Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Oreščanin: Ušli smo u kvalifikacije Europske lige i nadam se da Hajduk više nikad neće do zadnjeg kola čekati potvrdu plasmana u Europu

Oreščanin: Ušli smo u kvalifikacije Europske lige i nadam se da Hajduk više nikad neće do zadnjeg kola čekati potvrdu plasmana u Europu

'Mislim da smo na dobrom putu i da smo napravili dobre temelje za iduću sezonu'

Hajduk je slavio na Poljudu protiv Istre sa 4:1 nakon preokreta u drugom dijelu. Susret je prokomentirao strateg 'bijelih' Siniša Oreščanin.

- Vidjeli ste i sami dva oprečna poluvremena. Prvo poluvrijeme je bila vidljiva nervoza, gol koji smo primili i sve je bilo suprotno dogovoru. Nakon razgovora i rotacije u drugom dijelu smo odradili vrlo dobro i utakmicu usmjerili na svoj mlin.

Koliko je važnost utakmice utjecala na igrače?

- Mislim da je malo. Mi smo to kroz razgovor pokušali smanjiti. Oni su ljudi koji čitaju i vide neke stvari. Uvijek gledam kako će netko reagirati na stres. Njihova reakcija je bila dobra, a moja je bila loša. Zato se ispričavam za ovaj eksces na kraju utakmice.

Kako komentirate eksces sa Cvitanovićem?

- Mi ćemo to riješiti i ne bih to potencirao. Oni su najavljivali te žute kartone. Ne bih više o tome. Riješit ćemo to između sebe.

Dinamo?

- Probat ćemo kroz ovaj tjedan razgovarati i raditi. To je u principu lijepa utakmica jer se ne radi o plasmanu. Ušli smo u kvalifikacije za Europsku ligu i nadam se da se Hajduk više nikad neće do zadnjeg kola boriti za Europu nego to ostvariti ranije.

Prvo poluvrijeme?

- Nogometna utakmica je kao živa materija. Sve smo znali i pripremili te pogodili dobrih 80 posto kako će oni igrati. Jednostavno je bilo puno tehničkih pogrešaka i loših odluka. Meni kao treneru koji živi s njima je ovo bilo dobro iskustvo. Sretan sam i zadovoljan kako su reagirali.

Prve informacije o Bradarićevoj ozljedi?

- Nemam prvu informaciju, ali se nadam da nije ništa strašno. 

Imate li viziju momčadi za iduću sezonu?

- Odradili smo puno utakmica. Imali smo svoj plan od početka i svaka nam je bila kvalifikacijska. Znamo dobro kako je tko odreagirao i ova posljednja neće odlučivati o mjestima u ekipi.

Kad analiziramo polusezonu da ovo napravite u idućoj sezoni nedostajala bi vam pobjeda protiv Dinama za osvojiti prvenstvo...

- Ja bih to gledao poniznije. Mislim da smo na dobrom putu i da smo napravili dobre temelje za iduću sezonu. Sad treba samo nadogradnja na to. To su i dva tri pojačanja koja će se uklopiti. Pričekao bih s najavama o tim stvarima i nitko sretniji od nas da ponovimo ovo iz ove sezone. 

Nejašmić je postigao prvijenac...

- To je jedan simbol i nagradila ga je lopta. On je mladi igrač koji je u izgradnji. Ima sreću što je čovjek sistema. Radi stvari koje radio i u B timu. Ima sigurno malu sreću što zna sve cake i tako može skriti neke nedostatke. Stabilan je i rekao bih jedan od najstabilnijih mladih igrača. Razvija se dobro i razmišlja dobro.

Vaša reakcija na temu