.

- Tko ne voli noćni život? Ali sve u svoje vrijeme. Volim ga, ali ne fanatično. Kad radiš, radiš, a kad si slobodan možeš izlaziti.

Na kraju je Branco upitan ima li u vidu mlade igrače koji bi u budućnosti mogli postići cijenu od 5 milijuna eura i više.

- Već imamo igrače od 4-5 milijuna eura, ali morate razumjeti da je ovo četvrta godina da Vlašić igra za Hajduk, a ja sam tek petnaest mjeseci ovdje. Vjerojatno ćemo nekog priključiti iz druge momčadi za koga mislimo da u budućnosti može biti važan za Hajduk.

Vaša reakcija na temu