Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POTPISALI RASKID Tihomir Bulat: Dvije godine rada u Hajduku najveće su mi priznanje u dosadašnjoj karijeri

POTPISALI RASKID Tihomir Bulat: Dvije godine rada u Hajduku najveće su mi priznanje u dosadašnjoj karijeri

Zahvaljujem se svim dragim ljudima s kojima sam surađivao na terenu i izvan njega

Hajduk i Tihomir Bulat jutros su potpisali raskid ugovora. Bulat je bio trener vratara prve momčadi dvije godine, sve dok momčad nije preuzeo Siniša Oreščanin, kada je brigu o čuvarima mreže preuzeo Ivica Roguljić. Nakon odlaska s Poljuda Bulat nam je rekao:

Moguće i najveće priznanje za mene kao trenera u dosadašnjoj karijeri je bilo to što me Hajduk želio u svojim redovima. Koliko god da sam u nogometu neprekidno od djetinjstva ove dvije godine su za mene bile jedno novo iskustvo. Radio sam s tri različita trenera, dva sportska direktora i praktički 7 vratara je stalo na gol prve momčadi. Naučio sam dosta toga i postao još bolji trener. Zahvaljujem se svim dragim ljudima s kojima sam surađivao na terenu i izvan njega i na ukazanom povjerenju. Vrlo brzo sam osjetio gostoprimstvo i toplinu kojoj se nisam nadao na dolasku. 

Upitali smo ga i o raskidu... 

- Kada sam dolazio sportski direktor i predsjednik su imali dugoročne planove sa mnom, ali nogomet je takav, pogotovo kod nas gdje se stvari brzo promijene. Kome je lako kad ostane bez posla, ali nitko od nas nije pretplaćen na radno mjesto u Hajduku. Nastavljam učiti, raditi na sebi i vjerujem da će to kao i do sad donijeti novi klub, nove vratare i rezultat. Ne žalim niti trena što sam prije dvije godine odabrao Hajduk umjesto inozemstva.

Došao je iz RNK Splita, gdje je dugo trenirao vratare, a zanimljivo je bilo čuti što je zatekao i što ostavlja u Hajduku...

- Iz Hajduka je u tom trenutku otišao moguće i najbolji igrač, kapetan Lovre Kalinić te je iz postojećeg kadra trebalo nadomjestiti njegov odlazak. To proljeće i ljeto pod trenerom Carillom je cijela momčad izgledala posebno dobro, a mogu kazati da su i vratari na čelu sa Stipicom bili na visokoj razini. Kasnije je čudesno iskočio Letica koji se nedugo zatim prodao. Puno se golmana promijenilo, što je dosta izazovno jer taman uspostavite povjerenje i počnete raditi na korekcijama i razvoju kad se dogodi promjena, ali posao trenera nije voditi sportsku politiku nego reći svoje mišljenje, ali i prilagoditi se klupskim odlukama. Danas Hajduk ima dobre vratare i Roguljića kao jako dobrog trenera vratara kojeg izuzetno cijenim. Doživljavam ga kao starijeg kolegu s kojim sam kroz ovaj period, ali i prije Hajduka jako dobro surađivao i razmjenjivao iskustva te, ako bih volio da moj sin, koji je vratar s ikim trenira, onda je to on. Želim Hajduku da uhvati Europu, vjerujem da to mogu. 

Žali li za ičim... 

- Svi se bavimo ovim poslom sa željom da dignemo neku 'kantu'. Vjerovao sam lani da možemo do titule. Bili smo u dobrom nizu,  imali smo momčad koje su se bojali i osjećao sam da smo bolji na terenu. Bili smo blizu u prvenstvu, a pogotovo u Kupu, ali očito ću još pričekati na to.

Vaša reakcija na temu