Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Pavasović Visković: Hajduk je u 2015. godini ostvario operativnu dobit od 11 milijuna kuna, što je povijesni uspjeh!

Pavasović Visković: Hajduk je u 2015. godini ostvario operativnu dobit od 11 milijuna kuna, što je povijesni uspjeh!

Potpuno je jasno da je Šupraha jučer aludirao na podrijetlo mog oca. Ja se ne želim spuštati na tu razinu...

Nakon večerašnjeg sastanka Hajdukova Nadzornog odbora predsjednik Ljubo Pavasović Visković je rekao:

 - Raspravljali smo o financijskom rezultatu za 2015. i projekcijama za 2016. godinu. Najvažniji podatak je taj da smo ostvarili operativnu dobit u iznosu od 11 milijuna kuna, što je ključni pokazatelj cijele priče. Zaradili smo više nego što smo potrošili i to u onolikom iznosu kako se vjerojatno nije dogodilo u povijesti kluba - započeo je Pavasović.

O najavi za sljedeću godinu je kazao:

- Očekujemo porast prihoda za deset posto, a naš cilj je da udio od transfera u prihodima bude sve manji i manji. Tako očekujemo da će 2017. ili 2018. transferi biti izvanproračunska stavka, što znači da će klub biti samoodrživ bez da proda ijednog igrača.

Predsjednik NO se ne želi miješati u rad struke...

- Nitko od članova NO ne misli da zna o nogometu puno. To su pitanja za predsjednika Brbića i sportskog direktora Vučevića, koji su nam danas i iznijeli njihove projekcije za nadolazeći prijelazni rok - kazao je Pavasović, pa nastavio:

- Ove sezone sigurno još nećemo ići u neke velike kupovine. Imamo još neka dugovanja i dok se ona ne riješe nećemo ništa investirati u nove igrače.

Zanimljiva je i situacija oko Županijskog saveza, na čijem čelu je do daljnjega ostao Alojzije Šupraha...

- Potpuno je jasno da je on jučer aludirao na podrijetlo mog oca. Ja se ne želim spuštati na tu razinu, niti uopće to komentirati.

O željama za sljedeću godinu je kazao:

- Želim da Hajduk stasa kao samoodrživi organizam. Druga stvar koju želimo nastaviti je pozitivan trend kojega imamo prethodnih godina.

Na pitanje hoće li biti pojačanja u Upravi je odgovorio:

- Svi nogometni klubovi mahom u upravnom tijelu imaju jednog, dva ili tri čovjeka, pa nema razloga da i mi dovodimo neke nove ljude.

Još je nešto dodao o Vlajčevićevoj kazni:

- Nisam nikakav nogometni djelatnik, niti ću ikad biti. Imam svoj posao i sve što radim u nogometu bit će vezano uz Nadzorni odbor Hajduka.

Na kraju je prije ćakule s navijačima kazao:

- Bio bih jako sretan da navijači prestanu bacati baklje. Moramo učiniti sve da ih educiramo po tom pitanju jer konstantno plaćamo bespotrebne kazne.

Vaša reakcija na temu