Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Siniša Oreščanin: Ovo mi je velika čast, uvjerio sam se što Hajduk znači vama i ovom podneblju

Siniša Oreščanin: Ovo mi je velika čast, uvjerio sam se što Hajduk znači vama i ovom podneblju

Prva zadaća je podići samopouzdanje momčadi.

Hajdukov novi trener Siniša Oreščanin je rekao:

- Zahvalio bih predsjedniku i sportskom direktoru. Ovdje sam dvije godine i mjesec, uvjerio sam se što Hajduk znači vama i ovom podneblju, tako da mi je velika čast.

Upitan je koliko će mu biti teško kao dinamovcu na klupi 'bijelih'...

- Ne bih to posebno komentirao. Mislim da sam se u ove dvije godine saživio s klubom i ljudima u unutar kluba. Profesionalac sam koji radi svoj posao, zahvaljujem na prilici i nadam se da će sve ispasti kako je i zamišljeno.

Uslijedilo je pitanje je li komunicirao s Vulićem, pio kave...

- Kavu nismo pili, ali ja sam bio uvijek otvoren za suradnju. Mi smo komunicirali koliko treba što se tiče igrača. S moje strane je bila otvorena komunikacija. Sve što je A-tim želio što se tiče igrača, mi smo ispunjavali.

Još je kazao:

- Prva zadaća je podići samopouzdanje momčadi. Ljudi nisu stijene. Svaka utakmica nam je najbitnija, ne bih rezultatski gledao kroz ovaj dio. Ovo je tranzicijsko razdoblje da se počnu događati neke stvari, da bude baza domaćih igrača, ali to je složen proces. Od igrača koji čine prvu ekipu treba izvući najbolje do kraja polusezone. Ja sam čovjek koji prvenstveno vjeruje u trening i proces.

Upitan je osjeća li pritisak s obzirom da nema do sada prvoligaškog iskustva...

- Moram reći da se dosta brzo sve to dogodilo, nisam imao vremena osjećati pritisak. Dosta godina radim ovaj posao, zahvaljujem klubu na prilici, puno mi je značilo i ovih godinu i pol u Hajduku II, gdje sam spoznao što je Hajduk.

U stožer prve momčadi prebacuje trenere iz druge ekipe, Rosandu,  Budimira, trenera vratara Roguljića...

- Sigurno postooje rezerve u ovom kadru i želim najprije vidjeti što se događa unutar svlačionice da bih mogao djelovati. Mislim da se s unutarnjim rezervama može napraviti dobro do kraja polusezone.

Vaša reakcija na temu