Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Plivački maraton: Prvi 'Trofej Barbarinac' pripao Dinu Špadini iz KDP Split

Plivački maraton: Prvi 'Trofej Barbarinac' pripao Dinu Špadini iz KDP Split

U ženskoj konkurenciji slavila je Dina Levačić

U organizaciji mjesnog odbora Vranjic i Mladena Levačića, a pod pokroviteljstvom Grada Solina, u Vranjicu je održan prvi plivački maraton u dužini od 3,5 km pod nazivom 'Trofej Barbarinac'. U muškoj konkurenciji je pobijedio Dino Špadina, a u ženskoj Dina Levačić.

Na prvom maratonu se okupilo pedeset natjecatelja iz Dalmacije i BIH. Zbog zdravstvenih problema Ivo Duvnjak, plivač koji svake godine u čast Male Gospe pliva maraton u dužini od 10 km, morao je odustati na pola staze, Ivo je jedini plivač koji nije došao do cilja.

Nakon maratona organizator je osigurao i ručak za sve sudionike. Nagrade najboljima djelili su gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i predsjednik Mjesnog odbora Vranjica Nikola Perajica.

Glavni sudac plivačkog maratona Milivoj Miroslavac, međunarodni maratonski sudac, koji dolazi iz Omiša, kazao nam je da maraton u Vranjicu ima izvanredne uvjete bez velikih razlika u odnosu na druge maratone, te je pohvalio i profesionalnu organizaciju. Na kraju je zaželio organizatoru da ovaj maraton doživi dugovječnost.

Poredak 1. Plivačkog maratona 'Trofej Barbarinac'

Apsolutno muški

1. mjesto Dino Špadina (KDP Split)

2. mjesto Petar Matić (KDP Split)

3. mjesto Roman Richter

Apsolutno žene

1. mjesto Dina Levačić (KDP Split)

2. mjesto Domina Kljaković - Gašpić (KDP Pošk)

3. mjesto Vanesa Stipanov

Vaša reakcija na temu