Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka OD PRVE DO TREĆE: Pogledajte raspored nogometnih utakmica ovoga vikenda

OD PRVE DO TREĆE: Pogledajte raspored nogometnih utakmica ovoga vikenda

Bišćan debitira na klupi Rijeke, Junak ide po nastavak niza, a derbi između Dugopolja i Šibenika je odgođen

1. HNL: Kolo otvara Rijeka s novim trenerom

Gotova je reprezentativna stanka, a s njenim završetkom vraća nam se prvoligaški nogomet. Predstojeće 11. kolo otvaraju Inter i Rijeka, a potonji ulaze u ovaj susret s novim trenerom Igorom Bišćanom na klupi nakon 5 i pol godina. Podsjetimo, Matjaž Kek je nakon poraza od Gorice podnio ostavku na mjestu trenera Rijeke i tako prekinuo najdugovječniji niz na klupi nekog kluba u HNL-u, a spomenimo da Armada nije bila zadovoljna s novim rješenjem. Osijek u subotu nakon pobjede na Poljudu ide u goste Rudešu, a Dinamo putuje u Pulu na Aldo Drosinu kod Istre.

Hit prvenstva, Gorica, putuje u Koprivnicu u nedjelju, a 11. kolo HT Prve lige zatvaraju Lokomotiva i Hajduk u Kranjčevićevoj u 19 sati. Hajduk je tijekom tjedna ostao bez Hamze do proljeća, pa se otvara pitanje tko će ga naslijediti na toj poziciji. Lokomotiva je treća nakon deset odigranih kola, dok Hajduk zauzima sedmo mjesto prvenstvene ljestvice te će za bolji plasman morati pronaći način kako zaustaviti Kastratija, Ivanušeca i društvo.

Parovi 1. HNL - Petak: Inter - Rijeka (18 sati); Subota: Rudeš - Osijek (15 sati); Istra 1961 - Dinamo (17.30 sati); Nedjelja: Slaven Belupo - Gorica (15 sati), Lokomotiva - Hajduk (17.30 sati) 

2. HNL: Dugopolje - Šibenik odgođeno

Stariji kroničari kažu da Druga liga dugo nije bila zanimljivija i izjednačenija. U prilog tome govori da je razlika između prvoplasirane i posljednjeplasirane ekipe u 7 bodova.

Deveto kolo trebalo nam je donijeti dalmatinski derbi između Dugopolja i Šibenika, međutim utakmica je odgođena zbog očuvanja travnjaka za utakmice U-17 reprezentacije. Utakmica će se odigrati 24. studenog. Šibenik je u dobroj formi, zadržali su okosnicu ekipe iz prošle dvije sezone, zauzimaju prvo mjesto i trenutno su najozbiljniji pretendent za ulazak u viši rang.

Solin u nedjelju ima priliku u gostima kod BSK Bijelo Brdo izaći iz zone ispadanja, a druga momčad Hajduka na Poljudu će ugostiti Hrvatski Dragovoljac.

Parovi 2. HNL - Subota: Varaždin - Zadar (15 sati), Lučko - Sesvete (15)  Kustošija - Međimurje (13); Nedjelja: Hajduk II - Hrvatski dragovoljac (15 sati), BSK - Solin (15), GNK Dinamo II - Osijek II (15); 24. studenoga: Dugopolje - Šibenik (13.30 sati) 

3. HNL Jug: Može li Junak nastaviti niz?

U osmom kolu Junak je na svom terenu savladao drugoplasiranog Neretvanca i time se upisao u povijest s jednim od najboljih startova prvenstva i osam pobjeda u nizu. 'Plavi stroj' nastavlja hvatati niz kod Neretve u Metkoviću, koji su tvrd protivnik i sigurno će pokušati zaustaviti seriju Sinjana.

Prvi pratitelj Neretvanac na svom terenu dočekuje Primorac iz Biograda, a derbi kola odigrat će se na Klisu između trećeplasiranog Uskoka i prvog pratitelja Croatie Zmijavci. RNK Split će bodove spasa s donjeg dijela ljestvice tražiti u Unešiću kod Zagore, a isto će tražiti i Hrvace na domaćem terenu protiv Zmaja.Od preostalih utakmica 3. HNL-jug spomenimo da Urania u Baškoj Vodi očekuje GOŠK Dubrovnik, Imotski dolazi u goste Primorcu iz Stobreča, a Kamen u Ivanbegovini dočekuje Jadran LP. 

Parovi 3. HNL - Subota (15 sati): Neretva - Junak, Zagora - RNK Split, Urania - GOŠK Du, Uskok - Croatia, Kamen - Jadran LP, Hrvace - BŠK Zmaj; Nedjelja (15 sati): Neretvanac - Primorac B., Primorac S. - Imotski

Vaša reakcija na temu