Foto: Ivica Čavka Kopić na predstavljanju: Došao sam u dom Hajduka i Torcide, te sam od ovog trenutka najveći navijač i vojnik ovoga kluba!

Kopić na predstavljanju: Došao sam u dom Hajduka i Torcide, te sam od ovog trenutka najveći navijač i vojnik ovoga kluba!

Osjećam veliko poštovanje i odgovornost

Hajdukov predsjednik Ivan Kos objavio je da je Željko Kopić novi trener Hajduka, te ga predstavio kao mladog i perspektivnog. Prve Kopićeve riječi po imenovanju su bile:

- Lijep pozdrav svima i hvala na pozivu u Hajduk vodećim ljudima. Osjećam veliko poštovanje i odgovornost i dat ću sve kako bi prenio sebe na ekipu i kako bi momčad izgledala onako kako žele oni koji vole Hajduk i svim srcem su uz Hajduka.

Potom je Mario Branco rekao da trener ima ugovor do kraja sezone plus još jednu ovisno o rezultatima.

Potom je Kopić upitan koji je cilj pred njega postavljen?

- Kontakt i poveznica između Hajduka i mene postoji već duži niz godina, ali nisu se poklopile stvari da se ta suradnja ostvari i ranije. Nikad nisam bio tip koji se bavi obećanjima, vjerujem u rad i igrače koje treniram. Sve što imam ću dati da iz Hajduka izvučem najbolje, a za što će to biti dovoljno, pokazat će vrijeme.

Upitan je koliko će biti hipoteka što je dinamovac na klupi Hajduka:

- Željka Kopića nikad nitko nije gurao u Hajduk, on je ovdje pozvan i bio sam svjestan da ima nekoliko kandidata koji su ispred njega, ali to mi nije predstavljalo problem jer sam svjestan što Hajduk znači. Prvi put smo se susreli nakon sezone u kojoj sam Slavenom ušao u finale Kupa. Ja sam bio četirii godine u kadetima i juniorima Dinama i tamo sam stekao status mladog reprezentativca, na što sam ponosan. Došao sam u dom Hajduka i Torcide, te sam od ovog trenutka najveći navijač i vojnik ovoga kluba i to je jedino što me u ovom trenutku zanima. A ponosan sam na grad gdje sam rođen i gdje sam igrao, a nadam se da ću biti ponosan i na period u Hajduku.

Kopić je potom najavio da će s njim raditi pomoćnici Zlatko Bašić, njegov dugogodišnji suradnik i Toni Golem, rođeni Splićanin koji je igrao u mlađim kategorija,ma Hajduka:

- Hajduka sam do sada gledao kao svoga protivnika kojega želim pobijediti, a sad je to momčad za koju odgovaram. Mene sad zanima na koji način će se momčad adaptirati na moje zahtjeve i koliko brzo ćemo napraviti koheziju grupe. Hajduk ima dobar igrački kadar i siguran sam da ćemo se uspjeti vratiti na trag kvalitetnih igara i rezultata. Nisam radio u klubovima veličine Hajduka i nisam ni kvalitetom ni kvantitetom imao kadar kakav Hajduk ima.

O statusu Saida je kazao:

- Na razini kluba smo razgovarali o statusu svih igrača i klub je donio zaključak da želi sve staviti na raspolaganje, pa tako i Saida koji će početi rad s nama, a onda ćemo vidjeti kako svaki od njih ispunjava zahtjeve koji su pred njega postavljeni.

Na pitanje kako je došlo do Kopićeva angažmana Kos je odgovorio:

- To je naša zajednička odluka u kojoj je sudjelovao sportski direktor, njegov pomoćnik i voditelj Akademije.

Branco je o svom statusu kazao:

- Nakon razočaranja protiv Rudeša dao sam ostavku, a predsjednik me zamolio da ostanem i napravim tranziciju do imenovanja novog trenera. Također i sportskog direktora, ja sam profesionalac i moj odlazak je, što sam već govorio, najmanji problem.

O tome što je prevagnulo pri izboru trenera Kos je kazao:

- Perspektivnost i dugoročnost su prevagnule. Uvjeren sam da je odluka prava i ispravna. Uvjereni smo da će se on uklopiti u ono što tražimo.

Potom je konstatirano da je ovo sistem pokušaja i promašaja, s obzirom da je ovo već treći trener u Kosovu mandatu...:

- Ne možemo imati staklenu kuglu, a odgovoran sam ja. Apsolutno od odgovornosti ne bježim. Tražimo najbolje rješenje, ali potcrtat ću još jednom dugoročnost i nadam se da ćemo je s ovim trenerom dobiti - odgovorio je predsjednik.

Potom je predsjednik upitan postoji li neka druga poveznica, s obzirom da su Kopić i on rođeni u Osijeku: 

- Vaša pitanja su uvijek osebujna. Kopić i ja se nismo uspjeli nikad ni susresti dok nisam postao predsjednik Hajduka. To što nam je Osijek rodni grad možemo biti ponosni, ali nema nikakva druga poveznica između nas.

Upitan je i za mlade igrače, iz Hajduka je probrao lijevog bočnog Vrljička za Slaven Belupo...

- Izuzetno sam pozitivan prema Vrljičku i mislim da će visoko egzistirati u nogometu. Imam sliku mladih igrača Hajduka u B momčadi, ali tu ću prije svega obaviti razgovore s Oreščaninom i Despotovićem. To nećemo odraditi da bi skupljali poene. Gledat ćemo pravi tajming za uvođenje nekoga od njih i davanje prilike - kazao je novi trener Hajduka.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare