Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIČA IGRAČA KOJI STIŽE U HAJDUK: Okušao se u Juventusu i Torinu, a protekla polusezona u Aluminiju bila mu je najbolja u karijeri!

PRIČA IGRAČA KOJI STIŽE U HAJDUK: Okušao se u Juventusu i Torinu, a protekla polusezona u Aluminiju bila mu je najbolja u karijeri!

U potrazi za minutažom u seniorskom nogometu otišao je u Sloveniju

Francesco Tahiraj prve je nogometne korake napravio u Torinu. Ali, ne u Torinu ili Juventusu, već u CBS Milanu, akademiji koja surađuje s Milanom. Kada je imao deset godina zapeo je za radar Juventusa. Bivši talijanski reprezentativni branič Gianluca Pessotto uočio je Tahiraja i pozvao ga u kamp Juventusa. Tu ga je čekala proba, a nakon što je uspješno odradio preselio se u Juventusov pomladak. U ljeto 2013. Juventus ga je poslao na kaljenje u Carpi. Igrao je za mladu momčad, tzv. Primaveru, te je u sezoni skupio 18 nastupa i pritom postigao pet pogodaka. Idućeg ljeta otišao je iz Juventusa. Zajedno s još dvojicom suigrača otišao je u Torino koji je za njega platio 75.000 eura odštete 'staroj dami'. 

Za mladu momčad Torina odigrao je tri susreta, a onda su ga na zimu usmjerili na posudbu. Vratio se gdje je bio sezonu prije, u Carpi. Drugi dio sezone odradio je vrlo dobro, skupio je 11 nastupa i postigao pet pogodaka.

U ljeto 2015. vratio se u Torino, no tamo nije ostao. U potrazi za minutažom u seniorskom nogometu otišao je u Sloveniju. Potpisao je za Zavrč, a debitirao je u sedmom kolu u domaćem ogledu s Domžalama (0:0), kada je odigrao posljednjih sedam minuta. U 11. je kolu njegova momčad sa 2:0 svladala Olimpiju, a on je ubilježio asistenciju. Prvi pogodak stigao je u prosincu. Zavrč je sa 2:1 svladao Krku, a Tahiraj je zabio pobjednički pogodak u 85. minuti. Do kraja sezone zabio je još jednom. Bilo je to protiv Kopera u travnju. U prvoj slovenskoj sezoni skupio je 20 nastupa. Na terenu je proveo 1273 minute, a osim dva pogotka, imao je i tri asistencije. 

No, s obzirom da je Zavrč zbog dugova izbačen iz lige, svi igrači dobili su slobodne papire. Tako je i Tahiraj krenuo dalje. Otišao je u Aluminij, gdje je odigrao 25 susreta. Zabio je dva pogotka i dodao još jednu asistenciju. Protekle sezone za Aluminij je odigrao 26 susreta. Postigao je šest pogodaka i uknjižio dvije asistencije. 

Protekla polusezona u Aluminiju bila mu je najbolja u karijeri. Zabio je u prosjeku svaku drugu utakmicu. Skupio je 18 nastupa, zabio devet pogodaka i tome dodao još četiri asistencije. 

Ubilježio je jedan nastup za U-17 reprezentaciju Albanije, kada ih je vodio Džemal Mustedanagić. Taj jedini nastup datira iz listopada 2012. U pobjedi nad Lihtenštajnom 3:0, zabio je pogodak.Ima i dva nastupa za U-19 reprezentaciju. Nakon Italije i Slovenije slijedi dolazak u Hrvatsku. Prilika za novi iskorak i dokazivanje...

Podsjetimo, Tahiraj je u Splitu i nakon obavljenih liječničkih pregleda bi trebao potpisati za Hajduk.

Vaša reakcija na temu