Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pogledajte koja sve nogometna imena povezuju Hajduk i Solin

Pogledajte koja sve nogometna imena povezuju Hajduk i Solin

Lovre i Nikola Kalinić, Jeličić, Andrijašević, Kovač, Bogdan, Miljuš, Đolonga, Hibić, Vučko, Gabrić...

Uoči osmine finala Kupa između Solina i Hajduka pokušali smo izdvojiti igrače i trenere koji povezuju ova dva kluba:

Živko Drašković: Nastupao je za Solin tridesetih godina prošlog stoljeća, a onda je prešao u Hajduk, za kojega je debitirao 1934. godine, a igrao je i 1938. godine. Bio je dio momčadi Hajduka koja je tijekom Drugog svjetskog rata igrala utakmice na Visu i u Italiji. Na Visu je i obnašao dužnost tajnika 'bijelih'.  

Ivica Kalinić: Bio je igrač Hajduka i Solina, ali također trener i sportski direktor obje momčadi. Hajduka je s klupe vodio u samo jednoj utakmici, u uzvratu protiv Žiline. 

Lovre Kalinić: Počeo je kao dječak u Solinu, a onda je prešao na Poljud. Danas je kapetan Hajduka, najbolji vratar 1. HNL i hrvatski reprezentativac. Po zadnjim vijestima, neće braniti u Kupu uz Jadro.

Nikola Kalinić: Solinjanin, rodom iz Rupotina, ali nikada nije bio član solinskog kluba. Njegov transfer u Blackburn od 7,5 milijuna eura i danas je rekordan za Hajduk, Kalinić je efikasan u Fiorentini i zaslužuje puno bolji tretman u reprezentaciji.  

Joško Jeličić: Odrastao je u Solinu i karijeru počeo u klubu uz Jadro. Za Hajduk je ukupno odigrao 158 utakmica, te osvojio Kup Jugoslavije 1991. godine protiv Crvene zvezde u Beogradu i prvo prvenstvo Hrvatske 1992. godine. 

Stipe Andrijašević: Za Hajduk ima čak 310 nastupa. Igrao je standardno osamdesetih, ali i u onoj čuvenoj sezoni 1994/95, kada je Hajduk osvojio prvenstvo, Kup i igrao četvrtfinale Lige prvaka. U skupini je zabio i dva gola, Steaui i Benfici. Pri kraju karijere je nastupao za seniore Solina. 

Franko Andrijašević: Stipin sin, odrastao je u Solinu, ali nikad nije igrao za klub uz Jadro, nego je cijeli omladinski pogon prošao u Hajduku. Bio je također i član prve momčadi 'bijelih', odakle je otišao u Dinamo za 700.000 eura odštete. Danas je standardni prvotimac Rijeke.

Grgica Kovač: Bio je igrač Solina, ali i trener koji je prošle sezone ušao s klubom u 2. HNL i osvojio Županijski kup, što je i omogućilo Solinu da dođe do utakmice s Hajdukom. Za 'bijele' ima upisanih 118 nastupa, a vrhunac karijere bio mu je što je kao član početnih 11 osvojio Kup protiv Zvezde 1991. godine.  

Joško Španjić: I dan danas živi u Solinu, ali nije igrao uz Jadro. Za Hajduk ima čak 206 nastupa i to u periodu od Torina 1985. godine, pa sve do osvajanja prvenstva 1994. godine. Na Poljudu je bio pomoćnik Poklepoviću, Reji, te u prošloj sezoni Buriću, a sada vodi mladu momčad Al Aina. 

Franko Bogdan: Podrijetlom je iz Rupotina, jednako kao Nikola Kalinić i nogometni kroničar Jurica Gizdić. Prošao je omladinski pogon Solina, gdje je dugo bio igrač, a kasnije i trener. Za Hajduk je odigrao 31 utakmicu. U Solin se vratio i pri kraju karijere, nakon povratka iz Njemačke.

Frane Poparić: On je bio Hajdukov junior, pa je posuđen Solinu. Na Jadro se nekoliko puta vraćao, a za Hajduk ima upisan jedan nastup, na utakmici Hajduk - Partizan 1977. godine, kada je ušao umjesto Zlatka Vujovića.

Branko Miljuš: Za Solin je nastupao jednu drugoligašku sezonu, a za Hajduk je nastupio u 357 utakmica. Jedini je igrač koji je nosio dres kluba s Jadra, a kasnije i igrao za reprezentaciju Jugoslavije, gdje je upisao 14 nastupa.

Drago Ćelić: On ima tri nastupa za reprezentaciju Hrvatske, od kojih je jedan u onoj prvoj povijesnoj utakmici, a za Hajduk je ukupno u službenim i prijateljskim utakmicama upisao čak 417 nastupa. Za Solin je odigrao dvije drugoligaške sezone.

Velimir Romac: Igrao je za Solin kada se ulazilo iz Treće u Drugu ligu, pa onda i prvu drugoligašku sezonu. Potom je prešao u Hajduk, gdje je u sezoni 1982/83 upisao dva službena prvenstvena nastupa, protiv Vardara pa Vojvodine.

Robert Juričko: Za Solin je odigrao dvije drugoligaške sezone, a prethodno je bio član Hajduka. U prvih jedanaest 'bijelih' bio je i u onoj utakmici protiv Crvene zvezde kad je objavljeno da je umro Tito. 

Danijel Vušković: Bio je velika nada Hajduka, gdje je i nastupio za prvu momčad u vrijeme kada je trener bio Slaven Bilić. Puno je duže igrao za Solin, gdje je bio i član momčadi u vrijeme kada su se igrale kvalifikacije za Prvu ligu s Marsonijom. Danas radi kao trener u Hajdukovu omladinskom pogonu.

Zoran Vujčić: Također je bio član drugoligaškog Solina, gdje je u 24 nastupa zabio 6 golova. U sezoni 1980/81 upisao je šest prvenstvenih nastupa za Hajduk. 

Ivo Šeparović: Igrao je za drugoligaški Solin u periodu od 1981. do 1983. godine, gdje je u 19 nastupa zabio tri gola. Za Hajduk ima 28 nastupa, a na Poljudu je bio i pomoćni trener u prvoj momčadi Miši Krstičeviću.

Darko Dražić: Nastupao je za Solin u Drugoj ligi, a potom je dugo godina igrao za Hajduk. Igrao je za Hrvatsku prvu povijesnu utakmicu protiv SAD-a.

Joško Duplančić: Iako je Splićanin, puno je dublji trag ostavio u Solinu, gdje je nekoliko sezona bio najstandardniji igrač. Za Hajduk je u sezoni 1976/77 upisao 17 prvenstvenih nastupa.

Mirsad Hibić: Standardni Hajdukov stoper iz Lige prvaka ima ukupno 148 nastupa za Hajduk, a prethodno je jednu sezonu proveo na posudbi u Solinu. U sezoni 1992/93 upisao je 21 prvenstveni nastup za Solin i zabio čak 7 golova.

Giovanni Rosso: Za Hajduk je zaigrao na kraju karijere, skupivši ukupno 13, što službenih, što prijateljskih nastupa. Solin je bio klub koji ga je lansirao prema velikoj karijeri, u sezoni 1991/92 je u 16 nastupa postigao 8 golova. 

Luka Vučko: Bio je iz Hajduka na posudbi u Solinu u vrijeme kada se momčad s Jadra pod Ivanom Pudarom borila za vrh. Kasnije je bio standardni stoper na poljudu, a s Hajdukom je osvojio prvenstvo 2004/05, nakon kojega 'bijeli' još čekaju na titulu prvaka. 

Goran Šušnjara: Bio je član Solina, za kojega je nastupao na kraju karijere. Za Hajduk ima ukupno čak 154 nastupa, a odigrao je neke od najvažnijih europskih dvoboja početkom osamdesetih godina.

Tonći Gabrić: Bio je najbolji prvotimac Hajduka u čuvenoj sezoni Lige prvaka. Čast obranjenom jedanaestercu protiv Prosinečkoga, ali Gabrić je u sezoni 1994/95 branio u životnoj formi. Punih 14 godina prije toga proveo je jednu sezonu u Solina, gdje je branio osam utakmica. 

Drago Gabrić: On je kao igrač Hajduka bio na posudbi u Solinu. Kasnije će se Drago vratiti na Poljud i postati standardan prvotimac, a kao ljubimac navijača je i dobio trofej 'Hajdučko srce'.

Mirko Hrgović: Još jedan igrač koji je dobio navijački trofej 'Hajdučko srce'. On je igrao za Solin, a kasnije će preći na Poljud, gdje je odigrao 96 utakmica u dresu Hajduka.

Adrian Aliaj: Na zalazu karijere je ordinirao po lijevom boku uz Jadro, a u sezoni 1997/98 ima upisana tri prvenstvena nastupa za Hajduk. Danas se bavi nogometnim menadžerstvom.

Stanko Poklepović: Trenerska legenda, u dva navrata je bio trener Solina, a čak četiri puta je preuzimao Hajduka. Na Poljudu je vodio 'bijele' s generacijom 1985/86 godine, zatim 1991/92, pa 2009/10, te kratko na proljeće 2015. godine. Bio je i izbornik hrvatske reprezentacije.

Ivan Pudar: Jedan od najupečatljivijih trenera Solina, dugo je klub s Jadra držao u samom vrhu Druge lige, a vodio je momčad i u onim čuvenim kvalifikacijama protiv Marsonije. Naravno da je puno dublji trag ostavio u Hajduku, gdje je branio i u čuvenoj utakmici četvrtfinala Kupa prvaka protiv Hamburgera, a bio je i reprezentativac bivše države. Bio je i trener Hajduka.

Mićun Jovanić. Hajdukova legenda sedamdesetih godina pri kraju karijere je došao u Solin kako bi pomogao klubu s Jadra kao novom drugoligašu. Član Hajdukove zlatne generacije, koji je najslavnije trenutke prošao pod Tomislavom Ivićem. 

Frane Obilinović: Igrao je za Solin, a ima i 12 prvenstvenih nastupa za Hajduk u sezoni 1972/73. Njegov sin Romano također je nastupao za Solinjane, ali nikad nije upisao službeni nastup za Hajduk, pa ne spada u ovu priču.  

Stanko Mršić: Po istom kriteriju niti Mršiću ovdje nije mjesto, ali ipak ćemo notirati da je trener koji je vodio najviše prvenstvenih utakmica u HNL-u bio igrač Solina, a za Hajduk je nastupio na Trofeju Marjan, čak i u čuvenom dvoboju protiv Cosmosa.

Igor Jelavić: Bio je igrač Solina, a za Hajduk ima 12 službenih nastupa u sezoni 1988/89. Njegov sin Mario danas je glavna napadačka uzdanica Solina, a i on ima upisan jedan službeni nastup za prvu momčad Hajduka. I to u dvoboju protiv Zadra.

Ivan Režić: Režići su Solinjani, a Ivan je upisao 13 nastupa za Hajduk. Bijeli dres je 33 puta oblačio Ante Režić, koji je zadnji veliki nastup imao protiv Dinama Bukurešt u Rumunjskoj, u kvalifikacijama Europske lige.

Janko Janković: U sezoni 1983/84 upisao je dva nastupa za Hajduk, a prethodno je kao junior s Poljuda bio posuđen Solinu. 

Denis Putnik: Zenit karijere proživljava u veteranskim danima, gdje je uz Ivicu Mornara najbolji igrač 'bijelih'. Nastupao je za Solin, a upisuje i tri prvenstvena nastupa u Hajdukovoj šampionskoj sezoni 1993/94, a također i dvije sezone kasnije.

Tonći Martić: Za Hajduk je odigrao zadnju utkmicu 'bijelih' u prvenstvima Jugoslavije, u kojoj su 1991. godine pobijedili Proleter iz Zrenjanina sa 3:2. Sezonu 1992/93 proveo je u Solinu. Danas je uspješan nogometni menadžer.

Mate Baturina: Dvije sezone na početku karijere je proveo u Solinu, a dvije je i odigrao za Hajduk. Bio je najbolji strijelac 'bijelih' u prvenstvu 1999/00 sa 13 postignutih golova.  

Vedran Madžar: Samo je jednu sezonu proveo u Solinu, a rijetki pamte da je za Hajduk upisao 9 nastupa u prvenstvenim utakmicama. Bilo je to u sezoni 1996/97 kada je trener bio Ivan Buljan.

Ivan Čubretović: Igrao je za Solin u sezoni 1999/00, gdje je upisao 21 nastup. Nastupio je i u jednoj prvenstvenoj utakmici za Hajduk. Bilo je to 1995. godine u Kranjčevićevoj protiv Zagreba.

Tonći Pirija: Igrao je za jaku generaciju Solina, koja je godinama bila u vrhu Druge lige. Za Hajduk je nastupao u sezoni 1997/98, pa opet 1999/00.

Vedran Celiščak: U sezoni 2000/01 je jednu polusezonu igrao za Solin, gdje je upisao 16 nastupa, a drugu za Hajduk, gdje će odigrati ukupno četiri prvenstvene utkmice. 

Mario Božiković: U sezoni 1993/94 je igrao za Solin. Kasnije će u dresu Hajduka skupiti ukupno 36 nastupa. Igrao je na mjestu desnog bočnog.

Ivan Jerković: Nećak Jurice Jerkovića proveo je jednu sezonu u Solina. Ukupno je odigrao 33 utakmice za Hajduk, kad ubrojimo i sve prijateljske.

Jurica Puljiz: Igrao je jednu sezonu na posudbi u Solinu, a skupio je i ukupno 57 nastupa za Hajduk.

Filip Marčić: Igrao je za Hajduk u sezoni 2005/06, a u Solinu je proveo protekle dvije sezone. Bio je član momčadi koja je osvojila Županijske Kup, a prije nepuna dva mjeseca se razišao s klubom s Jadra.

Vjeko Tomić: Branio je jednu sezonu za Solin, jedinu koju je vratar Višić proveo u Mosora. Kasnije će biti vratar Hajduka. 

Dante Stipica: Danas je pričuva Lovri Kaliniću, ali moguće je da će u Kupu i braniti. Bio je na posudbi u Solinu, gdje je više grijao klupu nego branio.

Zoran Roglić: U dva navrata je igrao za Solin i skupio ukupno 56 nastupa. Za Hajduk je odigrao dvije prvenstvene utakmice u šampionskoj sezoni 2004/05. Na Poljud je došao zajedno s braćom Vitaić iz Mosora.

Nenad Vučković: Ovaj korpulentni veznjak je igrao u veznom redu Solina, da bi u sezoni 2004/05 došao u Hajduk. Ušao je s klupe u odlučujućoj utakmici za naslov prvaka protiv Intera u Zaprešiću.

Zlatko Runje: Bio je izvrstan u Solinu, baš je dominirao među vratnicama. Dobio je priliku i u Hajduku, ali taj dio karijere mu je nažalost obilježila jedna pogreška, ne treba ni spominjati koja... Danas radi u Hajduku kao trener vratara.

Vlatko Đolonga: Malo tko pamti da je u sezoni 1995/96 upisao 12 nastupa za Solin. Đolonga je jedan od najtrofejnijih igrača Hajduka u novijoj povijesti, osvojio je prvenstva 2000/01, 2003/04 i 2004/05, pa je možda i najveće iznenađenje Hajdukova albuma za sličice bilo što je njegova izostala.

Ima još...

Boško Anić: U sezoni 1994/95 bio je igrač Solina, a kasnije će uz Jadro biti i trener. Hajdukov dres je oblačio ukupno 31 put.

Stipe Balajić: Bio je prvotimac Hajduka, a kasnije i trener Solina.

Leo Lemešić: Bio je trener Solina 1933. godine, pa opet 1948/49, a velika je Hajdukova legenda, u bijelom dresu ima 491 nastup.

Ljubo Kokeza: Desni bek hajduka iz slavne generacije 1950. bio je trener Solina u sezoni 1974/75.

Miroslav Brkljača: U Solina je dugo bio trener, od 1966. pa do 1970. godine i kasnije se opet vraćao, a za Hajduk ima 401 nastup.

Šime Poduje: Igrao je za Hajduk 226 puta, a kasnije je bio i tajnik kluba. Bio je i trener Solina.

Mario Osibov: Bio je trener Solina i igrač Hajduka. U prošloj je sezoni vodio Hajduk II.

Ozren Cina Nedoklan: Bio je trener Solina u sezonama 1956/57 i 1957/58, a ima 3 nastupa za Hajduk.

Stane Krstulović i Miljenko Batinić: zajednički su vodili Solin u sezoni 1963/64, a obojica su bili dio slavne Hajdukove generacije iz pedesetih godina.

Milo Nižetić: Branio je za Hajduk i bio je trener Solina.

Ivan Katalinić: Bio je početkom devedesetih trener vratara u Solina (pamte ga Zenga i Uvodić), a jedna je od najtrofejnijih osoba u povijesti Hajduka.

Vinko Begović: Ima 13 službenih nastupa za Hajduk u sezoni 1966/67, a bio je trener Solina u sezoni 1995/96.

Vaša reakcija na temu