Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Oreščanin: Ničiji ego ne može biti iznad kluba

Oreščanin: Ničiji ego ne može biti iznad kluba

Hajduk sutra u 17.30 sati dočekuje Istru na Poljudu

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa u Osijeku pred Hajdukom je novi ispit. U 17. kolu Prve HNL sutra (17.30) na Poljudu gostuje Istra.

- Jako mi je žao što neće biti navijača. Iz te kože ne možemo, mislim da je to zadnja takva utakmica. Pokušat ćemo da to ne utječe na nas - rekao je u startu trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Osijek?

- Gledali smo utakmicu. Jedino mi je žao što nismo bolje reagirali kod primljenih golova. U pripremi smo željeli da nam i sreća da nešto. Drugo poluvrijeme me veseli, igrači su i u poluvremenu imali dobar govor tijela, to me veseli.

Je li Istra pravi protivnik?

- Statistika pokazuje da je Istra gostujuća momčad. Od 12 bodova deset su osvojili vani. Pripremit ćemo se na najbolji mogući način. To nam je treća utakmica u sedam dana, ali to mi je drago jer sam osjetio pozitivu i svlačionicu.

Situacija u momčadi?

- Imamo još jedan trening danas. Ne bih ništa komentirao.

Said?

- Znao sam da će to biti tema. Mislim da je vrijeme da se počnemo razgovarati na iskren način. Ničiji ego ne može biti iznad kluba. Krenuli smo vratiti klub na pravi put, tu ničiji ego ne smije biti iznad.

Mladi igrači?

- Pokazali smo put kojim ćemo ići. Vjerojatno će sutra biti rotacija, tu možda budu ispaštali mladi jer je ovo treća utakmica u tjedan dana. Pokazali smo da računamo na njih, ali moraju zaslužiti priliku radom i zalaganjem.

Hamza i Tudor?

- Oni su u kadru za Istru.

Koliko ste krivi za ispadanje u Osijeku, igra bez napadača?

- Ne bih se složio da smo igrali bez napadača.

Ljubić ili Blažević?

- Ljubić je na početku utakmice u Osijeku dobio udarac koji je možda utjecao na stvari koje su se dogodile na terenu. Vidjet ćemo danas nakon treninga.

Pobjeda protiv Istre je imperativ...

- Kao što sam naglasio pozitivno ozračje me puni optimizmom.

Suđenje, start na Ljubiću sličan onome na Duki početkom sezone?

- Nemam naviku komentirati suđenje. Nikad ne reci nikad, ali moja namjera je da ne komentiram suđenje. Generalno, meni je suđenje bilo OK.

Komentar Bradarića, na njegovu reakciju početkom susreta u Osijeku?

- Njegova reakcija je bila OK, ali želim kontroliranu agresiju.

Je li Said fizički spreman za igru?

- Formulacija spreman nije samo fizički, treba biti i ona druga strana. Mislim da sam bio dovoljno jasan prije.

Znači li to da neće biti u kadru za ovu utakmicu?

- Neće.

Koje su dobre i loše strane Istre?

- Istra mi se iskreno sviđala i vidio sam smisao dok ih je vodio Curro Torres. Činilo mi se da imaju dobar smjer. Novog trenera malo gledam, sigurno ih očekujem u defenzivnom bloku i kroz kontru će pokušati nešto napraviti.

Dugi niz trenera prije vas je pao jer je 'izgubio' svlačionicu. Vi ste očito krenuli odmah to rješavati?

- Danas smo točno deset dana. Došli smo s idejom. Uhvatit ćemo se individualno puno razgovora, pokušavamo u najkraćem roku doći do šire slike što je bilo prije. Svi imaju šansu se pokazati kroz rad i trening. Radna etika na treningu je dobra, nemamo prigovora na to, mislim da se to i vidi. Tko hoće vidi.

Caktaš?

- Ja osobno i moj stožer imamo dobro mišljenje o Miji Caktašu. Mislim da mu je potreban mir, mi ćemo to pokušati kroz razgovore dati. Mislim da može biti važan kotačić u našoj viziji što mi od Hajduka želimo.

Kakav će Hajduk biti?

- Treneri nisu bogovi, nego da igrači počnu ideje prenijeti na teren. U Osijeku sam nešto pokušavao vikati, kao da vodim B momčad. Ali, kada ima puno publike to ne prolazi baš. To smo iskomunicirali na poluvremenu. Sutra očekujemo bolju i prohodniju napadačkiju igru.

U Istri je Petar Bosančić..

- Imao sam priliku s njim surađivati u B momčadi. Krasan je dečko, dobar igračić, želim mu najbolje u karijeri.

Hajduk je često imao problema s probijanjem protivničkih bunkera...

- Upravo to će biti ono što će nas krasiti. Naš trenerski stožerski DNK je faza napada, mislim da ćemo tu napraviti pomak naprijed. Nadam se da ćete to vidjeti sutra - zaključio je Oreščanin.


Vaša reakcija na temu