Foto: Ivica Čavka
OTPAO OHANDZA Joan Carrillo: Znamo kako se suprotstaviti Dinamu i kako ih pobijediti!

OTPAO OHANDZA Joan Carrillo: Znamo kako se suprotstaviti Dinamu i kako ih pobijediti!

Nećemo igrati obrambenim sistemom, s njim se ne može dobiti utakmica

Evo što je kazao trener Hajduka Joan Carrillo uoči sutrašnjeg derbija protiv Dinama...

- Očekujemo pravi derbi s dosta borbe. Imam jako dobar predosjećaj i jedva čekam da utakmica krene. Nikad ne pripremam momčad za neriješen rezultat i stoga očekujem sva tri boda.

U prošlom međusobnom dvoboju Hajduk je doživio poraz na Poljudu...

- Nemaju više Fernandesa u momčadi, nego je tu Sammir. Međutim, mi znamo kako im se suprotstaviti i kako ih pobijediti. Sammir je više organizator, playmaker, igrač koji ima odličan posljednji pas, a Fernandes je više gol-igrač. Dinamo je dobro odradio tu zamjenu, izgubili su dobrog igrača, a vratili su reprezentativca u svoj sastav.

Hoće li se Hajduk postaviti u obrambenom ili napadačkom sistemu?

- Nećemo igrati obrambenim sistemom, s njim se ne može dobiti utakmica. Igrači imaju priliku pokazati svoju osobnost i znanje kroz ovu utakmicu, kroz derbi. Ona momčad koja želi pobijediti morat će napadati iz sve snage, s agresivnom obranom, ali ne grubim nasrtajima. To bi želio da pokaže moja momčad.

U prvom međusobnom dvoboju ove sezone na Maksimiru Hajduk je odigrao remi protiv Dinama...

- Gledao sam taj derbi već tri puta, pa čak i sinoć, dok je bila Europska liga. Pokazali smo onda kako se suprotstaviti Dinamu. Trebaš imati vjeru, biti discipliniran i bezobrazan. Ako fali jedna od te tri stvari teško je doći do bodova.

Kako komentirate 'slučaj Soudani'?

- Prije svega, nisam tu da donosim odluke o kaznama. Pripremam svoju ekipu, pripremam momčad za Dinamo sa Soudanijem ili bez njega. To ne mogu kontrolirati, a kada je tako onda me se to ni ne tiče. Nije da mi je svejedno, ali ne vodim računa o tome. Što se tiče kazne, mi smo bili najteže kažnjeni, kada smo dvije utakmice odigrali bez publike na svom terenu.

U posljednji trenutak je otpao Ohandza...

- Ohandzu je zaboljelo grlo, pokušao je trenirati s momčadi, doktori su ga pregledali. Na njemu se vidi umor, bit će nam teško bez njega. Treba ga postepeno vraćati jer već u srijedu imamo utakmicu. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare