Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pogledajte koliko se navijača okupilo nakon objave o stečaju Medveščaka, budimo ponosni na sve momke koji su se okupili pred Banovinom!

Pogledajte koliko se navijača okupilo nakon objave o stečaju Medveščaka, budimo ponosni na sve momke koji su se okupili pred Banovinom!

Oko Medvešćaka se vrtila jaka marketinška priča, svi oni su podržavali klub dok je ostvarivao solidne rezultate

Danas je objavljeno, doduše ne službeno od strane kluba, da je KHL Medvešćak odigrao svoju zadnju utakmicu u EBEL ligi. Klub navodno ide u stečaj. Klub koji ima preko 20 titula prvaka, koji je igrao jaku KHL ligu. Klub koji je prije 5-6 godina punio Zagrebačku Arenu bez problema.

Oko Medvešćaka se vrtila jaka marketinška priča. Namjerno neću navoditi imena sponzora jer to nisu zaslužili (pivari, naftna industrija, automobilska industrija, maloprodajni lanci, ossiguravatelji). Svi oni su podržavali klub dok je ostvarivao solidne rezultate. Danas nema nikoga.

Navijači su kupovali dresove, kape, šalove... Nacionalne televizije su prenosile utakmice, reklame su išle u prime time-u. Uprava (vlasnik) je donjela odluku da će se natjecati u jakoj KHL ligi. Očito su se precjenili. Danas ispadaju iz EBEL lige.

Nakon objave o stečaju kluba rijetki vjerni navijači su pokušali organizirati doček igrača. Htjeli su pokazati da je njima klub više od komada papira na kojem će biti potpisan stečaj. Poziv na okupljanje je objavljen u mnogim grupama na društvenim mrežama. Rezultat akcije vjernih navijača je vidljiv na fotografiji ovog posta. Zagrebe, srami se!

Danas sam tužan zbog svog prijatelja koji je zajedno sa svojom obitelji preplatnik već dugi niz godina. Zbog čovjeka s velikim Č. Čovjeka koji svoj klub voli svim srcem, čija djeca prate klub na gostovanjima, djeca koja od svoje druge godine idu na utakmice. Robert, imaš moje veliko poštovanje. Tuga i ponos.

S druge strane strane - PONOS! Ponos na sve one momke koji su se, kada je moj klub bio u sličnoj situaciji, okupili pred Banovinom i izborili da se klub ne uništi. Na sve one koji su izabrali teži put. Put istine i poštenja. Na one koji su napisali Kodeks i na one koji ga se drže.

Ponosan sam na sve one koji su svojim volonterskim radom omogućili da se danas za nadzorni odbor kuba glasa na demokratskim izborima. Dvokružno! Elektronski! Na svih 37245 članova koji su i ove godine uplatili članarinu. Posebno sam ponosan na 5000 članova koji su sudjelovali na izborima u prvom krugu. Na sve one koji pišu povijest kluba na način koji na ovim prostorima nije zabilježen.

Ponosan sam na one koji sudjeluju u projektima 'Ili jesi ili nisi' i 'Za sva vrimena'. To su ljudi koji će osigurati da nam se nikada ne dogodi situacija u kojoj jedna osoba odlučuje o tome hoće li klub opstati ili neće. O tome odlučujemo sami. Svaki od vas.

Za kraj pogledajte fotografiju, jer upravo se toliko navijaća okupilo i zapitajte se želite li da vaša djeca sutra ovo dožive. Ako ne želite 15.12. 2018. je dan odluke.


Vaša reakcija na temu