Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Povodom Dana državnosti u Njemačkoj napravljen mozaik s grbovima Hajduka i Dinama

Povodom Dana državnosti u Njemačkoj napravljen mozaik s grbovima Hajduka i Dinama

Oni su, radeći godinama po svijetu, ostali vjerni svojim klubovima

Na Dan državnosti Republike Hrvatske iz njemačkog grada Leonberga stigla nam je priča o zanimljivom mozaiku. Djelo je to, gotovo umjetničko, 40-godišnjeg Dejana Viška iz Križevaca koji se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj. Ukrasnim kamenjem u boji oslikao je šahovnicu i grbove nogometnih klubova Hajduka i Dinama te njemačku zastavu.

Kao strastveni navijač Dinama svojim je mozaikom želio poslati poruku. Ogorčen je sramotnim ponašanjem pojedinaca, kako u krovnim institucijama hrvatskog sporta, tako i u sportu. Općenito, žali zbog stanja u domovini, ali se nada boljemu. Taj njegov stav dijeli i njegovi radni kolega i sustanar, vatreni navijač Hajduka Miroslav Pranjić iz Solina. Obojica smatraju da se može navijati za različite klubove i nositi različite dresove, a ne biti neprijateljski raspoloženi jedni prema drugima.

Oni su, radeći godinama po svijetu, ostali vjerni svojim klubovima. Ali uz svoju klupsku pripadnost ističu i ljubav prema nogometnoj reprezentaciji i hrvatskoj domovini. Dodaju kako u tvrtku 'Gramont-Drenova' za koju rade dolaze ljudi iz raznih hrvatskih gradova. Primjerice, njihovi sustanari su još Srećko Matić iz Slavonskog Broda i Darko Mikić iz Valpova. U šali dobacuju da su im i šefovi, kao  i oni, iz različitih krajeva: jedan sa sjevera, a drugi s juga Hrvatske.

Autor mozaika sa smiješkom kaže kako mozaik ne bi nikad 'zriktal' ni 'pofarbal' da nisu ostali bez kabelske televizije. Tako je sve svoje slobodno vrijeme iskoristio za dovršiti mozaik do Dana državnosti. Kako je ove godine 25. lipnja pao na nedjelju, na proslavi blagdana uz kotlovinu okupilo se nekoliko Dejanovih i Miroslavovih radnih kolega.

 

Vaša reakcija na temu