PRIČA IZ PAPANDOPULOVE Nenad Pralija: Huljaj je prva liga momak, brat mu je veliki hajdukovac, cijela obitelj je super

PRIČA IZ PAPANDOPULOVE Nenad Pralija: Huljaj je prva liga momak, brat mu je veliki hajdukovac, cijela obitelj je super

Tata mu je s Kosova, a on i brat su se rodili ovdje. Pravi Splićani - kaže susjed Jakov

Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj odrastao je na Trsteniku, u Papandopulovoj ulici. I danas je to kvart u kojem se mogu vidjeti djeca kako na platou 'udaraju balun'. Na istoj adresi još živi njegov brat Dane s obitelji. 

- Danin brat predsjednik Hajduka?! Ma, je li to moguće? - pita nas umirovljenik Jakov.

Živi u istom neboderu, susjedi su gotovo cijeli život.

- Tata mu je s Kosova, a on i brat su se rodili ovdje. Pravi Splićani. Da je i čovjek rođen u našem gradu na čelu Hajduka, ako neću dočekat da bude jedan od kolina - kaže.

Malo je, kaže, viđao Jasmina, dobro dijete je bio, škola i balun njegovi gušti. Živio je tu do fakulteta, a poslije diplome je odselio u Rijeku. Pametan je, kaže, baš jedno pametno dite.

- U stanu sada živi Dane, a otac je u Strožancu napravio kuću i živi tamo - završio nam je obiteljsku povijest Jakov.

Vratio se u svoju mladost i kada je kao vojnik JNA gotovo robijao zbog Hajduka. Evo crtica, da ostane kao zalog bivšem mu susjedu, dječaku koji je na čelu simbola grada. Našao mu je, naime, major zastavicu voljenog kluba i htio je uzeti. E, ne može. Nastala je svađa i poslan je na raport kod pukovnika.

- Ne, druže, ne da navijan za Hajduk, za Hajduk se živi - rekao sam pukovniku.

Bio je pukovnik iz Graba, razumio je...

U superlativima nam govori i Karlo, prvi susjed sa zadnjeg kata.

- Jako sposoban mali! Krasna familija! Vidilo se na njemu odmah da će uspjeti. Nisam mislio da će u Hajduka, je igrao balun, ali kad je izabrao školu mislio sam da je to kraj veze s nogometom - govori.

Ne sumnja da će uspjeti napraviti nešto kao predsjednik.

- Takav je karakter - podvukao je.

A samo 50-ak metara dalje uz Jasmina Huljaja odrastao je Nenad Pralija. Zajedno su odrasli, igrali balun, kao učenici i mladi talenti branili boje svoje osmoljetke koja se tada zvala Vinko Paić - Ožić, potom Trstenik.

Prisjetio se Prale i Vinka Marače, za tren su proletjele slike iz djetinjstva... Dok je Jasmin u Rijeci počinjao karijeru uspješnog poslovnog čovjeka, kažimo, Neno je izabran za Hajdučko srce. Dvije godine zaredom. 

- Prva liga momak, brat mu je veliki hajdukovac, ma cijela obitelj je super. Rasli smo skupa i odgajali se. On je u jednom trenutku izabrao školovanje umjesto nogometa i svaka mu čast na svemu što je postigao. Želim mu svu sreću, baš mi je drago da je došao! - iskreno je oduševljen Pralija.

Dodajmo na kraju da su se jedna Splićanka i Splićanin u Zagrebu tijekom studentskih dana intenzivno družili s Jasminom, Ojdana i Robert.

- Odličan momak! Imali smo zajedničkog prijatelja Zorana, izlazili, malo i bančili i uživali u izlascima, ali je sve svoje obaveze izvršavao. Odličan student, nešto malo prije mene je diplomirao, i od tada ga nisam vidio osim jednom slučajno. Ali ne čudi me njegova karijera i uspješnost čega god da se dotakne. Iznenadio me dolazak u Hajduk, ali ne sumnjam da će uspjeti u zacrtanome - kaže nam Robert.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare