Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Oreščanin na pitanje o Palaversi: Fenomenalni ste, ne odustajete

Oreščanin na pitanje o Palaversi: Fenomenalni ste, ne odustajete

Nema lake utakmice u ovoj ligi

Hajduk je na Poljudu slavio protiv Slaven Belupa sa 2:0. Ovako je utakmicu prokomentirao trener 'bijelih' Siniša Oreščanin:

- Kako smo rekli u najavama, čekala nas je neizvjesna utakmica. Definitivno smo imali pozitivan rezultat zahvaljujući Posavecu. Gyurcsa smo htjeli čuvati za drugo poluvrijeme i on nam je donio ono što nismo imali u prvom poluvremenu. Slaven Belupo je bio definitivno bolji protivnik u prvom djelu. Nakon razgovora u svlačionici momčad je dobro reagirala. Drugo poluvrijeme je bilo ogledalo kako bismo trebali izgledati. Sretan sam zbog pobjede. Ovakve utakmice grade samopouzdanje momčadi. Sretan sam zbog načina kako je momčad reagirala.

Rezultat bolji od dojma...

- Prvo poluvrijeme da, a u drugom dijelu je i dojam naše igre bio dobar. Znali smo što nas čeka u ovoj utakmici, da će igrati s petorkom iza, što nije lako probiti ako nemaš dobar plan. Imali smo ga drugo poluvrijeme.

Zamjena Gyurcsa i spuštanje Jurića na desnog bočnog...

- Za Gyurcsa smo imali plan, a Tudor se ozlijedio pa je Jurić uskočio na tu poziciju, to je bila zamjena koja se dogodi neplanirano.

Posavec se isticao svojim obranama...

- Oni su momčad koja ima svoj stil igre s dugim loptama. U prvom dijelu su imali dobru tranziciju, ali smo to riješili u drugom dijelu.

Palaversa, je li to bila taktička zamjena?

- Fenomenalni ste. Ne odustajete...

Zadnja utakmica sezone pred domaćom publikom...

- Pozvali smo navijače da dođu i odazvali su se. Mislim da smo ih drugo poluvrijeme zadovoljiti.

Što možemo očekivati do kraja?

- Nema lake utakmice u ovoj ligi. Samo se zna prvak i ništa više. Svi se za nešto bore. Drago mi je da je Rudeš jučer pobijedio. Oni su drugačija ekipa ovo proljeće i svi imaju s njima problema. Gledamo prema njima idući vikend i zaslužuju poštovanje kao sve momčadi u ligi.

Priprema za Rudeš...

- Napravit ćemo dva treninga i mislim da je to dovoljna priprema. Morat ćemo i rotirati. Mislim da je Ismajli dobio treći žuti danas. Sutra će se igrači odmoriti i dobiti slobodno.

Vaša reakcija na temu