Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela Predsjednik Hajdukovog NO-a Marasović: Pozitivan trend poslovanja kluba počeo je uvođenjem novog modela upravljanja

Predsjednik Hajdukovog NO-a Marasović: Pozitivan trend poslovanja kluba počeo je uvođenjem novog modela upravljanja

Početkom tog modela su se počele rješavati tužbe i vraćati dugovi, a u zadnje vrijeme i značajno ulagati u infrastrukturu

Za stav oko prekjučerašnje odluke Gradskog vijeća vezano za izvršavanje njihovih obveza prema Hajduku upitali smo i predsjednika Nadzornog odbora kluba Slavena Marasovića:

- Gradsko vijeće Grada Splita Hajduku nije izbrisalo niti oprostilo dug jer Grad Split se prema ugovoru o koncesiji iz prosinca 2008. godine obavezao ulagati u stadion na Poljudu. Takvo ulaganje od strane Grada se u proteklih devet godina dogodilo svega jednom, a u međuvremenu je sve troškove ulaganja u održavanje stadiona isključivo snosio Hajduk, unatoč u početku i teškoj financijskoj situaciji kroz koju je klub prolazio. Osim tog ulaganja postoje i drugi dugovi: Grad se u zadnje vrijeme, od 2017. obavezao ulagati u omladinski pogon, dug vezan za najam stadiona za održavanje Ultra Europe festivala. Korištenjem ovakvih tvrdnji u javnosti se stvara dojam o tome kako je Grad Split Hajduku poklonio sredstva na teret svojih građana i drugih proračunskih korisnika, dok je zapravo riječ o normalnom izvršavanju obveze Grada Splita prema Hajduku, kao jednog od suvlasnika, odnosno većinskog vlasnika kluba - kazao je Marasović te naglasio:

- Ono što treba naglasiti da je pozitivan trend poslovanja kluba, odnosno oporavak počeo uvođenjem novog modela upravljanja zahvaljujući udruzi Naš Hajduk u dogovoru s Gradom. Početkom tog modela su se počele rješavati tužbe i vraćati dugovi, a u zadnje vrijeme, uz vraćanje dugova i značajno ulagati u infrastrukturu te druge segmente kluba. Upravo dio tih ulaganja su prekjučerašnjom odlukom Gradskog Vijeća Grada Splita priznata kao iznos koji će se odbiti od preostalog dugovanja Hajduka prema Gradu Splitu. Iz svega navedenog je vidljivo da se ovaj model upravljanja pokazao učinkovitim kako za klub tako i za Grad kao njegovog vlasnika. Hajduk je dobio kvalitetnije uvjete za rad i podlogu za razvoj, a nakon dugo vremena polaganim rastom i tvrtku koja danas pozitivno i sve stabilnije posluje dobija Grad, odnosno u konačnici, vraćanjem cjelokupnog kredita i svih kamata i građani grada Splita.

Vaša reakcija na temu